Съвет за име на момиченце....

• 21 365
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
Моника и Елица - въз несъвременни? А какви са? От миналото или от бъдещето  newsm78

# 136
  • София
Цветелина го свързвам с ужасни персони и не го харесвам по тази причина.
Роза ми харесва повече от другите изброени производни.
Анджела не е лошо.
Изабела ми е сред най-любимите имена.
Хрисия има... Божина не знам, има Божана, ж-то не ми харесва, не ми е благозвучно с него.

# 137
Подкрепям Божана. Другите не ми харесват. Имах съученичка с това име. Възприемаше се добре.

# 138
  • UK
Розалина харесва ли ти?

# 139
На мен не ми харесва. Скоро разбрах , че детето на едни познати се казва Розалия , също не ми допада.

# 140
Повечето хора, които познавам, носещи имена като Моника, Елица, Елисавета, Кремена, Мая и др. са на почти 30 години и нагоре. Едната си кръсти момиченцето Жаклин. Другата - Изабел. Една колежка пък си нарече момиченцето Даяна. Знам, че всичко е въпрос на вкус. Аз искам да е българско име....

# 141
Божана и Божена много ми харесват. Даже и краткото Божа ме кефи. Сред родата на майка ми е срещано. Щом може български, ще предложа и Божура. И, разбире се, Диляна.

Но нещо се обърках в темите май, а не ми се връща назад да се ориентирам. Embarassed

# 142
Не познавам голяма Елица, затова пък имам седем приятелски деца с това име.
Моника, типично за 30+, сигурно се шегуваш Simple Smile
Интересно, щом Моника е остаряло, Божена за модерно ли го намираш?

# 143
Пак +1 за Анжела.
И друго предложено от авторката:
+1 за Катина.
С хубави галени имена.

мама Божка винаги я свързвам с "господарите"...   Peace

# 144
В нашата отчетна от 2014 имаме няколко броя Елица и Кремена. Елица е доста предпочитано последните 1-2 години.

# 145
Скрит текст:
мама Божка винаги я свързвам с "господарите"...   Peace
Не се сетих изобщо за нея, макар че единствено заради играта на Мария Сапунджиева като мама Божка гледах предаването.

# 146
  • UK
Аз пък познавам четири Елици, всичките са набор 83-86 и само една Моника и е 82-ри набор. Момиченцата Мони, които познавам са няколко и са на около 10 и се казват Симона.
Това кой кого познава въобще не е критерий, защото съм забелязала, че има големи разлики в различните райони. Ако в моите випуски в моите училища най-често срещани бяха Десислава, Елица, Диана, Даниела, Цветомира, в другия край на България съучениците на мъжа ми са Кирилка, Костадинка, Димитринка и т.н.  Rolling Eyes като само по името можете да познаете всяка кога има рожден ден.

Тодичка, би ли ми изредила имената, които ти лично харесваш? Нещо не успявам да се ориентирам в това ти какво харесваш. Казваш българско име, а споменаваш имена като Селина, Розалия, Анжела? От българските, Елица ти е остаряло, а Божена не?
Какъв е проблемът с Божена, че вече не помня, мъжът ти ли не го харесва?

Няма интересни български имена.  Peace Чували сме ги вече толкова много, че всички ни се струват банални. Тези, които са по-редки възприемаме като остарели или направо архаични и не ни звучат хубаво. Има и класически имена наложени като български - Елена, Мария, разбирам, че и такива отхвърляш.  

# 147
Елица нашумя с излизането на филма "Време разделно", което без справка беше 1987/88 година.

# 148
Елица нашумя с излизането на филма "Време разделно", което без справка беше 1987/88 година.
Възможно е,не си спомням,но познавам Елица 89 набор.
Харесвам:Анжела и Кремена.

# 149
Веднага казвам кои имена харесвам - Анджела, Марина, Катина, Калия, Розана, Йоана, София, Климентина, Матеа, Екатерина, Михаила, Ивайла и тези се сещам сега.

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 05:28 от TODICHKA11

Общи условия

Активация на акаунт