Коледа 2015 - 1

• 108 001
  • 861
  •   1
Отговори
# 195
  • София
geryger, фондан и айсинг съм поръчвала от тукPeace
Много ти благодаря!  bouquet

Всички показвате много красиви сладки!
Ще се пробвам и аз...  chef

# 196
Mitonela, интересна идея, точно си мислех колко ще са красиви единични с марципан отгоре:)  Как се залепи марципана да не пада?

# 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
прочетох в темата за фондан от ЛИДЛ и да не остана назад...

не намерих - или сте го изкупили или аз не знам какво да търся  Blush
за да не съм съвсем капо взех някакъв марципан. ще се оглеждам за съвети как да го използвам  Blush

Марципанът в щолен или пък за капучиновите звезди на Габи.

сииилно ме надценявате с тези красоти.  Hug
няма да успеем да ги направим толкова хубави, но поне ще се забавляваме с малчо  Hug

# 198
  • София
прочетох в темата за фондан от ЛИДЛ и да не остана назад...

не намерих - или сте го изкупили или аз не знам какво да търся  Blush
за да не съм съвсем капо взех някакъв марципан. ще се оглеждам за съвети как да го използвам  Blush

Марципанът в щолен или пък за капучиновите звезди на Габи.

сииилно ме надценявате с тези красоти.  Hug
няма да успеем да ги направим толкова хубави, но поне ще се забавляваме с малчо  Hug

Капучиновите звезди са лесни, аз лично не съм ги украсявала както е показала Mitonela, ги правих по традиционната си рецепта.

Тази година и аз взех фондан, ако получа вдъхновение по Коледа, може да се опитам да направя украса на част от меденките.

# 199
  • Плевен
Mitonela, интересна идея, точно си мислех колко ще са красиви единични с марципан отгоре:)  Как се залепи марципана да не пада?

Ами май с нищо не съм залепвала, той се прикрепва доста добре и сам.

# 200
аз пък още не мога да се престраша да започна подготовката за Коледа, страх ме е че голямото ядене ще започне още от този месец. В къщи всички умираме за сладки,няма нищо да оцелее. А и на това АКК още му се чудя, по принцип не обичам много сушени плодове в тесто и не знам ще го яде ли някой изобщо.

# 201
  • София
В търсене съм на лесни коледни сладки, обаче без канела. Всъщност, може ли да направя някоя рецепта с канела и просто да не сложа вътре подправката?

# 202
  • София
В търсене съм на лесни коледни сладки, обаче без канела. Всъщност, може ли да направя някоя рецепта с канела и просто да не сложа вътре подправката?

Някои от маслените сладки - кравайчетата, маслените топчета "Мелтинг моментс", пуричките на вино (на Джемма, ако не бъркам), шортбред... Има и други, но тези се сетх на прима виста.
За мен меденки без канела не са меденки, но пък всеки има вкус, може да се пробва и без нея.

# 203
Може да я пропуснеш и аз не слагам на всичко канела.

# 204
Може да я пропуснеш и аз не слагам на всичко канела.
Peace И аз съм от тези дето не обичат много канела, карамфил, джинджифил и т.н. силни подправки. Не че не ги ползвам изобщо. По тази причина не обичам и не правя меденки. За Коледа правя някой от следните видове сладки или солени вкуснотии: курабии, еклери, фунийки /но много рядко/, локумки, баклава, баници с точени от мен кори, кадаиф или друго ако ми хрумне.Щоленът и панетонето също не ми харесват особено. Рядко правя и торта.

# 205
  • София
Аз обичам канела, но канелата дразни стомаха на баща ми. Та ми се ще и той да хапне коледни сладки, от които после няма да му е зле. Благодаря ви, ще пробвам няколко неща преди Коледа и ще избера най-сполучливите Simple Smile

# 206
  • В светлината на слънцето
Задължително направи рохличките на Наталина - топят се в устата и нямат канела.  Peace

# 207
И още едно предложение - мини щолените на Лабрекс, пробвах ги миналата година и се одобриха (т.е. трябваше да правя 3 пъти, за да останат за самата Коледа:))

# 208
  • Балчик
Коте, при това рохличките стават добре и в машината, но не прави моята грешка да слагаш куката- бавно се меси, с К-образната ги омеси. Peace Силиконовата не знам дали ще стане, че имат доста ядки вътре. Но аз ги меля фино, така че, може и да пробвам тази година със силиконовата.

Скрит текст:

# 209
И от мен по един глас за рохличките на Наталина (името на рецептата е "Ванилени кравайчета") и за "Сладки мини-щолени" на Лабрекс (на тези сладки им се каних 2-3 години и по-миналата ги направих, после до Великден домашните все си поръчваха да им направя пак, толкова много ги харесаха  Grinning ).

Общи условия

Активация на акаунт