Коледа 2015 - 1

• 107 950
  • 861
  •   1
Отговори
# 285
Ще следя за идеи. Надявам се да разнообразя меденките. Ще ми се да търся и здравословни светни айсинги и захарни теста, айде не здравословни, но поне без е-та.

# 286
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

днес намерих формички за сладки - ръкавички,  Blush два размера, ще има за сладките и за фондана, ако намеря, ако не намеря ще разточваме марципана и каквото стане   Hug

искам и аз ръкавички, къде ги намери?

поправка Simple Smile три размера са  Peace за лЪв и половина  Crazy
 в едно по-заредено левче - на Шипченски проход, между Галаски ценър и ул. Калина Малина  Hug

още една поправка  Laughing

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 13:36 от st. Dobri

# 287
Хайде и от мен един коледен сладкиш

и канелени сладки с много бадеми

# 288
Само ви гледам и ми текат лигите
Нямам търпения да отида на Коледните базари във Виена и да се потопя в атмосферата и техните коледни меденки.. Виенчани имат страхотни коледни меденки. Ако някой има рецептата да я сподели аз я издирвам.

# 289
  • В светлината на слънцето
venie, сладкишът изглежда вълшебно коледно. Облизах екрана и клавиатурата... Blush Напиши рецептата, моля. Hug
Ооо, Виенските коледни базари са едно от най-любимите ми места за този период от годината. Обожавам ги. Захаросаните бадеми, които правят на място, имат невероятен вкус. И не само те де. Blush

# 290
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:

днес намерих формички за сладки - ръкавички,  Blush два размера, ще има за сладките и за фондана, ако намеря, ако не намеря ще разточваме марципана и каквото стане   Hug

искам и аз ръкавички, къде ги намери?

Скрит текст:
поправка Simple Smile три размера са  Peace за лЪв и половина  Crazy
 в едно по-заредено левче - на Шипченски проход, между Галаски ценър и ул. Калина Малина  Hug

още една поправка  Laughing

на шипченски проход, левчето срещу Галакси център   Peace

и да ви изкуша още малко  Blush
има още к-т от 3 размера:  звездички, джинджифилени човечета, ангелчета  Peace
купих си и последните камбанки Simple Smile

комплектите са за лев и половина всеки  Hug

# 291
  • София
Момичета , имам един въпрос Wink
Някоя от вас пекла ли е АКК в картонена форма ? Взела съм си 2 форми елхички и ми се иска там да го направя,но се чудя как ще се съхранява после ...сигурно няма да може да се извади ...

# 292
  • Балчик
То печенето може и да стане в картонената форма, ама после поливането, дали няма да я овлажни, защото трябва да стои затворен или обратно ще изсъхне много, ако не го държиш в затворен съд.

# 293
venie, имам малко филирани бадеми.Ще споделиш ли рецептата за канелени сладки с много бадеми.

# 294
  • София
Ще го пека в картонената и ще се опитам да го извадя после Grinning
Мерси Simple Smile

# 295
  • Балчик
А, за ваденето ще е трудна работа. Ще трябва да разкъсаш картона иначе няма да стане без да го начупиш.

# 296
  • Czech Republic
Здравейте дами!  Hug

Аз вече започнах с подготовката и направих опит за малко по-различни меденки като начало:

Wooden effect 2 by natalyna, on Flickr

Wooden effect by natalyna, on Flickr

Опит за ефект дървена и дъсчена повърхност.

# 297
Наталина, разкошни са! Да не кажа, че повече ми харесват от предходните ти меденки. Особено тези със зеления акцент. Много красиво заскрежени  Heart Eyes

# 298
  • София
Ще следя за идеи. Надявам се да разнообразя меденките. Ще ми се да търся и здравословни светни айсинги и захарни теста, айде не здравословни, но поне без е-та.

Ще се радвам да споделиш,ако намериш нещо. Аз до сега не съм успяла  Rolling Eyes

Относно АКК мисля да го изпека в хартиената форма и наистина после ще го извадя от нея (ще скъсам формата) . Преди Коледа ще го сложа в друга , добре,че взех два броя  Simple Smile

# 299
  • Czech Republic
Merelenda, благодаря! Малко са постни, ама иначе нямаше да се види текстурата.

В Тортената библиотека има доста предложения за домашно направени захарни теста и глазури. Иначе в белтъчената глазура не се слагат никакви консерванти, защото захарта си е консервант. А здравословни глазури трудно ще намериш, защото всичко е на захарна основа. Но пък може да украсиш само с ядки и сушени плодове. Може да използваш шоколад (ако си направиш домашен с какаово масло, още по-добре).Но просто няма как да е хем красиво и "начанчано", хем здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт