Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 660
  • 754
  •   2
Отговори
# 105
  • Плевен
Queen bee,
точно това и ще направя. И аз много се съмнявам в тия глупости още повече че търсих много информация и никъде няма нищо подобно. Благодаря много за отговорите ти. Simple Smile

# 106
  • София
Здравейте, момичета, отдавна следя темата и все отлагам писането  Confused. Имам операция на дясната гърда от фиброкистозна мастопатия с наличие на калцификати (2007 г.) - слава Богу всичко изрязано беше доброкачествено. Година по-късно ми откриха ФА в лявата - до сега само го наблюдават, няколко месеца по-късно се наложи и конизация на шийката на матката. Миналата седмица ми правиха хистероскопия, за да ми отстранят полип в матката, ден след нея отидох и на мамолог - откри ми ФА и в дясната гърда - отново ще го наблюдава. Явно има някаква връзка между заболяванията на гърдата и на матката - може би, защото повечето заболявания са на хормонална основа. Липсата на лекарствена превенция имаща за цел да спре образуването на тези "неща" ми действа адски песимистично. Стискам палци и пожелавам късмет на всички в темата, дано не ни се налагат нови операции. Моят лекар е д-р Василев.

# 107
Разбира се, че има връзка. Направи пълен набор от хормонални изследвания и ги покажи на мамолога и гинеколога си. Хормоналният дисбаланс се коригира с лекарства, което няма причина да не повлияе и на фиброаденомите, полипите и пр. Впрочем, раничката на шийката в 90% се дължи на зараза с ЧПВ.

# 108
За Варна безплатни прегледи
http://petel.bg/m/index.php?action=view&id=146456&opinion=

# 109
Здравейте, момичета! Ето и моята история- на 25 години съм и на 08.01 тази година открих няколко бучки в лявата си гърда. Отидох първо при гинеколога си; той ме препрати за ехограф и евентуално мамограф; след това се консултирах и с близък хирург; запазих си и два последоватилни прегледа при хирург- онколог, който си счита за един от най- добрите в гръдната хирургия, и при диагностицик- мамолог. На първия ехограф лекарката ми каза: мастопатия на гърдата, 2 сраснали кистозни образувания- стара киста с прикрепена за нея нова, с неясни очертания и течност, и още една бучка, която не може с точност да определи какво е , но все пак доброкачествена; размери 12х20мм. Препоръча първо да пробваме с хормонално лечение, след два месеца да се срещнем пак евентуално за биопсия и последваща операция, като уточни, че тя най- вероятно все пак ще се наложи.
 Това, че не ми казаха каква е третата бучка, мен не ме задоволи и си останах в неведение, и така продължих да търся и други мнения, отлагайки за сега прием на хормони. На 27.01 отидох при въпросния хирург в онкология, минах пак ехограф и там заключението беше: за около две седмици размера вече беше 22х31мм., едната киста беше силно възпалена, третото образувание- фиброаденом, и незабавна операция.
 Приеха ме веднага в хирургия по спешност, направиха ми всички необходими изследвания, среща с анестезиолог и след няколко часа ме опирираха. Операцията мина гладко, под пълна упойка, изследванията показаха, че всичко е доброкачествено. На другия ден ме изписаха и сега вече всичко е наред. А и от целия медицински екип бях много доволна, само добри думи мога да кажа за тях.
 Към днешна дата е минал месец от операцията. Белегът е една съвсем тънка и равна черта, и стана от 3см. на 2см. Сега мажа с Дерматикс Ултра Гел и пия Мастодинон. Силно се надявам, че няма да се появи нещо отново, но сега вече знам, че всъщност нищо не беше толкова страшно, колкото си мислех преди това.
 Желая на всички Ви здраве и спокойствие! Хубав ден, момичета  Heart Eyes

# 110
И аз ви желая много здраве!

# 111
Здравейте,
Някой оперирал ли се е в болница "Надежда"?
Аз още се лутам...И бих искала да чуя мнение за докторите там.
Благодаря!

# 112
Здравейте,
На мен също ми предстои операция на фиброденом 24 мм. Направих втора консултация с проф. Гаврилов в София, който потвърди диагнозата. За мое голямо учудване, професорът каза, че няма нужда да правя операцията в София (тъй като съм от Бургас), а спокойно да се доверя на лекаря, при който бях на първия преглед - д-р Тодор Ангелов - хирург онколог.
Моля, ако имате впечатления за д-р Ангелов от Бургас, да споделите. В голяма чуденка съм къде да се оперирам.
Благодаря

# 113
Аз 2 пъти вече съм се оперирала при местен хирург онколог, който доц. Гаврилов ми препоръча, в местната болница. Според доц. Гаврилов, беше излишен стрес да се оперирам в столичната онкология при положение, че има компетентен хирург, който да извърши операциите в местната болница. Ако доц. Гаврилов ти е препоръчал въпросният хирург, според мен, можеш да му се довериш. Аз го направих и не съжалявам, двете операция минаха спокойно и успешно, в сравнително спокойна среда, но крайното решение е твое. Проучи мненията за въпросният хирург и реши как да постъпиш, имай предвид, че операцията е елементарна и продължава 30-на минути (включително упойка и събуждане). Не се страхувай, всичко ще бъде наред, желая ти успех!

# 114
Много ти благодаря за отговора. Това, че и на теб е препоръчал местен онколог ме успокои.
Иначе се опитвам да събера мнения за въпросния доктор, дано някой да пише конкретно за него.

# 115
Чувала съм, че е добър, но доколкото съм проучвала Хрусанов е най - добрия в Бургас.

# 116
Благодаря ти за написаното.
Аз също съм чувала добри отзиви за д-р Хрусанов, но тук във форума в друга тема, открих написано за сбърканэа диагноза от него, която се оказва рак (на две жени).
За това сега съм в чуденка.

# 117
Операцията не е сложна. Довери се тогава на Ангелов.  Всичко ще е наред.  Hug

# 118
Благодаря за подкрепата! Явно ще му се доверя. Ще пиша като приключи всичко.

# 119
Здравейте, преди година и мен ме оперираха - ФА. Сега пак си напипах нещо и отидох на консултация при хирурга, който ме оперира - д-р Зарков, който потвърди наличието на 2 малки бучици и каза, че за сега само ще се наблюдават. Личният ми лекар обаче ме прати и при д-р Гаврилов, въпреки, че аз не съм много сигурна дали ще отида. И все пак, тези, които сте ходили при него може ли да ми дадете някакви контакти, и освен това в частния му кабинет ли ходите?

Общи условия

Активация на акаунт