Завиждате ли на богатите?

• 71 068
  • 1 310
  •   1
Отговори
# 300
Чек , някакъв бъг те е хванал .Последните три нощи си  задлива с всеки .

Време е меренето на дворовете, дипломите, дворците, талантите, великите постижения, чужбините, басейните и трамплините плюс липсите на връзки  да започне....СЕГА!!!

Ще се появи ли някоя сираче от дом, без мама и татко, завършила Харвард с пълно шест, работила за НАСА на 21 години и живееща в имение с 30 декара двор и сърнички, майка на шест деца?

Чакам я...
Значи да излизам от темата .
Ни дворец ,ни Харвард ,ни самолет, ни съм дружка с масони , ни докторантура имам .. ooooh!

# 301
Значи твърдението ти е съвършено невярно, Герри.

Контеса, не разбирам много ясно за какъв бъг говориш. Да се съглася с нелепост (според мен), за да звуча мило ли? Или да се въздържа, защото това е форум с клубни карти, може би? Пак мога да повторя каквото казах, по-бавно и с подробни аргументи, ако искаш, докато ти и Касита няма с какви аргументи да подкрепите подобно клише, освен с аргумента, че при вас като не се получава, значи няма такова животно. То и при мен не се е получило, но не съм сляпа и невменяема.

# 302
Чек , някакъв бъг те е хванал .Последните три нощи си занпарвоя задлива с всеки .

Време е меренето на дворовете, дипломите, дворците, талантите, великите постижения, чужбините, басейните и трамплините плюс липсите на връзки  да започне....СЕГА!!!

Ще се появи ли някоя сираче от дом, без мама и татко, завършила Харвард с пълно шест, работила за НАСА на 21 години и живееща в имение с 30 декара двор и сърнички, майка на шест деца?

Чакам я...
Значи да излизам от темата .
Ни дворец ,ни Харвард ,ни самолет, ни съм дружка с масони , ни докторантура имам .. ooooh!

камина имаш!

# 303
Значи твърдението ти е съвършено невярно.
Щом не си го преживяла ти, значи е невярно. Е. Не може всички на този свят да са велики като Чек нали?

# 304
Да бе верно ,Соу ,една въшлива камина имам . Гледай хората какво си мерили ?

# 305
Значи твърдението ти е съвършено невярно.
Щом не си го преживяла ти, значи е невярно. Е. Не може всички на този свят да са велики като Чек нали?
Някой трябва и работа да свърши...

Хайде и ти сега с махленските похвати. Това с преживяването важи за твоето твърдение. Ти твърдиш, че без връзки и само с работа не става, аз твърдя обратното, но после пишеш, че аз нещо наопаки против работенето имам. Мъка.  Tired

Ха, изтри си края на поста, явно се усети колко много си противоречиш. Модераторите са ми свидетели, че не съм го добавила аз това последното в цитата.  Mr. Green

# 306
Ти твърдиш, че без връзки и само с работа не става, аз твърдя обратното, но после пишеш, че аз нещо наопаки против работенето имам. Мъка.  Tired
Къде съм твърдяла такова нещо?
Казах, че някой трябва и работа да върши, за да може друг да обира лаврите.
И ти скочи да ме хапеш...че съм била намсикваси....
Време е да си лягаш според мен..късно е вече...

# 307
Не, Герри, написа, че досега с работа никой не е станал богат. За което аз написах, че не е вярно. Вземи сега ти си легни, но си вземи и хапченце или нещо друго за приспиване.

# 308
Не, Герри, написа, че досега с работа никой не е станал богат. За което аз написах, че не е вярно. Вземи сега ти си легни, но си вземи и хапченце или нещо друго за приспиване.
Не Чек . Трябваше да добавя, че САМО с работа никой не е станал богат, което е факт неоспорим.
Но все едно.
Ти си живееш в твоята вселена, аз в моята...реалната.

# 309
Трябваше да добавя, че САМО с работа никой не е станал богат, което е факт неоспорим.
Но все едно.
Ти си живееш в твоята вселена, аз в моята...реалната.

Последно в коя вселена живееш? На работещите или връзкарите? Припомни ми и кога съм ти давала покана за моята вселена, че знаеш изобщо нещо за нея.
Думичката само се подразбираше и аз ти отговорих имено в нейния контекст. Много хора са станали и стават богати само с работа. Това, че ти не си го виждала, не значи че го няма, но си стой в твоята вселена като искаш, само не размахвай пръсти и не раздавай квалификации, защото и простотията си има приемливи граници.

