Ето есента дойде, а МАЙчето расте, расте! Тема2

• 25 847
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
И аз мисля,че след като са минали 5 месеца вече не ги смятат за валидни,но за кръвната група си важи мисля.Пък и както казва Кривчева и без това ти се полагат по здравна каса,защо да не си го ползваш.Аз с една бодване си направих всички изследвания. Peace

# 631
И аз това щях да питам Simple Smile Правих васерман сега през август - тогава сключих брак Simple Smile

И друго - цитонамазка прави ли се по време на бременност ?  newsm78

Имах едни гадости в началото на годината и тогава правих два пъти, ама реших , че ще правя по два пъти в годината за всеки случай. Сега обаче не знам при бременност как стоят нещата  newsm78

# 632
Здравейте,

На мен ми правиха цитонамазка. Как се справяте когато ви заболи глава ? Вчера ме боля, но и днес пак. И аз като всички вас нямам търпение да дойде време за ФМ. Поне се радвам, че намерих точната лекарка която да ме следи.

# 633
Здравейте,

На мен ми правиха цитонамазка. Как се справяте когато ви заболи глава ? Вчера ме боля, но и днес пак. И аз като всички вас нямам търпение да дойде време за ФМ. Поне се радвам, че намерих точната лекарка която да ме следи.

аз пия много вода, винаги помага:)

# 634
Чувала съм,че се прави и цитонамазка по време на бременност,но аз честно казано не съм си правила.Ще попитам на следващата ЖК,както и за микробиологията.
Относно главоболието,ако не премине с пиенето на много вода,док ми каза,че може да се изпие един Парацетамол,както и за всяка друга болежка,само ако е крайно наложително.

# 635
Аз спин, хепатит и т.н си ги правих август и ми казаха, че сега няма да ги повтарям. А за главоболието и мен тези дни ме тормози и забелязах, че повечко вода ми помага и естествено сладка дрямка. Вчера поработих повечко и не пих достатъчно вода, както и позабравих тоалетната че съществува и резултатът беше тежко главоболие и силна умора. Сега на първата ФМ с вагинален или коремен ехограф преглеждат?

# 636
Чувала съм,че се прави и цитонамазка по време на бременност,но аз честно казано не съм си правила.Ще попитам на следващата ЖК,както и за микробиологията.
Относно главоболието,ако не премине с пиенето на много вода,док ми каза,че може да се изпие един Парацетамол,както и за всяка друга болежка,само ако е крайно наложително.
на мен ми казаха само Но шпа при много силна болка Simple Smile
да, и аз се чудя дали вагинален или коремен, може би пак вагинален?

# 637
Аз се чудя не за друго, просто още се притеснявам да подновя коломаската , незнам как е при вас , но сега обезкосмяването дори на краката е много болезнено.

# 638
Благодаря ви, ще пробвам да пия повече вода. Сега като е студено и не ми се пие много.  Иначе аз си ходя на коламаска,може би боли малко повече. Обаче постоянно съм изморена и съвсем забравям да се грижа за външния си вид. Нямам сила.  Надявам се скоро умората да премине.

# 639
Здравейте и от мен! Simple Smile Днес се записах на ЖК.Взеха ми материал за микробиология и цитонамазка.Не са ме теглили и мерили и по добре,че кантара ме стресира.Утре сутрин другите изследвания на гладно.И бебчето видяхме и измерихме,АГ каза че всичко е наред.Насрочихме дата за БХС-30.10.Тогава ще съм в 11гс+1д.Попитах за фетална морфология,а док отговори,че било рано... Rolling Eyes .Скрининга включва обстоен ехографски преглед ,който предполагам е вид ФМ,но все пак съм озадачена... Thinking Чудя се дали да не запиша час на друго място.

# 640
Здравейте и от мен! Simple Smile Д.Попитах за фетална морфология,а док отговори,че било рано... Rolling Eyes .Скрининга включва обстоен ехографски преглед ,който предполагам е вид ФМ,но все пак съм озадачена... Thinking Чудя се дали да не запиша час на друго място.

На някои места на ехографския скрининг в 11-13 седмица, който върви с биохимичен скрининг, не му казват Фетална морфология. Например на сайта на Фемина пише следното:
http://www.mcfemina.com/bg/pages/5-%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B … 0%B3.%D1%81..html

# 641
Излиза,че е едно и също.

# 642
На мен ми обясниха, че изледванията важат по 3м, така че преди раждането ще ги пуснат пак. А кръвната група си важи за цял живот Simple Smile

За изследването БХС пак ли искат гладен и жаден? Щото аз едва ли ще устискам утре до 11ч, най-много да ми прилошее зверски.
Според мен се говори за едно и също, но в различните болници е с различно име...не знам кое е правилното, но по-важно е,че става дума за едно и също изследване.
Попитах дали прегледът се заплаща преди или след като мине, при което те бяха супер изненадани от въпроса ми. Казаха ми, че след като мине, придружено със странното разсъждение: "Ами те как така по другите болници им взимат парите преди да мине? Ами какво правиш ако нямаш пари?"

...
ъъ... newsm78 много странно заключение. Нали така или иначе им заплащаш прегледите?!
Пък според мен е логично след прегледа да се заплаща, в случай че начислят допълнителни изледвания и прегледи. Ама каквото-такова.

# 643
Жозефина- едно и също е, да -БХС включва освен кръвен тест и ехографско изследване, при което се измерва нухалната кунка, която от предната бременност знам, че трябва да е по-малко от 3 см или мм ( ще ви излъжа за мерките), и наличието на носна костица, на което на някои места му казват Първа фетална морфология. Уточнвам, обаче че аз правих късния БХС  в 16 с.
За  цитонамазка, зная че не е препоръчително да се прави и тъй като тя важи 6 м, ако в последните сте правили, може направо с резултатите от нея да отидете.  Микробиология, обаче може.
Мисля, че нямаше значение за БХС- дали си яла, иначе за пиене на течности- може.а кръвната група-ако е определена, не се пуска ново изследване. Иначе за другите- във всеки триместър ще се пускат кръв и стандартна урина и към края на бременността отново за Хепатит, Хив..

# 644
За БХС не е нужно да си гладна.

Общи условия

Активация на акаунт