Завиждате ли на богатите?

• 70 630
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 720
Дано. Дано сме на прав път и успеем.

# 721
  • някъде в орбита...
"Ами, ако се окаже някой готованко, който само ще лежи върху полученото?"
В такъв случай много ще го мисля къде сбърках с възпитанието... Confused
Един житейски урок може да бъде предаден по много начини. Страшно много начини. Не е задължително детето ми да мине през абсолютно същите перипети като мен, за да стигне до същите (или подобни) изводи. Децата ни ще имат своите борби, успехи, падания и ставания. Peace

# 722
  • Tам през Атлантическия океан
Не богатството или ищетата развалят хората , а завистта и алчността  Wink

# 723
Донякъде да, донякъде не.  Thinking Могат да си позволят всичко и нямат ежедневни главоболия, причинени от неспиращите разходи, но пък от друга страна вероятно им става скучно.  Grinning Ако можеш да си купиш всичко, то губи своята стойност в очите ти. Усещането да почакаш и да изстрадаш нещо не може да се сравнява с това просто да ти се приииска и да го имаш на момента. Когато си чакал нещо дълго време, накрая си много по- щастлив когато го получиш.  Rolling Eyes Peace

# 724
Въпрос на гледна точка...защо трябва да страдам за нещо, което мога да го получа сега newsm78
За да имаш имаш пари си работил за това

# 725
  • София
Донякъде да, донякъде не.  Thinking Могат да си позволят всичко и нямат ежедневни главоболия, причинени от неспиращите разходи, но пък от друга страна вероятно им става скучно.  Grinning Ако можеш да си купиш всичко, то губи своята стойност в очите ти. Усещането да почакаш и да изстрадаш нещо не може да се сравнява с това просто да ти се приииска и да го имаш на момента. Когато си чакал нещо дълго време, накрая си много по- щастлив когато го получиш.  Rolling Eyes Peace
Зависи. От човека и характера му, най-вече. Аз например от дете мразя да чакам и опитът ми досега е, че колкото по-дълго чакам да получа нещо, толкова по-разочарована съм накрая. И обратно - когато бързо-бързо получа ''нещото'', му се радвам в пъти по-интензивно. Разтеглено във времето, просто губя интерес.

# 726

Много утешения има за бедните.

# 727
Аз не съм точно "бедна", обаче чаках сигурно 5-6 години, за да премина към смартфон. Въобще не бях early adopter. Не мисля, че съм загубила откъм преживяване- накрая за малко пари се сдобих с телефон, който прави около 1000 пъти повече неща в сравнение с първите модели.

# 728
Ако беше чакала още 10 години, може да се сдобиеш за без пари с телефон с 12 000 повече функции. 

# 729
За мен е нормално да изчакам, знаейки колко бъгави са всички ранни модели.

Предполагам, че вече имаш айфон 6, нали? В розово злато, разбира се...

# 730
За мен телефонът не е признак за нещо си.

# 731
За мен телефонът не е признак за нещо си.

Даже е смешно да си измерваш богатството в модел телефон Laughing Всеки втори гащник на улицата вади какъвто щеш модел.

# 732
Пак се хванахте за думата. Не е въпросът в телефона, въпросът е в това дали можеш да си позволиш да си от първата вълна потребители на дадена технология.

Все пак богатството има някакви видими измерения- дали ще е телефон розово злато, вилички за омари, шампанско...това 50 страници се говори, нали? И точно тия видими измерения пораждат завист.

# 733
Това на Мамасита се нарича планиране с трезва мисъл.
Има една порода хора, които държат да имат всичко най-ново, което излезе на пазара и съответно вероятно ще даде най-голям и ранен бъг. Само преди 5 години един смартфон струваше колкото колица с газова уредба, днес е на цената на най-евтините маратонки на малкото ми дете.

# 734
Айде да не са смартфони, но примерно плочки за баня. Преди няколко години заради novelty доста от нещата държаха адски високи цени. Сега има много хора с бани, които сега изглеждат отчайващо старомодно, но някога са били огромна дупка за пари.

Иначе и днес моделите с повече данни си държат цени, а тия на цената на маратонки са доста дървени.

Общи условия

Активация на акаунт