До зъболекарите във форума. Проблем с мъдрец

• 6 299
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте ! Предварително се извинявам, ако вече е дискутирана тази тема, но от това което прочетох не успях да отговоря на въпроса, който ме притеснява. На 21 години съм. Ето го и моя проблем. От няколко дни съм с висока температура, около и над 38 градуса, страшно главоболие, подутина около двата долни мъдреца, общо неразположение, като загуба на апетит и гадене. Посетих своя лекуващ зъболекар, който ме изпрати по спешност в София, за изваждане на въпросния мъдрец, от който идват тези проблеми. Но от там ми изписаха антибиотик, тъй като имало възпаление и не могат да предприемат отстраняване. И така с прибрах вкъщи отново с температура. Започнах да пия антибиотика, но от тази сутрин изпитвам болка в гърлото и лимфните възли са ми леко подути, сякаш имам някакво топче под едното ухо. И за капак не под това, което е до проблемния зъб...явно и отсрещния е тръгнал. Забравих да спемена, че и двата са се показали съвсем малко. Продължавам да се чувствам зле, моля Ви за съвет, тъй като вече аз се изчерпах и ми минават всякакви мисли през главата. Не зная какво да правя, да посетя ли личния си лекар, да ида ли на зъболекар отново? Моля Ви за помощ ...  newsm78 Sad

# 1
предписано ти е стандартно за случая лечение
изпий си антибиотика и отиди да ти извадят проблемните зъби
няма нищо страшно, лимфният възел е подут заради възпалението и ще спадне, когато то изчезне

# 2
Не съм зъболекар, но тези дни брат ми имаше абсолютно същото оплакване (гнойна торбичка, температура, болка в гърлото и главоболие) заради мъдрец, но само от едната страна. Вчера му спукаха подутината във венеца, за да изтече гнойта и му сложиха дренаж, но първо го изпратиха за снимка. Също има предписан антибиотик и пробиотик. Днес вече се чувства много по-добре. 
На теб правиха ли ти снимка? Нищо ли не предприеха срещу подуванията? Може би също имаш абсцес... На твое място бих се консултирала с друг специалист. Ако имаш интерес, ще ти пратя контактите на добър такъв в София.

# 3
Не съм зъболекар, но тези дни брат ми имаше абсолютно същото оплакване (гнойна торбичка, температура, болка в гърлото и главоболие) заради мъдрец, но само от едната страна. Вчера му спукаха подутината във венеца, за да изтече гнойта и му сложиха дренаж, но първо го изпратиха за снимка. Също има предписан антибиотик и пробиотик. Днес вече се чувства много по-добре. 
На теб правиха ли ти снимка? Нищо ли не предприеха срещу подуванията? Може би също имаш абсцес... На твое място бих се консултирала с друг специалист. Ако имаш интерес, ще ти пратя контактите на добър такъв в София.

Благодаря много за навременния отговор. Няколко пъти при моята зъболекарка правихме снимка на този мъдрец. По нейните думи няма място за него, и е тръгнал да излиза настрани, като бута останалите зъби. Това го забелязахме, защото този, който се намира до него е променил леко мястото си и е малко разклатен. Тъй като съм от Перник, тя ме посъветва да отида в София, за да го извадят. Веднага тръгнахме, кабинета беше за случаи по спешност. Споделих, че в момента съм с висока температура, не се чувствам никак добре, просто погледнаха зъба, изписаха ми антибиотик, пратиха ме на панорамна снимка, която нямах сили да чакам да правя, и ми казаха "Евентуално, ако се върнете бихме могли да плануваме вадене". Е не се върнах, прибрах се в Перник и започнах да пия антибиотика. Надявам се от него да поогшумят болките, защото не се търпи вече..

# 4
предписано ти е стандартно за случая лечение
изпий си антибиотика и отиди да ти извадят проблемните зъби
няма нищо страшно, лимфният възел е подут заради възпалението и ще спадне, когато то изчезне

Благодаря много ! Ще изпия антибиотика, дано болките преминат. И веднага ще се заема с тези зъби, преди да са решили отново да ми създават проблеми...Не съм вярвала, че може да се изпита такава блка само от едни зъби..

# 5
Според мен не трябва да чакаш и да разчиташ само на антибиотик. Вземи обезболяващо, направи панорамна снимка и не протакай във времето. Прочети тази статия. Не искам да те плаша, но стигне ли се до гноен абсцес положението си става сериозно.

# 6
Благодаря. Прочетох статията, и задължително след като изпия антибиотика, даже преди да съм го изпила ще посетя специалист, който да го отстрани. Simple Smile

# 7
Здравейте отново ! Една седмица по-късно вече съм с изваден мъдрец. Днес беше операцията. Благодаря на д-р Павлов и целият му екип. Това, което направиха те за мен днес няма да го забравя. !

# 8
Радвам се, че всичко е минало добре. Жалко за зъба, но щом ти е правил такива проблеми, по-добре без него.

# 9
 Здравейте,
  Моля за съвет: Преди 10 дена ми извадиха мъдрец, който беше сраснал в коста и беше много труден за вадене, доверих се на докторката и мисля, че тя направи всичко възможно да стане по бързо и безболезнено.Сложи ми дрен, защото беше много дълбоко в коста, започнах антибиотик още предния ден Dalacin, преди операцията. Махна  дрена на  5 ден и продължих с антибиотика.Няма да споменавам болката и оттока- те се изтърпяват, но проблема е ,че все още виждам и усещам да изтича нещо от мястото на операцията - не е кръв. Зъболекарката не ми разреши да правя отвара от смрадлика ,а само  да туширам мястото с йод  и да намазвам с Гинги Гел.  Притеснявам се да не е нещо възпалено или замърсено.....

# 10

Екстракцията на ретиниран мъдрец е хирургическа интервенция и според стандарта за лицево-челюстна хирургия спада към така нар. 3 група, средна по обем и сложност процедура която се извършва само от орален/лицево-челюстен хирург, който трябва да покрива изискване за минимум 250 подобни операции на година, да предлага в практиката си пълен набор от хирургически интервенции свързани със лицево-челюстната хирургия, да има медицинска сестра с образование и опит в тази свера, да има оборудване за хирургия.

Най-важното за тази интервенция се изисква писмено информирано съгласие от вас, което не е просто подпис а трябва да ви бъдат обяснени писмено и устно рисковете на интервенцията, да задавате въпроси и след това с подписа си да разрешите започването на операцията.

Инервенцията трябва да бъде извършена от хирург, а не обикновен стоматолог!

Ако доктора не ви е уведомил за рисковете, не е разчел правилно снимката, не сте разписали инсформирано съгласие, не е предложил алтернативно лечение, не е хирург заведете веднага гражданско дело за нанесена средна телесна повреда! Отидете в пациентска организация, платете 1400 лв и започвайте дело незабавно.

Пазате се от адвокати - ще разкрият всичко срещу заплащане на докторите. направете си частна медицинска експертиза . не се занимавайте със съсловни органзатсии, няма да ви обърнат вниманиЕ

Общи условия

Активация на акаунт