Калций

• 1 459
  • 9
  •   1
Отговори
Здравей те мили мами.Бременна съм в 15 г.с. и имам болки във венците не мога да спя нощно време от болки.Казаха ми да си взема калций за заздравяването на зъбите и венците по време  на бременоста.Докторът(гинекологът ми) ми  изписа витамини съдържащи(фолиева киселина,вит B1,B2,B6 B12, вит. C,вит.D,вит.E.Дано ме заболяха и венците и ми изтръпнаха и зъбите чак от болка.Мои приятелки вече родили ми препоръчаха и калция които и генекологът щял да ми изпише,но явно по-късно.Дайте ми съвет.Благодаря ви предварително. Heart Eyes #Crazy  newsm78

# 1
  • Пловдив
Отивай на зъболекар.
Венците кървят ли ти?Ако,да,да ти направи почиства на зъбен камък с ултразвук.Дори да нямаш зъбен камък.Дренират се венците и се освобождават.
Пиенето на калций не е шега работа и трябва да го съгласуваш с лекар.А и ме съмнява от него да ти минат болките в зъбите

# 2
Да кървяха,но мисля,че сега вече спряха.Сега болката е само във венците и то не на всякъде ами само в края където са последните зъби и от двете страни.Всякаш са леко подути и зачервени.

# 3
  • София
Много бременни жени имат проблеми с венците, поради хормоналните промени и намаленият приток на кръв към венците. И аз препоръчвам да се консултираш със зъболекар, той най-добре ще прецени състоянието на венците и зъбите.  

Това което описваш, прилича на гингивит (възпаление на венеца) от нараняване или пък имаш джоб, където се събира храна и дразни венеца.

Мий зъбите след всяко хранене и жабури с билкова вода за уста. Сандрин е подходяща за бременни. Може и отвара от смрадлика да използваш, страшно помага при възпалени венци. И задължително почистване с конец.

# 4
Да чувала съм че повечето бременни имат проблеми със зъбите.Калцият ще навредили на бебето ако се поема?! Знаете ли?! Аз се жабуря с лайка,по бабешки метод и мисля,че тя ми помогна за спирането на кървенето.

# 5
  • София
Калцият е много полезен по време на бременност, но е по-добре да го набавяш с храни, богати на калций - млечни продукти, броколи, зеле, бадеми, и т.н. Хубаво е да се приема и витамин Д за по-добро усвояване на калцият от храните. Най-точно ще ти отговори следящият те АГ. Препоръчителната доза калций при бременни е 1200 - 1500 мг. калций на ден.

# 6
Да за храните вече разбрах и почнах малко по-малко да ги приемам,но в момента имам нужда от лекарството,за да ме успокои по-бързо.Единственото което ме притесняваше беше дали е вреден за плода,но вие ме успокоих те.Благодаря за което

# 7
  • София
Радвам се, че отговорът ми е бил полезен. Успех и дано скоро отшумят неразположенията с венците!

# 8
При мен около 5-я месец започнаха леко да ми кървят венците, започнах да се мия с parodontax, и кървенето спря, случвало ми се е да ме болят зъбите, но болката не беше постоянна, неща временно което отшумя. Но зъбите задължително трябва да се мият поне сутрин и вечер, можеш да си вземеш и подходяща вода за изплакване. Не мисля, че проблема идва от недостига на калция или фосфора. А що се отнася до набавянето на необходимите витамини и минерали си вземи таблетки за бременни аз пия vitamam, и съм изключително доволна съдържат 24 витамина и минерала. А за набавянето на необходимото количество калций, освен под формата на таблетки трябва да пиеш и ядеш млечни продукти.

# 9
  • над кукувичето гнездо
Има стоматолози за тази работа! Не си самоназначавайте "лечение" в това състояние! Каквито и да е лекарства и добавки приемайте само след консултация с АГ-то. Сега, ако консумирате достатъчно млечни продукти и в това време ненужно пиете неподходяща доза калций, после може да се чудите защо бебето Ви е с толкова малка фонтанела...
Моят стоматолог ми каза, че когато калция от приетата храна не е достатъчен за бебето, тялото първо "посяга" към калциевите депа в костите и чак след това от зъбите. Може изобщо да нямате нужда от приемане на калций в момента, така че пак ще Ви призова да отидете на стоматолог и ако той Ви предпише нещо, да се консултирате и с АГ-то преди да го приемате.
По принцип е хубаво на всеки триместър да посещавате личния си стоматолог. По време на бременността нивата на различни хормони постоянно се менят и това е предпоставка за промяна на стойностите на pH във влагалището и устната кухина, което от своя страна води до развитие на неприятелската флора и от там проблеми с течения и венци/ зъби, съответно. Измивайте хубаво зъбите си след всяко хранене, като четкате вертикално от венеца към зъбния ръб, по 1 минута за всяка страна. Ако имате венечни джобове, използвайте междузъбни четки. Използвайте и конец за зъби. Мийте и езика. Преди лягане задължително измивайте зъбите обстойно. Промивката и жабуренето с медицинска вода за уста или смрадлика е задължително. По важен е начинът на миене на зъби, отколкото вида на пастата, която използвате. Грижете се за зъбите си навреме, за да не си ги търсите после!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт