загладена шийка на 80% в 8 месец

• 5 943
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, бременна съм в 31г.с.преди 3 дни бях на преглед и ми казаха,че шийката ми е загладена на 80%  и да лежа имам контракций от 5 месец  и от тогава повечето време лежа,усещам бебето много ниско имам усещането ,че всеки момент ще излезне.Лвкарката каза да издържа още 4 седмици.Някой имал ли е подобен проблем и трябва ли да се притеснявам,че ще рода преждевременно?Благодаря!

# 1
Притеснително е, да.
Приемаш ли магнезий под някаква форма и изобщо някакъв медикамент за задържане???

# 2
Доста е притеснително, но не можеш нищо да направиш.

Магнезий трябва да пиеш и никакво ставане от леглото - само тоалетна и баня.
Късмет   bouquet

# 3
Да,пия доста магнерод и утрогестан и лежа надявам се да избутам още някоя и друга седмица

# 4
Да,пия доста магнерод и утрогестан и лежа надявам се да избутам още някоя и друга седмица

Пожелавам ти го от сърце. Другия вариант е да влезеш в болница и да започнеш терапия за белите дробове, ако до сега не ти е правена.

# 5
Ами това е - магнезий и лежане!
Никакво натоварване - качване на стълби, разходки пеш, дори чистене из къщи.  Naughty
Секс - забрави!  Naughty

И разбира се - ако нещо те притесни, бегом в болницата! Има си и там начини да те забавят още - ще ти пуснат системи.

Не подценявай положението!
Успех!

# 6
С предната си временност бях с напълно изгладена шийка от 27-28гс и много контракции от пети месец.Бебето беше главично и много ниско от 6 м.пиех гинипрал и магнезий,но контракциите бяха повече от 30 на ден.в31-32 г с почучих и разкритие тогава в болницата ми наляха 4 дена с-ми подобрение много малко усетих и продължих с лекарствата и лежането.Ставах само до тоалетна ,имах чувството че детето е излвзло му краката ми. На ехо не можеха да измерят главата тк бе много ниско в малко таз.За късмет родих в 36гс няколко дни след като спрях лекарствата.
Напълно възможно е да издържиш до 9 м,само много лежане и лекарсъва.Аз не усещах подобрение въпреки че бях на макс доза , явно са помогнали.Пък и вече да издържиш до 32-33гс рискът за детето е минимален.

# 7
Благодаря ви,не знаех това за белите дробчета ще се поинтересувам.

# 8
  • Варна
Попитай за терапията задължително, аз родих в 33-та седмица и въпреки че бебето беше с ниско тегло, благодарение на инжекциите беше с разгърнати бели дробове и дишаше самостоятелно.

Иначе за контракциите - магнерот или кормагнезин ако те приемат в болница, нефидипин, гинипрал - по преценка на лекаря. И никакво ставане от леглото, само в наистина краен случай. Късмет!

# 9
Не знам много се притеснявам мина седмица и малко лежа и се надявам да издържа още на преглед съм след 10 дни,а вечв имам усещането че бебчо шава още по-ниско ,не знам какво трябва да усетя по-тревожно за да ид на преглед по-рано да не изпусна момента

# 10
За съжаление терапията за белите дробове не винаги има ефект - моето момиченце не задиша само, въпреки, че ми направиха целия курс. Роди се в 31 г. с. след изтичане на водите - не се разбра, дали заради изгладената шийка (въпреки серклажа) или заради инфекция. Но си струва да направиш всичко, което зависи от тебе в тази ситуация. Когато лежиш, слагай възглавница под дупето, за да няма никакъв натиск върху шийката.

# 11
След два дни влизам в 33г.с.след по малко от седмица съм на прегледа и ще попитам за терапията за да съм по-спокойна,благодаря за съветите всичко сега е от значение и възглавничка ще слагам  Simple Smile

# 12
  • Варна
А дали не би трябвало да те приемат в болница за всеки случай? И тази терапия за дробовете колкото по-рано се почне по-добре, доколкото съм чувала не се прави еднократно, а на няколко курса...

# 13
Ами не знам последният преглед само ми каза да продължавам да си пия хапчетата и да лежа и след две седмици да ида.Аз изпълнявам и не знам какво е положението сега, един път в 5 месец ме приеха в болница за една седмица заради контракции и от тогава само си лежа

# 14
Ами не знам последният преглед само ми каза да продължавам да си пия хапчетата и да лежа и след две седмици да ида.Аз изпълнявам и не знам какво е положението сега, един път в 5 месец ме приеха в болница за една седмица заради контракции и от тогава само си лежа

По-добре си лежи и си почивай. Дупето на високо, както са ти писали по-горе. Ако усетиш контракции, дори и по 1-2 на ден, звънни на АГ-то и поискай да те вкарат в болница.

Общи условия

Активация на акаунт