Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 699
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Когато бъз есента свеж, аз го ям по една шепичка! А иначе го правя с мед - слой мед и слой бъз! И пия прецеден по 2 глътки сутринта и когато се сетя на гладно! Какво има в този бъз, аз не знам, но организмът просто не се разболява от нищо!Преди това все съм кашляла при настинка, получавала бронхити, грип - както всеки човек. Но те от 5 години не се разболявам от нищо!

# 496
Фиброаденом и фиброкистозна мастопатия едно и също ли е?
Аз се водя с фоброкистозна мастопатия,но кистите ми на пипане са твърди като камък.
Извинявам се ако сте го обсъждали вече това.
Мамограф, ехограф показват фиброаденом - те не го бъркат с нищо друго! Кистите и мастопатия нямат нищо общо с ФА! Аз не съм имала ни мастопатия, ни кисти, а съм имала ФА!И НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛА ПРЕДИ ДА СЕ ПОЯВИ ФИБРОАДЕНОМ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ С ГЪРДАТА!

# 497
Поставиха ми диагноза на базата на ехографски преглед.Мислиш ли,че трябва да мина и мамограф? newsm78

# 498
Поставиха ми диагноза на базата на ехографски преглед.Мислиш ли,че трябва да мина и мамограф? newsm78
НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИШ МАМОГРАФ! Ехограф добре различава ФА от фиброкистозна мастопатия и кисти! Можеш цял живот да имаш това и нищо повече от мастопатия няма ти се случи! Божия работа!

# 499
А искам и да напиша тук в публичното пространство, че професор Гаврилов в последно време много греши! А на всяка карта е заложен живот на някоя жена! Повече от 1 година той е казал в Монтана на прегледа в центъра на Аско Деница на една жена, че й няма нищо, а тя сега е на химиотерапия и е доста закъсняла....- 5 лимфни възли са заразени! Може би, има той много ангажименти....

# 500
  • Плевен
Хората грешат, а докторите са хора!
И най-добрия лекар може да сбърка, това прави ли го лош лекар? Особено ако е помогнал на стотици и е сгрешил веднъж?

# 501
Всеки греши.... Имам позната, която е оперирана в Хайделберг при един от най-добрите хирурзи в Европа срещу скромната сума от 48 000 евро. Операцията е била пълен провал меко казано.

# 502
Хората грешат, а докторите са хора!
И най-добрия лекар може да сбърка, това прави ли го лош лекар? Особено ако е помогнал на стотици и е сгрешил веднъж?
Е, да! Но ако някой лекар е грешил относно теб и е отнел живота ти...., а е спасил стотици хора! Няма да напишеш същия коментар! Нали? Те и ти имаш ФА! Ако аз ще греша и ще умре човек по моята вина...., ще лежа в затвора! Работя на доста отговорна работа!Защо са тези постове тогава? Или на чужд гръб 100 тояги са малко? 

# 503
Тук оспорвам .
 Да хора са и те грешат , но техните грешки се отнасят за живота . Не може с лека ръка когато не си сигурен да се правиш на велик ,смело да крещиш по коридора и да забравиш че и ти си смъртен . ААА НЕ !!!
Взимаш ей така с мекота за 10 минути преглед 90 лв. на хора които са ти се доверили с надежда  и ти е позволено да грешиш - не съм съгласна .
Ако е грешка , две приемам ,човешко е , но аз също познавам жена на която той извади само една част от тумора и се наложи втора операция , Слава на Бог тя сега е жива и надявам се здрава, защото направи допълнителна консултация .
Позволено е да се греши , но не и грешки непоправими за живота на хората , не и грешки на тази висока цена .
Развълнувах се , извинете ме.
Аз пак ще засегна темата големина на образуванието , но тази жена трябва да е имала по голямо от 2 см. обрасувание за да е напреднал стадии според мен и лекарските писания , което значи че не се е проследявала редовно , защото над 1.5 см всичко трябва да се вади независимо с операция или ТАБ . Така че аз съм ходила при прочутия велик наскоро станал и професор Гаврилов ( преди да се оперирам ) и той искаше ТАБ на нещо от 1 см. ( друг е въпроса как би го направил , че май практикува ТАБ без ехографско наблюдение , а чрез напипване , което не е редно )

Не съда никой за грешките , но когато имаш претенции за Велик професор и доктор , когато човешки съдби и животи  са в ръцете му , грешките трябва да са сведени до минимум , да не кажа че не трябва да се допускат !Зная че е спасил и много животи , но не е единствения ,и други лекари спасяват животи

Хуманните лекари ,които са и Човеци преди да са лекари имат повече човечност и съпричастност към хората!

