Ето есента дойде, а МАЙчето расте, расте! Тема2

• 25 848
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Доста сме привилигировани тук с майчинството. Лошото е, че доста хора търсят всякакви "вратички", за да източат по-голямо майчинство.
Масово по ЗЕ имат само по няколко месеца майчинство.

# 271
То заради това оглеждане за вратички сменяха и закона преди няколко години. И сега каквито и схеми да се мислят, нещата финансово излизат тука-тука. Та... Да сме живи и здрави ние и дечицата, другото се нарежда. Simple Smile

# 272
Здравейте и от мен!
Според калкулаторите и този път ми излиза момиче, а таткото ще е "разочарован" отново Simple Smile , но каквото Господ даде. Да си призная, ако мога да избирам пак момиче бих избрала( нали вече имам опит с едно). Иначе мъжко име си имаме още с първата бременност- на свекър ми, а за женско мисля да взема буквичката на някой от моите родители, тъй като кандидат каката е взела буквичката на свекърва ми, но има доста време дотогава Simple Smile
За Омега 3- щях да пиша, че има в Огестан-а, но вече сте го коментирали. Относно диетите, или по-точно ограниченията по време на бременност и аз мисля, че от всичко по малки количества не би навредило, ако жената е здрава. Разбира се, съм за ако изрично АГ-то забрани.
За болничните, мисля бяха 135 дни от излизане в 45 дневния болничен, жената се води в болничен. Чак след това се води в майчинство. То се изчислява като грубо 90% от брутната РЗ, през последните 24 месеца в този смисъл, ако сте излизали в болничен преди 45 дневния, би трябвало да намалее. Тъй като обикновения болничен се изчислява на 80 % от  брутната РЗ в периода 18 месеца назад. В този ред на мисли, излизаше по-изгодно ако излезете веднъж в болнични и след това да го продължавате, защото ако го прекъсвате сумата доста намалява.
За регистрирането на бременността, моето АГ първия път ме регистрира в 9 седмица и ми издаде точно такъв документ за представяне пред работодател. Тогава тя ми каза, че по принцип за регистриране на бременност се изчаква регистрирането на сърдечна дейност, което е доста преди 12 седмица. Аз също съм на мнение, че ние имаме най-дълъг срок на майчинство ( освен двете платени, имаме право и на трета неплатена) в целия свят. А парите никак не са малко ако се сметнат на куп.
Оф, май исках и още по някоя тема да се изкажа ама...
О, да относно София- и това беше в моя списък на женски имена първия път, но таткото не го одобри.

# 273
Лошо няма , ако човек може да си помогне без да навреди на никой.
Да прави сте за майчинството , например във Великобриатния е  39 седмици,, за разлика от Бг .Естествено има условия за това: ако от датата на която трябва да роди жената , изброите 66 седмици назад,и ако през тези 66 седмици  имате работени 26 седмици,тогава получаваш майчинство, на стойност 90 процента от седмичното ти възнаграждение.(тъй като тук повечето неща се смятат седмично или годишно).
 Простете за личното ми мнение, но възоснова на живота ми в Родината и възоснова на живота ми тук...... наистина се чувствам повече човек тук.

# 274
Дени, много добре и подробно ст обяснила за майчинството. Simple Smile Ако болничният не е до края, сумата намалява, защото пьрвите три дни от всеки болничен се плащат на 70%. Ако болничният е един, а не няколко, тези три дни почти не се усещат.  Simple Smile
Мандаринка, всеки човек си е различен и е нормално това, което казваш. Имаме си много трески за дялане в БГ и милион неща за оправяне, просто според мен майчинството не е сред тях.  Peace

# 275
Така е  Sahasrara, майчинството в Бг си е за завиждане ....
 ....знаете ли сега се зачетох за условията в Русия...незнам за майчинството им, ноооо , само днес там са се родили 56 021 деца !!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
За първо дете бащата получава 300 евро а майката 500 евро, в карта за кошче и количка , а когато са близнаци всичко е двойно.За второ дете е 15 000 евро наградата за родителите. smile3501 smile3501 thumbsup

# 276
  • На остров
Това за Русия ми звучи много нереално  Peace .

Аз също мисля, като Sahasrara, че майчинството в БГ е много добре уредено. За болничните също, никъде другаде няма такова излизане в болнични по време на бременност освен, ако не е медицински нужно.
Има и еднократни помощи за дете, въобще според мен е съвсем добре.

# 277
Това за Русия и на мен ми звучи някак странно...нереално,но ако е истина нека да са живи и здрави да се радват на децата си и да им осигуряват хубаво бъдеще с тези пари.
Това за Бг майчинството трябва само да сме благодарни и въпреки да не е много високо е дълго и трябва да сме благодарни и на това.

# 278
Аз не съм съгласна с това, че бременната може да се храни с всичко по малко. Рисковете с някои храни са доста сериозни и не знаеш от кое малко неизпечено парченце луканка ще хванеш токсоплазмоза, или кое кремче със сурови яйца или непастьоризирано парченце сирене ще те зарази с листериоза. Жалко е , че гинеколозите в България не обръщат достатъчно внимание на това. Ограниченията разбира се са предимно за начина по който е приготвена храната, и всяка бременна може да се храни с яйца и със сирене, стига да са минали необходимата термична обработка.

А това за Русия в никакъв случай не го вярвам.

# 279
хммм  newsm78 не съм свидетел , но така четох днес ....Simple Smile и ми се стори..ако е истина .... зарадва ме Simple Smile и намерих ето това само...
http://novinar.bg/news/bejbi-bum-v-rusiia-zaradi-10-000-evro-pom … NDcwMjs0NA==.html

# 280
Здравейте момичета   bouquet Да дам и аз отчет от прегледа. Добре са, отговарят си на седмиците, имат минимална разлика в размерите. Док каза, че изглеждат добре и са надеждни. Обърнати са в една посока и каза, че били наредени като скаридите в Пикадили   Grinning По негови изчисления ефното е с термин 03.05,а другото е за 04.05. Утре съм на изследвания - кръв, урина и секрет Sick

# 281
Мимсиии,много се радвам на добрите новини.А той все пак направи ли ти картона или чак като му занесеш резултатите?
Вие позволявате ли си все още да спите по корем? newsm78

# 282
Виждам, че тук цари масова заблуда относно начина на изчисляване на болничните. 80 или съответно 90 % от брутното трудово възнаграждение за последните 18/24 месеца преди настъпване на неработоспособността, но не по-високо от нетното възнаграждение. Реално при повечето хора нетното е по-ниско и е определящо за размера на болничните.

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 21:16 от amini

# 283
Мимсиии,много се радвам на добрите новини.А той все пак направи ли ти картона или чак като му занесеш резултатите?
Вие позволявате ли си все още да спите по корем? newsm78
Роси, да, направи ми картон. Следващата ми консултация е на 30.10

# 284
Мислех си че си въобразявам , но наистина ,че вече не мога да си позволя да лежа по корем за повече от 10 мин. Не е болка, това което усещам , а по -скоро напрежение и дискомфорт. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт