Въобразявам ли си?

• 18 727
  • 167
  •   1
Отговори
Здравейте,
и друг път в други теми съм разказвала тази история ,с подробности.
Преди повече от година случайно открих , че съпруга ми комуникира с негова колежка.Не съм го следила ,знаех ,че се прибират заедно (в една посока бяха),пият кафе ,говорят си.Не съм смятала това за ненормално ,нито съм повдигала въпроса.Случайно обаче видях , късни разговори ,смс-и (умишлено изтрити).Всички тези неща за него са непривични.Няма да влизам в подробности.Разговаряхме.Отначало той реагира бурно "глупости ти си луда" ,"това е само приятелство "и т.н.След много разговори и скандали стигнахме уж до консенсус ,че границата е била премината и не е нормално 19 годишно момиче да търси женен мъж ,посред нощ , било то за приятелски разговор.
   Сега след толкова време, той си взе нов телефон и не успя да си прехвърли номерата.Аз имам много развита интуиция и нещо ме накара да погледна телефонния указател.Това ,което видях ,бяха няколко номера ( най-спешните): на майка му, моя , на сестра му, още няколко  и... нейния!Не издържах и го попитах.Абсурдни обяснения,започнал да прехвърля номерата и стигнал до нейния.После обвинения..."Ти си луда", "въобразяваш си"" измисляш си истории".Питам ви според вас въобразявам ли си?Луда ли съм?

# 1
Питам ви според вас въобразявам ли си?Луда ли съм?

Не. Те всички първо изкарват половинката си луда. Нападението е най-добрата защита.
Умишлено изтрити смс-и, среднощни разговори и накрая теб изкарва луда. Нагличък, а? Simple Smile

Очевидно не си болестно ревнива. И когато в такъв случай получиш усещането, че нещо не е наред, то обикновено наистина не е. Той може и да се опита уж логично да го обясни, но хората не комуникират само съзнателно и с думи. На несъзнавано ниво ти улавяш, че те лъже - може да му се променя интонацията, височината на гласа, паузите между думите, дишането, миризмата и какво ли още не, което ти не можеш да осъзнаеш, но можеш да усетиш. С две думи - усещаш, че това което казва с думи, и това, което казва с езика на тялото си, не са в хармония.

Hug

П.С.: Сега прочетох и за баща ти от съседната тема. Не знам какъв точно е бил проблемът там, но деца, израстнали в дисфункционални семейства, в които проблемите са се отричали, замитали под килима, за пред хората са се правили на "нормално семейство", често имат проблеми с вярата в правилността на собствената преценка за нещата. Примерно детето усеща, че не е наред нещо в това семейство, ама всеки си играе някак ролята и то почва да се съмнява, че усещанията са му правилни. И расте с това усещане. Съвсем накратко казано.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 01:26 от b^s

# 2
Не, не си въобразяваш и никак не си луда. Не е нормално. Ако беше само приятелство, чисто и невинно, то щяхте да се познавате с нея й приятеля и примерно и да си бъдете семейни приятели.

Среднощните смс-и и късните разговори няма смисъл да се коментират. Аз съм жена, по себе си съдя - ако тръгна да се крия да чатя посред нощ с колега и да трия съобщенията, да говоря с него и да шушна, няма да ми е чиста работата.

Много съжалявам, че ти се случва това, според мен преценката ти е правилна и трябва да се реагира навреме за да се спасят нещата, ако са още спасяеми.

# 3
Здравейте,
и друг път в други теми съм разказвала тази история ,с подробности.
Преди повече от година случайно открих , че съпруга ми комуникира с негова колежка.Не съм го следила ,знаех ,че се прибират заедно (в една посока бяха),пият кафе ,говорят си.Не съм смятала това за ненормално ,нито съм повдигала въпроса.Случайно обаче видях , късни разговори ,смс-и (умишлено изтрити).Всички тези неща за него са непривични.Няма да влизам в подробности.Разговаряхме.Отначало той реагира бурно "глупости ти си луда" ,"това е само приятелство "и т.н.След много разговори и скандали стигнахме уж до консенсус ,че границата е била премината и не е нормално 19 годишно момиче да търси женен мъж ,посред нощ , било то за приятелски разговор.
   Сега след толкова време, той си взе нов телефон и не успя да си прехвърли номерата.Аз имам много развита интуиция и нещо ме накара да погледна телефонния указател.Това ,което видях ,бяха няколко номера ( най-спешните): на майка му, моя , на сестра му, още няколко  и... нейния!Не издържах и го попитах.Абсурдни обяснения,започнал да прехвърля номерата и стигнал до нейния.После обвинения..."Ти си луда", "въобразяваш си"" измисляш си истории".Питам ви според вас въобразявам ли си?Луда ли съм?

Въпросът е какво комуникира? Това е важното, а не че комуникира. Може да си пишат всякакви глупости, може да обсъждат работата, чисто от клюкарско естество. Бурната реакция не е задължително гузна съвест. Не се самонавивай. Как си видяла изтрити смс-и? Нали са изтрити? Това не го разбрах?! Среднощните разговори могат да бъдат, защото тогава е останала сама, примерно, а това не е за да си говори задължително мръсотии.

# 4
  • София
Анабел, много си мила (без ирония го пиша), но за жалост в случая авторката е права и никакви такива оправдания не вървят. Изтрити смс-и се виждат на някои телефони в "изтрити", аз също така съм намирала на бившия ми едни отврати.
А разговорите по нощите, криенето и триенето ... абе баш за връзка си говорят, за нищо друго.

misunderstood, за съжаление не мога да ти дам съвет, аз тази война я загубих навремето след 2 години мъки, накрая вдигнах ръце и казах Край, не мога повече. Дано пише някой, който е успял да си върне мъжа обратно и да ти даде адекватен съвет.

Пожелавам ти спокойствие!  Hug

# 5
Видях отчети за доставени съобщение.Подразни ме факта,че бяха изтрити.Не съм питала какво обсъждат и не ме интересува.Факта,че си е трил кореспонденцията ми е достатъчен.Дори ревността не е водещо чувство,яд ме е че ме лъже.А момичето го познавам от преди,те двамата да се познават и това е още по-тъпо.   

# 6
Аз съм вече крайна за такива неща  Crazy Въобще не бих и изтърпяла, нито ще
ме интересува какво си пишат. Или да спират, или да си заминава човекът да пише на воля и това е.

# 7
Не, не си въобразяваш и никак не си луда. Не е нормално. Ако беше само приятелство, чисто и невинно, то щяхте да се познавате с нея й приятеля и примерно и да си бъдете семейни приятели.

Среднощните смс-и и късните разговори няма смисъл да се коментират. Аз съм жена, по себе си съдя - ако тръгна да се крия да чатя посред нощ с колега и да трия съобщенията, да говоря с него и да шушна, няма да ми е чиста работата.

Много съжалявам, че ти се случва това, според мен преценката ти е правилна и трябва да се реагира навреме за да се спасят нещата, ако са още спасяеми.

за съжаление съм съгласна  Peace

Среднощните разговори могат да бъдат, защото тогава е останала сама, примерно, а това не е за да си говори задължително мръсотии.

любовниците не си говорят 24 часа, 365 дни и изобщо всяка свободна секунда, "мръсотии"
дори най-често си говорят за десетки други обикновени и ежедневни неща

# 8
Ами не,не си въобразяваш! И аз имам силно развита интуиция за такива неща.Среднощни разговори,изтрити смс-и,криене,отхвърляне чрез нападки(както са ти написали по-горе-нападението е най-добрата защита заради гузната съвест,ако има такава де),изкарването,че си луда.....е,според теб дали пък си въобразяваш?
И аз не знам какъв съвет да ти дам,но и в никакъв случай не бих те посъветвала набързо и с лека ръка да зарежеш всичко.Ако това не се е случвало преди(беше написала май,че това е непривично за него),ако го обичаш и искаш да си с този човек,тогава се опитай да изясниш всичко.Седнете и си поговорете.Ако пак почне с нападките и не иска да говори по въпроса просто му кажи твърдо и категорично,че трябва да прекъсне всякакви контакти с това момиче(извън служебните),защото на теб не ти е приятно.Дали е само временно залитане,дали нещата отиват към нещо повече,и в двата случая си е притеснително.Ти ще си решиш как да подходиш и какво да правиш.

# 9
Искам да чуя поне за един мъж, който се е отказал от среднощни смс-и, за да не нарани жена си  Crazy

Обикновено отговорите на подобни сериозни разговори са: "Ти си луда", "Ние сме само приятели" и "Как може да ми ровиш в личното пространство". Всичко, ама наистина всичко зависи само от търпението на жената, колко е голямо. Или следва лъжата, че всичко е приключило, а просто човекът почва да се крие 2 пъти повече  Crazy Умиране има, отказване няма  Mr. Green

# 10
Нещата са ясни,  въпросът е какво да прави. Обикновено жената се изнервя до безумие, а любовницата една мила, разбираща.

# 11
Правилно си преценила!  PeaceОт опит ти го казвам. Бившия ми получаваше среднощни смс-и от банката, влизаше дори с телефона в банята. И бях лудата.Накрая го пратих при банката. Според мен проведи още един разговор спокойно и ако  словесно те нападне постави му ултиматум-ако не престане/макар да се съмнявам в това, но дано/ да си взема багажчето и да изчезва при тази.Между другото казваш, че е на 19 г., а мъжа ти на колко е?

# 12
  • София
Така е, Трещи ... Няма май полезен ход, или ще му мине, или не.

# 13
Той твърди ,че от тогава (минала е една година ,вече двамата не работят заедно) не са комуникирали.Но сега намирам номера и записан и той твърди ,че просто така си записал номера и в новия си телефон.Аз му казах ,че човек не записва номер ,който не му трябва.Ами можело и да му потрябва ,това беше отговора.Сега си говорим само служебно(т.е. за детето).
 П.П : ММ е на 28.

# 14
На мен пък ми е странна тази мода със среднощните смс-и. Защо го правят?
Колкото и да примираш от любовен мерак, чак пък толкова да не можеш да изтраеш до сутринта, ама не - зор голям да си пишат нощем като тийнове.
Освен единствената цел да е да дразнят съпругата, пък а дано си вдигне багажа и освободи гнездото за следващата. Друго обяснение не виждам.  Thinking
Хайде, за момата е ясно, напира да разкара съпругата и да заеме мястото ѝ, но позицията на мъжа каква е? Ако държи на семейството си, ще намери начин да прекрати тези смс игрички, колкото и да е влюбен и увлечен по новата си тръпка. За да ги допуска, значи или е съвсем инфантилен, или не му пука как се чувства жена му. Т.е. - сложил е вече кръст на брака, но отрича новата връзка просто така, за спорта. Както се казва - и на калъп да те хванат, отричай до дупка. Пък знае ли се, ако се стигне до бракоразводно дело, колкото по-малко доказателства има бившата, толкова по-добре за наш мунчо.

Общи условия

Активация на акаунт