Дванайсетокласници - 2016/2017

• 113 642
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте!В УНСС и СУ дали има опашки за подаване на документите за класиране.

Вчера в 12,30 при СУ бяха огромни опашките ... Ние минахме във вторник по обяд и имаше 4-5 човека, но щерката я пуснаха най-отпред, защото бяхме платили, преснимали дипломата и подредили желанията (в онлайн системата, а това става само така ... и, ако желанията не са подредени у дома се прави в профила на кандидатстудента там на място) ... В 80% от случаите не са подредени желанията, а си ги подреждат там на лаптопи и става мноооого бавно ... Съвет за СУ - платете си таксата за класирането 30 лв. по банка (вярно 6 лв. е превода, но не чакаш никъде, че иначе и на касите на университета е лудница), направете си копие на дипломата, и най важното -> в онлайн системата си подредете желанията у дома на спокойствие, където ще може да ги проверите поне по 3-4 пъти Simple Smile (после пак се проверяват в университета, но у дома си е по-спокойно) ... Като отидете питайте отпред охраната къде да чакате, ако сте готови с всичко (обяснете какво сте направили) и май има вече две опашки - за тези, които всичко са направили опашката е по-малка и върви бързичко; за тези, които ще редят желания ... става доста бавно (поне по миниму. 20 мин. на човек). И имайте предвид, че се допускат до гишетата само кандидатстудентите, НО НЕ и техни родители ...

Последна редакция: чт, 22 юни 2017, 10:00 от Почти безобидн@

# 586
  • Най-накрая на безкрая
Почти безобидна, аз останах с впечатление, че може да се подава за класиране само он лайн от системата им,
без да е нужно да се ходи до СУ?
Да не би да съм разбрала грешно?

# 587
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Почти безобидна, аз останах с впечатление, че може да се подава за класиране само он лайн от системата им,
без да е нужно да се ходи до СУ?
Да не би да съм разбрала грешно?

Ами правиш всичко онлайн и ... "валидираш" на живо ...

Чл. 21. (1) Кандидат-студентите подават документи за класиране и валидират информацията от кандидатстудентския си запис в електронизираната система лично или чрез други лица от 19 юни до 01 юли 2017 г. (без неделните дни) в Информационния център на Ректората.

(4) Кандидатите са длъжни да валидират декларираните данни в посочения в ал. (1) срок в Информационния център на Ректората, като представят задължително на длъжностните лица по приема следните документи:

1. Документ за самоличност;

2. Оригинал и копие на дипломата за завършено средно образование. Оригиналната диплома се връща на кандидата веднага след сверяване с копието. Приложеното към документите копие на дипломата не се връща;

3. Квитанция за платена такса за участие в класирането. Таксата може да се внесе, както следва:.

От тук:  https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … enti_za_klasirane

# 588
Благодаря Почти безобидн,много изчерпателна информация,а за УНСС как е положението.

# 589
Да си напиша че още ме държи.Вчера беше раздаването на дипломите в аулата на СУ.Много емоционално беше.Може би ,защото то е покледното мероприятие от поредицата-изпращане,бал,връчване на дипловите ми беше и най-вълнуващо.
Още веднъж-попътен вятър на порасналите ни деца!
Ала-бала bouquet

# 590
Благодаря Почти безобидн,много изчерпателна информация,а за УНСС как е положението.

Не мога да кажа за УНСС ... На щерката й стига оценката на 1-во класиране да  се класира това, което иска да учи в СУ и само там подавахме ... Че даже я изнудих да пише още 5 желания след първото ... за всеки случай Simple Smile

# 591
  • София-Младост
Да си напиша че още ме държи.Вчера беше раздаването на дипломите в аулата на СУ.Много емоционално беше.Може би ,защото то е покледното мероприятие от поредицата-изпращане,бал,връчване на дипловите ми беше и най-вълнуващо.
Ала-бала bouquet
Наистина беше много вълнуващо, стегна ме гърлото по едно време...голяма емоция беше и за мен. Толкова умни, млади и красиви деца на едно място...медали, грамоти...
Sause baus! радвам се че се запознахме  bouquet Голямо браво за синът ти и успех и занапред!

# 592
  • гр. София
Ала-бала bouquet
И на моята девойка вчера ѝ дадоха дипломата в Аулата на СУ. Наистина беше и при нас много вълнуващо!!! Награди за специални постижения, отличници.... Уникално!  Heart Eyes
Сега ни предстои записването и се връщам да чета подробно постовете на Почти безобидна@.  Simple Smile

# 593
  • Най-накрая на безкрая
Почти безобидна, аз завънях в СУ - казаха ми, че не е необходимо ходене дотам ако успеем да се запишем чрез она лайн системата им. Изчетох точно този текст за валидирането, но ми казаха, че било само ако НЕ успееш да получиш входящ номер през системата.
Така че он лайн регистрирането е възможно.

# 594
Герда, супер ... Дано да се оправите само онлаин ... Ние вече минахме, но е важно за другите ...

# 595
  • гр. София
Почти безобидна, аз завънях в СУ - казаха ми, че не е необходимо ходене дотам ако успеем да се запишем чрез она лайн системата им. Изчетох точно този текст за валидирането, но ми казаха, че било само ако НЕ успееш да получиш входящ номер през системата.
Така че он лайн регистрирането е възможно.
Днес подадохме документи он лайн. Къде трябва да получим входящ номер от системата? На мейл?  newsm78

ПП. Видяхме - в системата го има вече. Записахме се значи....  Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 00:56 от Leila

# 596
  • София
Момичета, чудесни сте, пак благодарение на вас свършихме всичко онлайн и не се налага синът ми да виси по опашките! Hug

Сега може да прозвуча като пълен идиот, но за да съм абсолютно сигурна - наредихме желанията по специалности, качихме снимки на дипломата, платихме таксата за класиране онлайн, получихме потвърждение и входящ номер за класиране. Оттук-нататък чакаме вече самото класиране на 11 юли, нали?

Балът на сина ми е доста висок и се надявам да влезе още на първо класиране в желаната специалност (английска филология).  Praynig
Тайничко се радвам, че в крайна сметка се насочи към кандидатстване - приятелите му го разубедиха от идеята да пропусне тази година и да се мотае като свободен електрон. Wink

# 597
  • София
Скрит текст:
Момичета, чудесни сте, пак благодарение на вас свършихме всичко онлайн и не се налага синът ми да виси по опашките! Hug

Сега може да прозвуча като пълен идиот, но за да съм абсолютно сигурна - наредихме желанията по специалности, качихме снимки на дипломата, платихме таксата за класиране онлайн, получихме потвърждение и входящ номер за класиране. Оттук-нататък чакаме вече самото класиране на 11 юли, нали?

Балът на сина ми е доста висок и се надявам да влезе още на първо класиране в желаната специалност (английска филология).  Praynig

Тайничко се радвам, че в крайна сметка се насочи към кандидатстване - приятелите му го разубедиха от идеята да пропусне тази година и да се мотае като свободен електрон. Wink

Браво на момчето ти!
Добри приятели.

# 598
  • София
Здравейте, племенничката ми е в седми клас и е в голяма дилема дали да се запише в 7 СОУ или да чака класиране за 18 СОУ. Някой дали има впечатления от тези училища. Благодаря предварително за всеки отговор, много ни е спешно.

# 599
  • София
Здравейте, племенничката ми е в седми клас и е в голяма дилема дали да се запише в 7 СОУ или да чака класиране за 18 СОУ. Някой дали има впечатления от тези училища. Благодаря предварително за всеки отговор, много ни е спешно.
Без да имам преки впечатления от двете училища, ако 18-то СОУ е по-желано, нека подаде искане за второ класиране. Нищо не губи.
Друг ориентир е минималният бал за класиране. Правилото е където е по-висок, средата е по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт