Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 443
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Две бързи питанки:

За мен - преди малко повече от 2 седмици ми правиха лапароскопска операция за премахване киста на яйчника. Всичко премина отлично, но на четвъртия-петия ден след интервенцията и двете ми ръце в областта на пръстите и дланите, че даже и от обратната страна, започнаха ужасно да се белят. Вече около 2 седмици съм така - гадно е, защото и случайните хора, с които разговарям, ме гледат само в ръцете, явно си мислят, че съм болна от нещо. Rolling Eyes Няма индикации, че ще спрат да се белят скоро, всеки ден "откривам" нови малки участъци с отлепена кожа. На какво може да се дължи това, никога преди не ми се е случвало в такива мащаби, малко взех да се притеснявам? Четох в Интернет, че това може да е свързано с алергична реакция или стрес, но аз определено не съм била в меланхоличен период, заради операцията, или нещо подобно. Напротив - беше ми доста спокойно. Идеи някакви, да споделите?

За ММ - понеже по-горе сте зачекнали темата за кокошия трън, ММ има подобно нещо на пръста на ръката си от няколко месеца. Към какъв специалист да се обърнем, за да го изгори - изрично към дерматолог или и в обикновено козметично студио може да бъде извършена самата процедура? Единственият начин за трайно премахване само чрез горене ли е?

# 151
Усещам придърпване и болка в единия яйчник, основно когато се движа.На какво може да се дължи?

# 152
Овулация ? Може да е от дебелото черво, или пък киста. Ако продължи до ден, два отиди на лекар.

# 153
Да,в овулация съм.Днес се усеща много леко.

Благодаря!  bouquet

# 154
Търсих и четох стари теми, но не намерих отговор. Имам мазол на пръста преди кутрето на крака, вероятно от тясни обувки(42 номер нося, трудно си намирам номер, камо ли да изберам цвят, модел и др.). Лятото мислех, че ще изчезне, понеже с отворените обувки не се притиска, но не! Сега не ми се мисли за зимата със затворените обувки. Няколко пъти слагах лепенки за мазоли със салицил по няколко дни - кожата побелява(и здравата около мазола), пада, но отдолу си остава нещо като брадавица, но твърдо. Ужасно неприятно е, като го натисна боли. Нямам никаква възможнаст да излизам от работа да ходя на дерматолог и не знам как да се справя.
При подобни случаи дерматологът ни изписва http://apteka.framar.bg/30061366/%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8% … -%D0%BC%D0%BB-svr Мажеш дълго време, докато омекне и може да се премахне( или сам, или от лекар). Мажи, виж как ще се "държи" и дори да се наложи премахване от дерматолог, ще е по-лесно.

# 155
Темата ми се видя подходяща за моят проблем. Имам едно образование на корема (отстрани), имам го от малка. Цял живот не съм имала проблем с него и преди няколко месеца нарасна и изтече някаква бяла течност от него. Ходих при двама различни дерматолози и отговора в Токуда при едно недоспало докторче, искаше да ми пише рецепта два пъти защото забрави, че го я е написал в момента в който я даде в ръката ми.Той ми каза, че не трябва да го пипам, не мога и да го лекувам, ако го драскам или пипам ще се разрасте и ще стане нещо по-голямо и необяснимо...

След това бях при Д-р Божкова в МЦ "Лора" и тя ми каза, че иска да го премахне и може да ми каже какво точно е образованието след оперативно изрязване само с хистологичен анализ.

Въпросът ми е може ли да ми препоръчате добър специалист? Искам още едно мнение от дерматолог, но никак не ми се иска да получавам отговор от типа: Ще хвърлим боб, ще се помоли, ще клъцнем и ще разберем.

# 156
В Кожния диспансер в кв.  Гоце Делчев  също можеш да се прегледаш. Проф .Цанков дава консултации за по-заплетените случаи -обади се да питаш кога приема .Там,евентуално,могат да ти направят биопсия и една професорка гледаше материалите.
 Кожна клиника  в МА също има специалисти.

# 157
някои има ли дете с малки лимфни възелчета зад ушите,на шията ,отзад на черепа...които си стоят така с години?

# 158
  • София
въпрос - малкия се разболя, вчера дбукратно вдигна Т, смъкнах я с нурофен и сега все едно нищо му няма. Обаче от обяд аз не мога да смъкна под 38,5. кръст, крака, глава всичко ми е  на менгеме. рудувам парацетамол и аналгин. сега съм с оцет и вода, но да се притеснявам ли, да ходя ли на лекар или да позачакам . за първи път ми е Sad

# 159
Явно е вирус, пий течности и витамини

# 160
Здравейте. Пиша за пръв път. Бременна съм в 7ми месец. При изследването на вагинален секрет ми откриха стрептококи група Б, гинекологът ми изписа лечение с вагинални свещички и след 2 седмици ще ходя пак да пуснем вагинален секрет да видим дали да изчезнали, но днес ми се появиха нещо като мехурчета по пръстите на ръцете и краката - дали е възможно да е вследствие от тази инфекция.

# 161
Може да е алергична реакция от свещичките. Прочети листовката и се обади утре на лекаря.

# 162
Здравейте!Въпросът ми е какви са нормалните размери на сърдечните кухини при ехокардиография?

# 163
  • Варна
Имам нужда от съвет.
Вярно е, че си падам леко хипохондричка, но от известно време имам някакви на пръв поглед нямащи нищо общо помежду си симптоми. Едното е леки потрепвания на различни места по тялото, като периферни нерви предполагам. Някой път за секунда-две само, а друг път - продължава по-дълго. Обикновено в крайниците, но в долната част на корема вътре - също. Второ - известно време усещах болка в пъпа, но в момента - не.  Трето - изби ми синина без да съм се удряла, в което съм напълно уверена, защото я усетих в момента на избиването. Четвърто - лятото се бях ударила на едно желязо, раната зарасна, но и до момента усещам нещо като смъдене, а от няколко дни - болка и нещо като уплътнение вътре в раната. Пето - от време на време като записвам се стряскам все едно падам и се събуждам.
Ходих при личната ми лекарка за синината и болката в раната, според нея няма нищо тревожно, изписа ми Арнигел и витамин Ц. Дали да настоявам за преглед при специалист, но какъв?

# 164
Невролог, хематолог...може би някакви общи кръвни изследвания за начало, нека личната ти съдейства за това.
Пийни малко магнезий за крампите и вит.Б комплекс за кожата и нервите, може и Рутаскурбин за укрепване на капилярите.

И аз имам въпрос, имам болка под едното ухо, а също и при движение на челюстта. Снощи спах на отворена балконска врата и с мокра коса, предполагам съм поизстинала( но нямам болки другаде, нито дори във врата) . Нещо може ли да се направи, освен да сложа топло?

Общи условия

Активация на акаунт