Отговори
# 255
Гледам напоследък сериите на Булката и не ме напуска усещането, че в тях присъства образа на Гаури.  
Всички номерца на Джаго след разпеторяването му ми изглеждат много познати. Всичко това сме го гледали, когато Гурата го манипулираше и настройваше срещу близките му.
Опердаши я и избяга от нея възмутен от подлата й, дребна, егоистична душичка, но сам се превърна в неин образ и подобие.  
Никак не мога да си представя как ще се осъществи преобразяването му в добър човек.

Бабката днес много се изложи. Шив беше там, а тя без изобщо да зачита чувствата му и чувствата на Ананди я набута в ролята на болногледачка и съпруга на Джаго.
Излъга оная жена за да не ожени дъщеря си за Шив. Набута го в годеж с жена която тогава не беше готова да го приеме, а с такава лекота го предаде. Джаго бил искал Ананди да го гледа. Уж бяха се отказали от него, а изведнъж всички се строиха в две редици да му изпълняват прищевките. Мъж на 26-27 години. Нямало да пие чй, ако не му го дадяла Ананди. Голяма работа. Достатъчно е голям, лекар е и щом е решил че няма да пие така да бъде. А Кало звъни на Ананди по телефона да се прибира да му даде чай. Откъде накъде ще му изпълняват прищевките и то за сметка на Ананди и Шив. Кало много ме разочарова.  
Но пък новото дете в ролята на Нанду много ми допада.

Всъщност в момента епизодите са мудни само откъм сюжет. Екшън няма, но отношенията между героите, развитието на образите им и осъзнаването на чувствата и емоциите от моя гледна точка е доста динамично. От гневна млада жена принудена да встъпи в брак "за нейно добро", тъжна от загубата на майка си Ананди се превърна във влюбена тинейджърка /на 25-26г./ която изобщо не осъзнава че всъщност обича този мъж не само като приятел. Постепенно ще започне да осъзнава чувствата си и да разбира че трябва да ги покаже и изрази, но това предстои. Този филм поне за мен е интересен именно с това. Сюжетната линия се изгражда според героите, развитието на образите им както всъщност става в живота и от това се раждат и посланията.
Докато в типичните сапунки и латиноамерикански, и американски, и индийски, предполагам и турските са така аз виждам сюжетна линия която сценаристите следват от начало до край и нагаждат героите към нея. Струва ми се, че и Булката залита в тази посока след сватбата на Шив и Ананди може би под натиска на зрителите и точно това обуславя смяната на артистката в ролята на Ананди. Това което следва като сюжет не отговаря на образа на сегашната Ананди и затова няма как да се изиграе от същата артистка. От този момент нататък доколкото разбирам изграждат образа на Джагдиш, може би доразвиват Калиани, но Ананди и Шив следват сюжетната линия, защото когато достигнат пълно напасване и синхрон в отношенията си един към друг образите им се довършени и остава само сюжета - любов, романтика щастие, но не това е основното послание на филма. Вероятно за да въведат нова сюжетна линия с децата на Ананди и Шив, в която обаче няма какво ново да покажат като послание и развитие на героите, освен различни случки и ситуации с героите се налага да "убият" на героя на Шив. Да сюжета щеше да е по-интересен с него, но идеята за отвличането на дъщерята на Ананди и търсенето й с години нямаше да може да се развие ако бащата "Супермен" беше на линия. Но това разбира се е личното ми мнение.

# 256
Лал Сингх да не е агент на Джагдиш? Само как разпореди (добре де, препоръча), че Джагдиш трябва да остане в хавелите, вместо в болницата... а после какви филми вкара - че имал амнезия, че мислено се бил върнал в миналото, че ако останалите не влязат в неговият свят (т.е. Ананди) можел да получи псхическо разстройство, проблеми с разсъдъка... Айде, да остане при семейството докато се излекува, го разбирам. Обаче да го настанят в стаята на Ананди?! Или пък да включат Ананди в пиесата като негова съпруга?! Това беше доста пресилено. Неслучайно поздравих по нашенски сценаристите поне няколко пъти през тия епизоди. Grinning За историята с чая пък да не говорим... Или пък като каза, че искал Ананди да му направи масаж на главата.  Shocked Масаж ли, дайте ми я тази глава само за 15-20 секунди, та да импровизирам един нов метод за накъдряне без маша, но с два оголени проводника, повече не искам.  Mr. Green Кога се оправи от свинския грип, кога се реабилитира за всичките си мизерии, че най-нагло започна да си тика претенциите? И най-странното е, че всички без Бейрон, са окей с тази тъпотия. Това семейство ме изумява понякога. Как пък един не се усети какви мръсни схеми чертае този кретен? И как я държи за ръката... че три пъти се пресегна чак, ей така както е легнал и ще мре (реално по такъв начин бе представен скрийнплейа).

Всъщност в момента епизодите са мудни само откъм сюжет. Екшън няма, но отношенията между героите, развитието на образите им и осъзнаването на чувствата и емоциите от моя гледна точка е доста динамично. От гневна млада жена принудена да встъпи в брак "за нейно добро", тъжна от загубата на майка си Ананди се превърна във влюбена тинейджърка /на 25-26г./ която изобщо не осъзнава че всъщност обича този мъж не само като приятел. Постепенно ще започне да осъзнава чувствата си и да разбира че трябва да ги покаже и изрази, но това предстои. Този филм поне за мен е интересен именно с това. Сюжетната линия се изгражда според героите, развитието на образите им както всъщност става в живота и от това се раждат и посланията.
Докато в типичните сапунки и латиноамерикански, и американски, и индийски, предполагам и турските са така аз виждам сюжетна линия която сценаристите следват от начало до край и нагаждат героите към нея. Струва ми се, че и Булката залита в тази посока след сватбата на Шив и Ананди може би под натиска на зрителите и точно това обуславя смяната на артистката в ролята на Ананди. Това което следва като сюжет не отговаря на образа на сегашната Ананди и затова няма как да се изиграе от същата артистка. От този момент нататък доколкото разбирам изграждат образа на Джагдиш, може би доразвиват Калиани, но Ананди и Шив следват сюжетната линия, защото когато достигнат пълно напасване и синхрон в отношенията си един към друг образите им се довършени и остава само сюжета - любов, романтика щастие, но не това е основното послание на филма. Вероятно за да въведат нова сюжетна линия с децата на Ананди и Шив, в която обаче няма какво ново да покажат като послание и развитие на героите, освен различни случки и ситуации с героите се налага да "убият" на героя на Шив. Да сюжета щеше да е по-интересен с него, но идеята за отвличането на дъщерята на Ананди и търсенето й с години нямаше да може да се развие ако бащата "Супермен" беше на линия. Но това разбира се е личното ми мнение.

Добри наблюдения. Аз също съм съгласен, че в началото развиваха историята гладко и не я съобразяваха или основаваха на мини тракове, но след включването на Гаури и въвеждането на сюжетната линия с любовния триъгълник, това се промени. Имаха си определена идея в главата и си следваха целта, като през цялото време включваха различни ситуации и случки, които нямаха нищо общо с показаното преди и след това. Т.е. след като образът/характера на Гаури се появи в сериала, той придоби по-сапунен вид, като това схващане и впечатление, се споделя и от повечето известни блогъри на филма. И защо Пратюша да не може да изиграе Ананди след сватбата? Актрисата, с която я заменят, е само 4 години по-възрастна от нея. Няма времеви скок или нещо подобно. В случаят всичко опира до таланта и потенциала, а тя е доказала, че я бива доста както в драматичните сцени и експресии, така и в романтичните. Освен това, доколкото знам, изходът й от сериала може да е свързан с две неща: официалното - майка й е била болна, нямала е достатъчно време за снимачната площадка, чао; неофициалното и конспиративно - конфликт с Гайра Котари (сценарист) и вероятно хора от продуцентската къща, чао. Вече за сравнителното изчерпване на образа й/екранното й превъплъщение, Ананди, след сватбата, съм съгласен. Също и за историята с Шив/Сидхарт Шукла. Дори преди известно време коментирахме тук, как не е напуснал заради непрофесионално отношение и скандали, а защото историята е трябвало да продължи без него (моето становище също). Само не знам какво имат да доразвиват при Кало, при положение, че я прекараха от аватарът на жестока авторитарна старица, с консервативно и ограничено мислене, вярна на традициите и заслепена от обич към внука си, до пълната противоположност на описаното. За Джагдиш съм съгласен, че е неизследвана територия, особено ако направят twist в характера му и го прикрепят към нова романтична връзка. Истинска романтична връзка, а не като с Гаури.    

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 23:15 от Lewis

# 257
Lewis, предстои да видим Кало с ученическа униформа седнала на чин  заедно с децата, та в този аспект ще я дообработят малко. Иначе с днешната серия я върнаха назад към времето когато активно превръщаше наследника на фамилията в шампион по себичност и егоизъм.
Като го спомена наистина Лал Синг пръв се предаде и прости на Джаго, че даже взе да агитира семейството да си го прибере. Като по-млад имаше характер това момче и застана зад Ананди, а сега се съюзи с дявола.

# 258
Е, те с Кало веднъж вече предприеха подобна стъпка, свързана с образованието. Нали беше ученичка на Ананди в класовете й за възрастни? Но да, с униформа и чин, ще е по-завършена картинка. Grinning Като говорим за нея, аз бих искал да видя повече от това (мисля, че много й отива  Mr. Green ):

# 259
  • Варна
... Или пък като каза, че искал Ананди да му направи масаж на главата.  Shocked Масаж ли, дайте ми я тази глава само за 15-20 секунди, та да импровизирам един нов метод за накъдряне без маша, но с два оголени проводника, повече не искам.  Mr. Green
Размечтах се за развитие на сценария, при което, в Джейтсар пристига от странство, прочутият Д-р Lewis, специалист по лекуване на амнезия, посреЦтвом най-нов метод ( с единствен страничен, не винаги нежелан ефект - накъдряне на косата  Twisted Evil ) и чула за него, Калиани изпраща да го привикат, да цери амнезията на Джагдиш, и Д-р Lewis се появява, запретнал ръкави, с по един оголен проводник във всяка ръка  newsm48 
Т`ва шЪ го сънувам, тая нощ ! Неизбежно!  Joy

# 260
На роднините ще им стане ли ясно как Джаго ги е манипулирал през цялото време или ще си живеят със заблудата, че се е променил?

Новата актриса не ми допада и както и да изиграе ролята, за мен старата Ананди си остава фаворит. Та тя дори няма това интелигентно излъчване на Пратюша, Прилича ми на Кума Лиса

Heart Eyes

# 261
Направи ми впечатление,че много често в Индийските сериали има смяна на актьорите...и мн често те сами напускат!Нямат ли договори тези хора?
Май в Боливуд има повече интрижки и от Холивуд Simple Smile
За Булката...Браво на Бейрон...много стабилен и доста с акъла си.Знае какво представлява сина му и не се оставя да бъде подлъгн така лесно.
Определено голяма измишльотина стана с болеста на Джаго.Скоро има серия,в която дори на мен ми става жал за Джаго...(момента с хвърчилото)
Лично аз изгубих интерес след като се появи Ананди 3...гледах до сериите с медения месец .Много се разводняват нещата и за мен сценаристите са се изложили яко.
 За Кармата-Добре,че са Ратхор и Тапу,че инъче няма смисъл да се гледа.
Някой знае ли защо по-късно се разделят,като уж и тя се влюбва в него?
За Пътеките-Аххх,пътеките...мога да гледам някой серии по 100 пъти и няма да ми омръзнат.398 серии са напълно достатъчни за един сериал,после се губи интерес!

# 262
  • Хасково
Скрит текст:
Скрит текст:
Направи ми впечатление,че много често в Индийските сериали има смяна на актьорите...и мн често те сами напускат!Нямат ли договори тези хора?
Май в Боливуд има повече интрижки и от Холивуд Simple Smile
За Булката...Браво на Бейрон...много стабилен и доста с акъла си.Знае какво представлява сина му и не се оставя да бъде подлъгн така лесно.
Определено голяма измишльотина стана с болеста на Джаго.Скоро има серия,в която дори на мен ми става жал за Джаго...(момента с хвърчилото)
Лично аз изгубих интерес след като се появи Ананди 3...гледах до сериите с медения месец .Много се разводняват нещата и за мен сценаристите са се изложили яко.
За Кармата-Добре,че са Ратхор и Тапу,че инъче няма смисъл да се гледа.
Някой знае ли защо по-късно се разделят,като уж и тя се влюбва в него?
Скрит текст:
Скрит текст:
За Пътеките-Аххх,пътеките...мога да гледам някой серии по 100 пъти и няма да ми омръзнат.398 серии са напълно достатъчни за един сериал,после се губи интерес!
[/]

Разделят се ,защото се оказва,че Сидх е син на жената която е в къщата на Рагу.Когато той идва в къщата започва да я изнудва със записа,който има на телефона си от самоубийствто на Ванш.Тя му дава веднъж пари,но разбира,че рано или късно Рагу ще научи и мисли,че и той ще я изгони така както баща и Виир на времето.Затова решава да си тръгне сама.

# 263
... Или пък като каза, че искал Ананди да му направи масаж на главата.  Shocked Масаж ли, дайте ми я тази глава само за 15-20 секунди, та да импровизирам един нов метод за накъдряне без маша, но с два оголени проводника, повече не искам.  Mr. Green
Размечтах се за развитие на сценария, при което, в Джейтсар пристига от странство, прочутият Д-р Lewis, специалист по лекуване на амнезия, посреЦтвом най-нов метод ( с единствен страничен, не винаги нежелан ефект - накъдряне на косата  Twisted Evil ) и чула за него, Калиани изпраща да го привикат, да цери амнезията на Джагдиш, и Д-р Lewis се появява, запретнал ръкави, с по един оголен проводник във всяка ръка  newsm48 
Т`ва шЪ го сънувам, тая нощ ! Неизбежно!  Joy

Може да се приеме като иновационен и радикален подход във фризьорското майсторство. Принципно косъмът трябва да се изправи, но методът е толкова дързък, авантюристичен и различен от всичко досега, че ефектът е съвсем друг. Grinning

Такива разнообразни идеи ми хрумват за измъчване на Джагдиш, че мога да отправя предизвикателство към Куентин Тарантино.  Mr. Green Обаче представата как лежи проснат на пода, със счупена глава и изкривена лопата търкаляща се до туловището му, винаги ми е била близо до сърцето, не знам защо.  Laughing И, докато е в това положение, пак така да си бълнува ''А... Ан... А... Анан... Ананди, Ананди... А... къде си... Ананди... А... Н... Ана... Ананди... главата ми...''.  Mr. Green

Определено голяма измишльотина стана с болеста на Джаго.

В много от случаите договорите им изтичат. Например Анджум Фаруки (Гаури) си тръгва точно след края на контракта й. В други казуси пък самите актьори не са доволни от начина, по който е написан сценария или характеристиката на героя, чиято роля играят, и това ги подтиква към напускане (сценаристите отказват да им удовлетворят изискванията; малко са случаите, в които обратното се случва, аз знам само за Дипика Самсон а.k.a. Симар от онзи глупав сериал, който дават след ''Balika Vadhu''). В трети пък каналът или продуцентската къща имат някакъв проблем с актьорът (или просто са решили, че не е достатъчно ефикасен/не се харесва/нямат нужда от него).

А болестта на Джагдиш не е толкова измислена, тъй като през 2009 и 2014 е имало немалко смъртни случаи от свински грип в Индия. Дори тази работа с амнезията, не е Sci Fi, защото се е случвало това да е един от симптомите.

Heart Eyes  Heart Eyes

# 264
  • Варна
А болестта на Джагдиш не е толкова измислена, тъй като през 2009 и 2014 е имало немалко смъртни случаи от свински грип в Индия. Дори тази работа с амнезията, не е Sci Fi, защото се е случвало това да е един от симптомите.

Неподготвеното ми изказване - взимам си го назад
Скрит текст:
... И аз много се изненадах, дето свинският грип лови и индийците!  Thinking  Тая имунна система-гьон, дето я имат (предполагам! как иначе се оцелява, в такава мръсотия?! ... то, дори само едно окъпване в Ганга, сигурно е като барем сто ваксини в едно!  Mr. Green ), вирусите, мисля си, на дар-перушан ги праЙ!  Crazy
Lewis, не спирам да се възхищавам на дълбоките ти и широки познания за Индия ! Като една енциклопедия си !

# 265
А тъпата Калинка не се ли замисля, че оставайки в къщата Джагдиш може да зарази семейството и най-вече Ананди, която трябва да се грижи за него?  ooooh!

Сега гледам вчерашната серия и все повече си мисля, че Ананди не заслужава Шив. Не може да е толкова добра към Джагдиш без  да се съобразява с мнението на годеника си и толкова лоша към Бейрон, който направи всичко за нея, та всеки път да му се противопоставя. Правилно й каза той, че друга е причината за добротата й  Peace
Много ме кефи Бейрон, той е единственият трезвомислещ от цялото им смотано семейство начело с Калинка. Ако бях на мястото на Шив, щях да я зарежа на секундата

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 14:19 от Dream Team

# 266
Само че решението на Ананди да му окаже помощ, бе напълно реципрочно на желанието на Шив тя да се грижи за него. Все пак това е Ананди, не Гаури... При това си личеше, че не влага някакви сантименти в избора си, а го прави така, както би го направила за всеки друг (когато му масажираше челото, го правеше с едно такова изражение, все едно й е напълно безразлично, сякаш полива саксията с цветята примерно). При това тя не даде съгласието си веднага, а Кало я принуди един вид, и още преди Ананди да каже нещо, Шив й каза да го направи. Това е в сцената, когато бяха в стаята. После, в холът им, Лал Сингх е виновния, тъй като описа някакъв апокалиптичен сценарий, в който Джагдиш страда от амнезия, шизофрения едва ли не, и може да получи допълнителни психични отклонения и т.н. Сега, колкото и да е лош и смотан, нормално е да му се помогне (от гледната точка на Ананди), тъй като ако полудее, това ще тежи на нейната съвест. Пък и тук става въпрос за най-обикновени услуги на болногледачка, никой не я кара да си ляга с него. Сцената, когато Джагдиш я хвана за ръката и й каза да седне до него, бе достатъчно красноречива - тя просто се отърва от хватката му и си излезна като пич без да му каже нищо. Wink И с какво е толкова лоша към Бейрон? С това, че каза, че ще помогне на синът му ли (синът, на който той самия роши косата, гали го и т.н., докато го играе човек от стомана)?

Ананди е pure gold. Много малко хора са толкова добродушни и състрадателни, и имат толкова много комплексни и положителни качества. Поне според мен.

Неподготвеното ми изказване - взимам си го назад
Скрит текст:
... И аз много се изненадах, дето свинският грип лови и индийците!  Thinking  Тая имунна система-гьон, дето я имат (предполагам! как иначе се оцелява, в такава мръсотия?! ... то, дори само едно окъпване в Ганга, сигурно е като барем сто ваксини в едно!  Mr. Green ), вирусите, мисля си, на дар-перушан ги праЙ!  Crazy
Lewis, не спирам да се възхищавам на дълбоките ти и широки познания за Индия ! Като една енциклопедия си !

Мерси, мерси. Simple Smile От справка с google го знам.

# 267
Само че преди това три пъти я хвана за ръката и то пред Шив и тя не издърпа своята, чак се наложи Кало да се намесва  Peace
Не  на мен тия  Peace

А както се разбра Джагдиш съвсем целенасочено се прави ,че е загубил паметта си. Чел е гугъл по тоя въпрос  Mr. Green Mr. Green

# 268
И това, че не си е издърпала ръката тогава значи, че все още таи чувства към него и й е приятно да я докосва?! Сериозно? Че и чак това да е причина Шив да я отреже? Както казваш - не на мен тия.  Peace

Може да се прави, но кой знае за това? Точно никой, нали по тая причина казвам, че Лал Сингх изглежда като негов агент. Wink Пък знаеш ли, може и google да е чел.  Mr. Green

