Перилни препарати и омекотители - 34

• 60 933
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте.Купих си нова перялня Самсунг ECO BLUE .Знаете ли защо не се усеща омекотитела след като извадя дрехите.?

# 586
В Била при нас на промоция са Персил 40 пранета/12 лв - за цветно и сензитив. Понечих да взема Персил сензитив, но видях, че са стари партиди-производство 2012 и 2013г. Ако не ме лъже паметта, на Хенкел продуктите бяха със срок на годност 3 години, нали?  Отказах се. Иначе имаше Персил сензитив за 20 пранета, на почти редовна цена, с някакво малко намаление - към 9 и нещо излизаше, той беше от март 2015г.
Влязох в съседния ДМ - там Персил сензитив прах за 20 пранета беше производство 2011г. Shocked Излиза, че е с изтекъл срок, а го продават Rolling Eyes
Взех си пак Денкмит сензитив прах, 18 пранета-6.90 лв.

# 587
  • София
Здравейте.Купих си нова перялня Самсунг ECO BLUE .Знаете ли защо не се усеща омекотитела след като извадя дрехите.?
Вероятно от самия омекотител. Поставен ли е в правилното отделение на пералнята или е директно в барабана /последното ще е неефективно и безмислено/? Не всички омекотители остават аромат след изпиране и изсъхване на дрехите.

# 588
Може би е и от пералната . Доколкото си спомням Гес е писала как изчезва аромата на омекотителя й или се лъжа?
  Повечето омекотители оставят аромат - а като чета болшинството тук ги купува повече и само поради него .
   Някой беше похвалил Малиция / не помня в тази тема ли / като силен аромат - пробвай него и още няколко и ако не остава аромат - може вината и да е в самата перална машина - начина на изплакване .

# 589
Ползвам Ленор,а центрофугата е 1400 оборота и е от това...почти сухи са

# 590
  • на Мелмак
Зависи от омекотителя и от броя на плакненията.

# 591
След като омекотителят се използва от пералнята при последното плакнене, какво значение има броят на плакненията?

От силната центрофуга е. Пробвай на по-ниски обороти, а ако пак не стане, смени марката. Най-силна миризма по мое мнение има Максима.

# 592
Ползвам Ленор,а центрофугата е 1400 оборота и е от това...почти сухи са
Оборотите са много. Аз слагам само 800 оборота и дрехите ни винаги ухаят. Пробвай.

# 593
Центрофугата на програмата ми за памук по дифолт е на 1400 оборота и никога не ги променям (че дори на предишната ми пералня беше 1600оборота). Прането ми пак мирише на омекотителя. Нещо друго трябва да е причината.

# 594
Пералнята е все още нова и за това.Иначе е една от най -добрите.

# 595
Включвам се с едно въпросче - някой знае ли от къде мога да купя боракс на килограм newsm78 Направихме някаква алергия вкъщи от препарата за пране (течен, няма да му правя лоша реклама, защото за пръв път се случва да имам оплаквания от марката) и ми се иска да пробвам рецептата за домашен препарат с борна киселина, а намирам само в аптеката по 20г, което е крайно недостатъчно. Ще съм благодарна и за всякакви домашни рецепти, че съм на път да изхвърля всичката битова химия от къщи... Sad

# 596
Чета старите теми но още не съм попаднала на коментари за цветоулавящите кърпички и по-точно за бяло. Бялото ми пране е 50 нюанса сиво (не че е нещо фатално, и без това го подменям редовно но се дразня) но искам да избегна новите дрешки да посивеят. Спазвам препоръките.
Аз съм доволна от кърпичките на Heitmann. Има за бяло и за цветно пране.

# 597
Включвам се с едно въпросче - някой знае ли от къде мога да купя боракс на килограм newsm78 Направихме някаква алергия вкъщи от препарата за пране (течен, няма да му правя лоша реклама, защото за пръв път се случва да имам оплаквания от марката) и ми се иска да пробвам рецептата за домашен препарат с борна киселина, а намирам само в аптеката по 20г, което е крайно недостатъчно. Ще съм благодарна и за всякакви домашни рецепти, че съм на път да изхвърля всичката битова химия от къщи... Sad

Съжалявам за проблема ви.
Много важно е доброто изплакване, за да се отмие добре препарата от дрехите. Може да се пуска едно, две допълнителни изплаквания към програмата. Пране без омекотител, на дълга програма.
За другото не мога да помогна, за съжаление. Hug

# 598
Чета старите теми но още не съм попаднала на коментари за цветоулавящите кърпички и по-точно за бяло. Бялото ми пране е 50 нюанса сиво (не че е нещо фатално, и без това го подменям редовно но се дразня) но искам да избегна новите дрешки да посивеят. Спазвам препоръките.
И с кърпички смяташ да върнеш белотата на дрехите? Няма да стане. Само ще харчиш излишни пари.
За да са белите дрехи бели, трябва да дозираш праха за пране правилно според твърдостта на водата и степента на замърсеност. Ако ползваш течен, мини на хубава марка прах. Правилното дозиране обаче е изключително важно.

# 599
  • Русе
Aбсурдно е да смятам че сивите ще се избелят. Но не искам новите да станат сиви. Да, прочетох мненията ви и спазвам дозировката. С прах Ариел съм.

Общи условия

Активация на акаунт