# 504
  • Плевен
Защо е това оплюване на някой? По спокойна ли ще си ако вече няма пациенти? Дали ще спреш с глупавите си коментари? Тоя Гаврилов не го познавам нито съм му пациент, но предвид че много хора са доволни и го препоръчват като добър специалист мислиш ли ще с твоя коментар ще промениш нещо? Слушайте Ирина и вървете при някое селско лекарче ще е по-добър специалист. По черноглед човек от теб няма да знаеш. Лекарите са некадърници ние сме с ракове, всички ще мрем, айде успокой се вече Simple Smile И за мен не ми коментирай ако обичаш! Да с фиброаденом съм, не съм с рак! Да наблюдавам го, няма да се оперирам! Точка. Не съм те питала за съвет.

# 505
svetlinar, браво за коментара ти! 

# 506
Защо е това оплюване на някой? По спокойна ли ще си ако вече няма пациенти? Дали ще спреш с глупавите си коментари? Тоя Гаврилов не го познавам нито съм му пациент, но предвид че много хора са доволни и го препоръчват като добър специалист мислиш ли ще с твоя коментар ще промениш нещо? Слушайте Ирина и вървете при някое селско лекарче ще е по-добър специалист. По черноглед човек от теб няма да знаеш. Лекарите са некадърници ние сме с ракове, всички ще мрем, айде успокой се вече Simple Smile И за мен не ми коментирай ако обичаш! Да с фиброаденом съм, не съм с рак! Да наблюдавам го, няма да се оперирам! Точка. Не съм те питала за съвет.
Не съм написала такова нещо, че някой ще мре! НИКОЙ НЯМА ПРАВО НА ГРЕШКА, КОЯТО КОСТВА ЖИВОТА НА ДРУГ ЧОВЕК!

# 507
Ирина, ти никога не си имала фиброаденом, а карцином. Колко време си го следила, как научи за него и растял ли е? На колко години си, имала ли си хормонални проблеми, пила ли си противозачатъчни и тям подобни хормони ?

# 508
олеее  ooooh! пак спор в темата , спор или коментар и към мен ли бе насочен поста на evm123 неразбрах , но както и да е .
Изказах мнение за невежите лекарски грешки на големите смъртни светила , които никога не са наказани за грешките си , дори съвестта им не е помръднала след поредния професионален гаф  , никой лекар не е осъден че греши ,за това сме и на този хал , бройкат ни като овце всички.
Отиваш с надежда с треперещо тяло от стрес , даваш си последните пари ,за което не получаваш даже човешко отношение, не мила , не го приемам ... не искам да ме галят с перце но поне за 90 лв може да даде обяснение някакво и фалшива усмивка за която си плащаш .
Не плюя по професора , а въобще по принцип на  подобни груби лекари , които грешат а ние трябва да ги лансираме заради титлата им. Много животи е спасил ДА  , но и много не е , тези които са имали шанс са оцелели.
Лекарските грешки се струват безобидни ,за хора които не са изпатили или загубили приятел поради лекарско невежество!
Не прощавам лекарски грешки , но системата ни е такава , че никой не ги съди .Съдник може да е само Бог !

Мисля да спра до тук , че болезнена тема ми са лекарските грешки !

Като заключение ще  кажа ,
ФИБРОАДЕНОМА НЕ Е РАК И НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ , освен ако не е лекарска грешка !
Кистите са безобидни ,но макар и много рядко може да премине в процес , за това трябва проследяване дали растат , и дано наистина са кисти ,а не лекарска грешка  !
Образувание под 1.5 см се наблюдава , над тези сантиметри се маха, каквото и да е ,ако е ФА ,папилом,липом...оперативно , ако е киста се пунктира ( може и оперативно да се премахне ).

Извинете ако съм обидила с поста си някого лично , неволно е било !

Желая всичко добро !

# 509

Като заключение ще  кажа ,
ФИБРОАДЕНОМА НЕ Е РАК И НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ , освен ако не е лекарска грешка !
Кистите са безобидни ,но макар и много рядко може да премине в процес , за това трябва проследяване дали растат , и дано наистина са кисти ,а не лекарска грешка  !
Образувание под 1.5 см се наблюдава , над тези сантиметри се маха, каквото и да е ,ако е ФА ,папилом,липом...оперативно , ако е киста се пунктира ( може и оперативно да се премахне ).

Peace

Общи условия

Активация на акаунт