Фиброаденом- да се оперираме ли? 3-та тема

• 112 657
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, какво е фиброзен пластрон?
Цялата диагноза е: запазен парехним с начални мастни промени и фиброзни структури.

# 676
Момичета, какво е фиброзен пластрон?
Цялата диагноза е: запазен парехним с начални мастни промени и фиброзни структури.

нишо. мастопатия .състояние на гърдите не е болест ,поне така казват вече , но преди цикъл си наболява . вземи още едно мнение .спокойно Simple Smile

# 677
аз пакк имам киста 8 мм друга нова ,  еее писна ми ... нали август пунктирах една сега па нова - ДОКОГА ? Weary
То май ще излезе че и да се махат и да не се махат тези неща все същата работа .
Само едно нещо ми е странно
Как така все да има нещо което да ме притеснява, за 2 месеца може ли да се образува киста 8мм? и ако не бях махнала ( с пункция) предишната щеше ли да ми се появи тази .
Да не излезе ,че колко повече ги махаме толкоз повече се образуват нови ...или на мен така ми се струва ?
ще ходя за още едно мнение ( платено , защото това е мнение от безплатните профилактични прегледи , а там прегледа бе много не обстоен според мен и доктора нищо не ми обясни ,даже ... не пожела да ми отговаря на въпросите ,чувствах се като натрапница но това е друга тема , а информацията получих от листа които ми даде )
оффф искам спокойствие !!!

# 678
аз пакк имам киста 8 мм друга нова ,  еее писна ми ... нали август пунктирах една сега па нова - ДОКОГА ? Weary
То май ще излезе че и да се махат и да не се махат тези неща все същата работа .
Само едно нещо ми е странно
Как така все да има нещо което да ме притеснява, за 2 месеца може ли да се образува киста 8мм? и ако не бях махнала ( с пункция) предишната щеше ли да ми се появи тази .
Да не излезе ,че колко повече ги махаме толкоз повече се образуват нови ...или на мен така ми се струва ?
ще ходя за още едно мнение ( платено , защото това е мнение от безплатните профилактични прегледи , а там прегледа бе много не обстоен според мен и доктора нищо не ми обясни ,даже ... не пожела да ми отговаря на въпросите ,чувствах се като натрапница но това е друга тема , а информацията получих от листа които ми даде )
оффф искам спокойствие !!!
да питам
кистата може ли да се обурка с нещо друго или ясно си личи на ехографа ?
уж ходя при добри специалисти в София но ... знам ли  Thinking

бях обезверена ,а сега още повече .

докси ако е тук да обясни ако обича ,кви са тези кисти кво е това чудо .
Благодаря предварително
всичко добро .

# 679
Кистите са различими на ехограф, когато са видимо място- изглеждат като капсула с течност (течността се визуализира като нещо тъмно), защото сравнявайки снимките с тези на фиброаденома, той изглежда по-светъл и плътен.
Кистите няма да спрат да се образуват, а дали заради самата структура на мл. жлеза и склонността към запушване на каналчета, или е въпрос на хормонален дисбаланс, е редно да се поинтересуваш по-обстойно, но не сме хората, които биха ти дали правилен отговор. Само споделяме житейски неволи и окуражаваме, но истината е, че трябва да си задаваме въпросите към лекарите на момента. Според мен е редно да отидеш на преглед при ендокринолог и гинеколог и да ти пуснат всички възможни хормони. С тази изледвания можеш да посетиш отново мамолог и да си поговорите, дали с правилна терапия нещата няма да претърпят регрес при теб.
Така бих направила аз, поне. Декември, или в края на ноември и аз ще отида най-после, защото не съм ходила от година и половина (кърмя още), и ще попитам Стоименов за всичко, което ме интересува.
Ако искаш разрови се в нета, във форуми в чуждестранните сайтове, има нови проучвания, които могат да ти дадат някои отговори.

# 680
Светлинар, при мен кистите започнаха да се появяват, след като го закъсах със щитовидната жлеза. Проблемите с цикъла също се оказаха от това, тогава ми идваше по два пъти в месеца.
Ако искаш, може да си пуснеш едни TSH и FT4, те минават по каса и може да ти ги пусне и личната.

# 681
На "долния етаж" съм ок и на ехограф щитовидна е ок , но винаги имам по една киста която да ме вкарва във филма (е махнах една преди два месеца с пункция , сега имам нова )
аман . моля се поне да не расте .
Благодаря за отговорите . Питах и АГ и мамолога за хормонални изследваня и двамата са ма мнение че не е необходимо и че кистата е малка 8 мм  Crazy - представяте ли си ... ама , аз не искам да я имам и това е и хич не ми се струва да е малка 8мм ,макар и да е под 1 см .
Пак сум в джаза !!!

# 682
Ами наистина се вкарваш в джаза. 8 мм е МАЛКА киста и спри да се занимаваш и да я мислиш. Моите кисти са по 5 см. и няма да ги пунктирам, докато не ми създават проблеми, защото отново се пълнят.

# 683
Кистите са различими на ехограф, когато са видимо място- изглеждат като капсула с течност (течността се визуализира като нещо тъмно), защото сравнявайки снимките с тези на фиброаденома, той изглежда по-светъл и плътен.
Кистите няма да спрат да се образуват, а дали заради самата структура на мл. жлеза и склонността към запушване на каналчета, или е въпрос на хормонален дисбаланс, е редно да се поинтересуваш по-обстойно, но не сме хората, които биха ти дали правилен отговор. Само споделяме житейски неволи и окуражаваме, но истината е, че трябва да си задаваме въпросите към лекарите на момента. Според мен е редно да отидеш на преглед при ендокринолог и гинеколог и да ти пуснат всички възможни хормони. С тази изледвания можеш да посетиш отново мамолог и да си поговорите, дали с правилна терапия нещата няма да претърпят регрес при теб.
Така бих направила аз, поне. Декември, или в края на ноември и аз ще отида най-после, защото не съм ходила от година и половина (кърмя още), и ще попитам Стоименов за всичко, което ме интересува.
Ако искаш разрови се в нета, във форуми в чуждестранните сайтове, има нови проучвания, които могат да ти дадат някои отговори.

Абсолютно съм съгласна с теб, Теичка Simple Smile (Теичка, честито бебче, аз рядко влизам и сега видях прекрасната новина Simple Smile Много здраве и усмивки пожелавам)

Относно кистите, аз имах при един от прегледите при мамолог, наред с фиброаденома, който следя от няколко години вече. Но на следващия преглед вече я нямаше - дори не знам колко голяма беше. А аз ходя през 6 месеца при д-р Василев и го препоръчвам с две ръце. Отговаря на всеки въпрос, който имаш и определено знае какво прави Simple Smile

# 684
Здравейте.Преди 3 дни ме оперираха от фиброаденом....но продължавам да имам този зелене секрет от гърдата ми.Всичко започна когато открих този секрет.... след него ми откриха и фиброаденома.Знам, че виновник за зеленият секрет е фиброаденома а сега когато е махнат ,секрета го има .Много е нелогично .Някой имал ли е подобен проблем?Малко съм притеснена ooooh!

# 685
Здравейте,момичета. Предстои ми операция за премахване на фиброаденом и се питам колко време след нея няма да мога да вдигам тежко,тъй като имам детенце на 1 годинка,което е около 11кг и за което се грижа сама?

# 686
Здравейте,момичета. Предстои ми операция за премахване на фиброаденом и се питам колко време след нея няма да мога да вдигам тежко,тъй като имам детенце на 1 годинка,което е около 11кг и за което се грижа сама?
Моята беше преди 3 4 години , но около месец аз се пазех да не вдигам тежко Simple Smile Попитайте опериращия ви лекар Simple Smile Успех Simple Smile

# 687
Благодря за бързия отговор. Мислех,че около 10 дни трябва да се пазя,докато ми махнат конците,нали уж е лека операция. Ако месец няма да мога да се грижа за детето явно ще се наложи да  отложа във времето операцията.

# 688
Благодря за бързия отговор. Мислех,че около 10 дни трябва да се пазя,докато ми махнат конците,нали уж е лека операция. Ако месец няма да мога да се грижа за детето явно ще се наложи да  отложа във времето операцията.
Аз съм малко от тези който повечко се пазят.Според мен отидете на консултация преди операцията и ще ви кажат най - точно Simple Smile Операцията наистина е лека и не бива да я отлагате , ако фиброаденома е голям.Аз имам 2 операции Simple Smile

# 689
Размерът му е 1,5см, не е малък според мен. Искаше ми се преди празниците да го махна,за да не го мисля,но само около седмица ще има кой да ми помага.

Общи условия

Активация на акаунт