Начална бременност и вредните химикали

• 1 965
  • 6
  •   1
Отговори
Привет! Преди около седмица разбрах, че съм бременна съвсем в началото. Бебето не беше планувано( тъй като съм студентка последна година и ми предстоят доста тежки изпити), но все пак е желано Simple Smile Не бих казала, че  не съм особено подготвена относно това какво да правя и как да се предпазвам по време на бременноста, за да може бебчо да се роди здравичко. Започнах да пия фолиева киселина, по принцип се храня здравословно и не пуша. Бих била благодарна за други съвети. Искам да допълня, че по принцип се боядисвам руса ( дали да продължа) и онези дни си купих една лачена чанта, която има странен мирис, може би на някакви странни химикали и лепила, който не се отмирисва... да я изхвърля ли или според вас не е вредно?  Laughing

# 1
  • В един копнеж!
Привет! Преди около седмица разбрах, че съм бременна съвсем в началото. Бебето не беше планувано( тъй като съм студентка последна година и ми предстоят доста тежки изпити), но все пак е желано Simple Smile Не бих казала, че  не съм особено подготвена относно това какво да правя и как да се предпазвам по време на бременноста, за да може бебчо да се роди здравичко. Започнах да пия фолиева киселина, по принцип се храня здравословно и не пуша. Бих била благодарна за други съвети. Искам да допълня, че по принцип се боядисвам руса ( дали да продължа) и онези дни си купих една лачена чанта, която има странен мирис, може би на някакви странни химикали и лепила, който не се отмирисва... да я изхвърля ли или според вас не е вредно?  Laughing

Не издребнявай с глупости. По тази логика бременните не трябва да излизат навън, с цел невдишване на вредни газове и изпарения...

# 2
За боядисването ще срещнеш най-различни мнения, научно не е доказано, че химикалите преминават през плацентата и вредят на детето, но не е доказано и че НЕ преминават. Така или иначе и да преминават количеството им е малко, за да навредят на детето, и все пак ще ти скочат майки с мнения, че трябва да спреш. Все пак първите три месеца е органогенезата и са много важни, ако можеш пропусни тях и след това продължи да се боядисваш ако искаш.

Но решението си е твое! Както казах от научна гледна точка не е противопоказно както цигарите и алкохолът например.

Иначе за чантата може би е прекалено наистина, но все пак избягвай храни с Е-та, избягвай задимени места, не тръгвай да боядисваш или лакираш у вас. Ако правите ремонт покрай бебето проветрявай повече.

# 3
Всичко е божа работа. Ако имаш някакви здравословни проблеми, кажи на доктора и той ще ти изпише лекарства. Иначе стандартното - не пуши, не пий, избягвай поне в началото морски дарове (мое наблюдение, че миналата година имах аборт след натравяне с тях) и не се претоварвай, а да има ако пиеш иначе някакви лекарства трябва да видиш дали не са ти противопоказни - имаше някъде из сайтовете информация за видовете лекарства, които могат да се взимат. Аз се боядисвам, лакирам, ходя на работа и даже през лятото биричка си пийвах от време на време. За сега нямам изменения Simple Smile)
 Лека бременност   bouquet

# 4
  • София
Боже, като каза вредни химикали си помислих, че си химичка/биохимичка/генетичка и по цял ден киснеш в лабораторията, изследвайки нещо с въпросните химикали.
На се излагай, чантата миришела. Е, аз годя само с раници и не нося чанти, та опит с това нямам, но ми звучи параноично. Една приятелка (генетичка, между впрочем) беше разбрала по-късно за бременността, докато отиде на лекар за констатация, той пък забравил да й изпише и тя не беше изпила и едно хапче фолиева киселина. Между другото точно тя излезе в болничен от работата, заради експериментите и отровите, които имаше там. Та... мацката си роди здраво бебе, което към днешна дата е на почти 9 години, отличничка, едра, набита и супер здрава. Та.. Боже работа. Това естествено не значи, че трябва да се наливаш с алкохол и да пушиш цигари
Една приятелка пък е биохимичка и до последно си работи в университета. Пак нищо му няма на бебето.
Виж, за боядисването може би наистина да спреш, до образуването на плацентата (4-ти месец), аз никога не съм се боядисвала, само се подстригвах Simple Smile За по-сигурно попитай АГ-то си.

# 5
Боже, като каза вредни химикали си помислих, че си химичка/биохимичка/генетичка и по цял ден киснеш в лабораторията, изследвайки нещо с въпросните химикали.

И аз си помислих като теб и се чудех как докторът не и дал болничен да не работи във вредни условия.
Като не ти харесва чантата как мирише, не я ползвай. За боядисването, не мога да помогна. Когато бях бременна все още не се боядисвах и не съм се интересувала.

# 6
Благодаря ви за отговорите! Иначе за чантата може да звучи малко сранно, но дори днес гинеколожката ми каза по-добре да я изхъврля, защото най-вероятно има токсини, което малко ме изплаши честно казано, тъй като съм чувала колко вредни са те за бебето. Дори сега се чудя дали да не пиша в Комисията за защита на потребителте...

Общи условия

Активация на акаунт