Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 2

• 102 627
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Спалня,определено спалня.Няма логика ,но преките ми наблюдения показнат това.Нещо такова-
спалня,че и повечето предпочитат огледало на вратата на гардероба.

# 706
Дева, ако е празно - аз първо бих направила кухнята. И да, също с печка, тип Раховец.
У нас съм с такава, че Скъпия готви редовно и не пази. Всичко кипи, клокочи и се облива с готвено.
Ако при огледите някой кандидат много ти вдъхне доверие и пожелае обзавеждане - ще купиш. Сега е лесно с доставкта на мебели.
Така ще се разберете дали иска спалня или легла.

И аз така мисля, Айша! Peace

Sause baus!, по-скоро приста ще е, че спалнята е малка, няма място за нощни шкафчета.
Приста с ракла и гардероб.

Обаче над мен са едни съседи, приятели, те казаха, че са го наели без мебели, само кухнята.
Та затова си мисля да пробвам с необзаведен.
Другия го давам с пълно обзавеждане и преди 2 години ми се взе акъла от ремонти, всичко под ред - климатик, пералня, нов хладилник... ooooh!
Затова този няма да бързам да го обзавеждам.

# 707
Първоначално го давах без обзавеждане -лесно ,удобно и естествено по-евтино след напускане на наематели,но както споменах по-рано напуснаха и оставиха обзавеждането Mr. Green -от там са ми преките наблядения и сревнения каква е модата в момента. Hug Забелязах също ,че при необзаведените най-често хората си имат спални ,с които не искат да се разделят.Очаквах тава да е кухненската техника,ама не!

# 708
  • София
И аз не бих се разделила със спалнята ми, по конкретно с матрака, но като го купувахме знаехме, че няма да го сменяме в близките години и за това не сме пестили. Но всеки има различни критерии, пробвайте първо да дадете необзаведено и ако попаднете на свестни наематели, може да се договорите за някакви неща, според нуждите им.

# 709
В Пловдивската тема открих този сайт за мебели.
https://veko.bg/

Може и на друг да му бъде полезен. Peace

# 710
  • София
Аз съм в дилема дали да го давам обзаведен или необзаведен.
Лично предпочитам второто.
Доста ми помагате с това, че се търсят необзаведени. Peace
Ще го ремонтирам и ще пробвам да го дам необзаведен, ако не става, ще го обзавеждам.
А в необзаведените съвсем нищо ли няма?
Аз мисля да сложа климатик, бойлер и пералня.
Какво да има и да няма решаваш ти.
Бойлер ако няма ТЕЦ ще сложиш задължително. От там нататък, аз лично бих сложила само  шкаф мивка в кухнята.
Можеш в обявата или на огледи да кажеш, че опционно си готова да сложиш климатик, пералня, да обзаведеш кухня и т.н. но далеч не всички искат такива неща.
Има хора, които си имат всичко от-до, само стените  ги нямат Wink

# 711
Именно,  Angel_Dust.

# 712
  • София
Имай предвид, че ако го даваш съвсем необзаведен и хората си дойдат с все мебели, може да се наложи да ти понадупчат тук-там стените, за да си ги монтират... т.е. след изнасяне ще имаш да позапълниш, замажеш  и боядисаш дупки и стени.

# 713
Някой има ли опит с отдаването на жилище с Airbnb ?

# 714
Скрит текст:
Дева, ако е празно - аз първо бих направила кухнята. И да, също с печка, тип Раховец.
У нас съм с такава, че Скъпия готви редовно и не пази. Всичко кипи, клокочи и се облива с готвено.
Ако при огледите някой кандидат много ти вдъхне доверие и пожелае обзавеждане - ще купиш. Сега е лесно с доставкта на мебели.
Така ще се разберете дали иска спалня или легла.

И аз така мисля, Айша! Peace
Затова този няма да бързам да го обзавеждам.
И е така ,и не съвсем Thinking.
Грешка е да се нагаждаш към конкретен кандидат!Правилно е да следиш пазара и да се нагаждаш така че това което предлагаш да е актуално и като условия и като цена и да отговаря на търсенето на максимален брой клиенти.

При поръчка на техника (печки перални ,хладилници,климатици...)всичко се доставя до няколко дни максимум седмица.
Поръчката на мебели е съвсем друго нещо. Бавили са ми доставка до 45 дни при заявени срокове в деня на поръчката ДО 10 дни.Това си е наем и половина чиста загуба.
Не е за пренебрегване и факта че наемателите на необзаведени и ремонтирани ап. се налага дупчене тук там и после е доста по-сложно ,а не само с един латекс.Т.Е не само по-нисък приход ,но и повече време за ремонт и по-скъп ремонт после .
Колкото и да е трудно местенето с мебели ,никой в нищо не е сигурен на днешно време и това съвсем НЕ Е гаранция за дългосрочност.Важно е човек да е на ясно дали отдава за да печели или ей така защото не знае какво да прави с имот който му е в повече.Ако е първото би било логично да гони максимална печалба т.е постарава се и после събира плодовете на труда и усилията си ,ако е второто може и да не му се занимава да прави ремонти и да обзавежда за да му вземе максимума ,но   си е негова работа.
Обзаведените са по-изгодни за отдаване за наемодателя,защото както са казали и други разликата в наемите (обзаведен/не обзаведен) бързо възстановява инвестицията в мебели.
Не без значение е и пазара.На един кандидат наемател за празен ап. отговарят десетки кандидати за обзаведен.Знаете търсене -предлагане.Когато за един имот има малко кандидати логично е преговорите да вървят към намаляване на искания наем.Обратно  ако кандидатите са повече не само че не се стига до преговори за сваляне на цената а се отдава веднага.Следователно да се отдава обзаведен в този момент е по-изгодно.Протакането и изчакването докато инвестициония имот е празен е чиста загуба за собственика.
Всичко това обаче се обръща на 180 градуса ако подбора на техниката и обзавеждането и въобще организирането на цялото пространство не е предназначен за цел отдаване: функционално,здраво,модерно ,бюджетно.

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 12:23 от mamamari

# 715
Съгласна съм с mamamari този път. Dev@, и аз ти казах, че едва ли някой би се наел да твърди, че има голямо търсене за необзаведени. Има си, но действително е по-малко.

Сега да си кажа и аз мнението. Кухненски шкафове трябва да има и то нормални според мен. Не от тези дето са едно шкафче под мивката и нито едно горе. Защото даже и да има обзавеждане човек, чак кухненски шкафчета не би имал. Най-малкото кухня се прави по размер. Не е диван все пак.
Може да го пуснеш ако не ти се обзавежда първоначално като "полуобзаведен"

# 716
  • София
Защо ме търсиш? - далеч не всички кухни се правят по поръчка и размер, има си  такива едни по-стъндартни шкафове, които могат да се комбинират в разни пространства.
И да, колкото и учудващо да е за някои има си хора, които си търсят напълно необзаведени (айде с  направена и обзаведена баня да кажем).
Аз пък супер се дразнех като търсехме на някакви полуобзаведени недоразумения.
Та по принцип за всеки влак си има пътници както се казва, просто наемодателя трябва да си реши как иска да си отдава имота и да кажем към какви наематели е отправена обявата му.
Аз честно казано не съм забелязала някаква огромна разлика в цените обзаведени и необзаведени апартаменти (освен, разбира се при луксозно обзавеждане), но повечето полу/обзаведени са такава трагедия....

# 717
Казах, че кухня - горен и долен ред, ще има, гардероб в антрето, баня.
Климатик и бойлер засега. Мислех и пералня, но вие ме разубедихте.
Ако не се търси така - пълно обзавеждане.
Локацията е супер и няма да остана без наематели, това е ясно.

# 718
  • София
Е как без пералня?
има разни евтини за 300 - 400 лв, на изплащане.

# 719
Ми нали някои казаха, че имало хора, които не можели в чужда пералня да перат? Crazy

Общи условия

Активация на акаунт