# 269
Дриймче, явно нещо съм пропуснала вчера, защото не съм видяла спречкването между Ананди и Бейрон. Не че не е нормално между баща и дъщеря да има такива моменти, но от поста ти оставам с впечатление, че е било по-сериозно този път.
Наистина сценаристите се издъниха с вчерашната серия. С години цялото семейство отблъскваше Джаго, заставайки зад Ананди и изведнъж за една нощ край леглото на Нанду всичко беше забравено. Джаго е лекар и това е негов професионален дълг - да лекува. Защо изведнъж това че е изпълнил лекарския си дълг заличи годините на дистанция и изолация кито семейството само реши да наложи като отговор на обидата нанесена от Джаго и Гаури.
Абсолютно неоправдано поведение. До вчера се молеха на Шив и семейството му да приемат Ананди въпреки развода й като ги убеждаваха Джаго е вън от семейството и нямат нищо общо с него, а сега демонстрират как го поставят на първо място като застрашават новата връзка на Ананди и то без грам основателна причина.
Семейството на Шив колкото и широко да е скроено, колкото и да харесва Ананди и да й вярва няма как да не се подразни от лицемерието на Бабет и компания. Добре че Бейрон има последователно мъжко поведение на достоен и коректен човек. С месеци гледаме /в Индия с години са гледали тези серии/ развитието и промяната в героите начело с Кало и само с една серия сринаха всичко, което надградиха.
Може би идеята е била на фона на всичко това да покажат осъзнаването на истинските чувства между Ананди и Шив. Не знам. Вероятно от тяхна гледна точка на фона на драматично болния Джагдиш нейните сълзи на безсилие и отвращение от участието й в този фарс са красноречиво доказателство за пред Шив и зрителите, че няма чувства към бившия си и е готова за новото начало. Но някак безсмислено съсипаха новите Кало, Гена и Васант, които зрителите заобичаха именно заради изразената безкомпромисна позиция към предателството на Джаго.
Нанду е дете и всичко което вкарват в ролята му отговаря на присъщатата за детството наивност, неопитност и доверчивост, но е много странно че показаха как възрастните които трябва да го възпитават не само с думи, но и с примера си плеснаха с ръце и оправдавайки се с детинското у едно дете постъпиха детински безотговорно към Ананди, Шив и семейството му.
Когато Гурата манипулираше Джаго се дразнеха че е глупав и играе по свирката й и затова го отсвириха от семейството, макар че за неговата глупост поне имаше обяснение - любовта която е сляпа. А сега без изобщо да им пука за евентуалните последствия за Ананди и достойнството на семейството позволиха да бъдат групово манипулирани.
Не мога да упрекна Ананди, защото не видях да гори от желание да участва. По скоро се намира в ситуация в която обичта към бабата и уважението към лелята и чичото не позволяват да се дистанцира. Всъщност не мисля, че Шив е огорчен от нея, а от семейството й което създаде ситуацията при това пред очите му.
Да се погрижат за болен човек е едно, а да му позволят да ги разиграва е друго. Ананди би се грижила така и за Гурата ако се разболееше в дома им. Тук не се усети отношението към Ананди като към любимата дъщеря на семейството и внучка на Кало, а като към снаха под чехъл. Смятам че това притесни Шив в ситуацията, а не самата Ананди. Та тя избяга от болния Джаго за да поплаче на рамото на Шив, така че той няма основания да се притеснява за евентуално възраждане на чувствата й към Джаго, но нелепостта на ситуацията определено би подразнила и най-либералния и неревнуващ влюбен мъж.
Виж лелята-майка е друга работа. Тя си има свои мисли в главата. Явно нейната собствена история й пречи да види ситуацията такава каквато е и й трябва повече време да осъзнае съществената разлика между нейния брак и първия брак на Ананди. Тя е загубила съпруга си по волята на съдбата, а между Ананди и Джаго има цяла сага - друга жена, обиди, смъртта на майка й пряко свързана с Джаго и оскверняването на паметта й пак от него.  

Общи условия

Активация на акаунт