# 310
И в моя свят има хора станали богати  чрез работа ,но са пренебрежимо по-малко от баснословно богатите станали такива не само от работа Simple Smile

Но повече познавам заможни ,които са станали такива благодарение на хъса и работата си . Най-добре си живеят обаче онези ,които са заможни от работа и със здрав гръб зад тях  Peace

# 311
Аз още с първото си включване казах, че завиждам (силно казано) на тези, които са богати, без да са си мръднали кутрето за богатството си. Което не значи, че всички богати са като тях. Всъщност те са по-малката част от богаташите и по-"бедната". Погледнете най-богатите в класациите, вижте цифрите и кажете кой от тях е наследил парите си. Извън всичките класации, наистина е пълно с хора, които имат хубави къщи където си искат, яхти, самолети и въобще всичко, с което ги определяме като богати, и същите тези хора са изкарали всяка стотинка от парите си с работата си само. Не мога да повярвам, че някой още мисли като в ерата на мутро-барока и смята, че само с работа не ставало. Иначе с връзки и стари пари, естествено че много по-лесно и приятно се случват нещата.

# 312
. Много хора са станали и стават богати само с работа. Това, че ти не си го виждала, не значи че го няма, но си стой в твоята вселена като искаш, само не размахвай пръсти и не раздавай квалификации, защото и простотията си има приемливи граници.
Аз пръсти не размахвам. Само се опитвам да приземя тези, на които им е прекалено широко около врата и прекалено тясно пред погледа.
Защото живота в 99% от случаите е жестоко прозаичен, а не романтичен...
И от работа богат да станеш така ще те изхаби,че няма да можеш да се насладиш на богатството си...което е почти равно на това да си беден. А и желание няма да имаш да му се наслаждаваш. Това ще правят наследниците ти... Mr. Green

А и богатство какво значи, Чек, наясно ли си? Защото аз още не съм..Пари имам и какво? Коли имам и какво? Къща имам огромна и какво?  Животът ми не е по-стойностен от този на пиянките, които висятпред кръчмата в центъра на селото...

Може да имаш много пари и пак да си нещастник..
Важно е какво ще оставиш след себе си ,Чек.
Ти, лично какво ще оставиш?

Ван Гог е бил бедняк. Рембранд е умрял в бедност. Моцарт също. Лузъри са били нали? Нещастници.....
Захари Стоянов е умрял без да остави една стотинка на вдовицата си, но е оставил книгите си на всички ни... Братът на Левски, тежко ранен на Шипка, е умрял като просяк в Карлово....Райна Княгиня и тя е починала в бедност..крайна нищета. Но тези хора са ни създали държавата,Чек. Работата са я свършили, за да се пишеш ти по паспорт българка, без значение е за мен дали цениш това или не.
Аз лично го оценявам..
Не знам има ли смисъл да продължавам въобще...

Някои хора понякога се самозабравят и наистина не могат да различат това което блести дали е истинско или не.
И поради това завистта е излишна и присъща на нисшите. Защото няма как да знаеш какво му е ня другия. Имаше една приказка на Андерсен "вълшебните галоши"-като ги обуеш и ставаш такъв, какъвто си пожелаеш. В приказката се стигна до там, че накрая всички пожелаха да се върнат в момента преди обуването на галошите... Mr. Green

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 01:26 от Герри

# 313
............. Най-добре си живеят обаче онези ,които са заможни от работа и със здрав гръб зад тях  Peace

Най-добре си живеят богатите по наследство и умножили богатството. За съжаление все се намира някой наследник, който да похарчи с лека натрупаното.

Какво общо има с богатството камината и масонството??? newsm78 Имаме камина/егати и чистенето пада Crazy/, и мъжът ми и големият ми син са масони. То и половината село, където сме, са масони newsm78. Познават се не по басейните и камините Laughing, а по слънчевите часовници в дворовете.

# 314
............. Най-добре си живеят обаче онези ,които са заможни от работа и със здрав гръб зад тях  Peace

Най-добре си живеят богатите по наследство и умножили богатството. За съжаление все се намира някой наследник, който да похарчи с лека натрупаното.

Какво общо има с богатството камината и масонството??? newsm78 Имаме камина/егати и чистенето пада Crazy/, и мъжът ми и големият ми син са масони. То и половината село, където сме, са масони newsm78. Познават се не по басейните и камините Laughing, а по слънчевите часовници в дворовете.
Може би освен камина, трябва да имаш и роб, който да я чисти...тогава бг мамата ще те признае

Общи условия

Активация на акаунт