Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 559
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • някъде
При мен се е случвало и минава само след няколко дни.

# 346
  • Бургас
.
Дами, помагайте - как да се справя с топченце на ухото ( меката част на ухото )

Ако те боли можеш да мажеш с крем Гентамицин.

# 347
.
Дами, помагайте - как да се справя с топченце на ухото ( меката част на ухото )

Ако те боли можеш да мажеш с крем Гентамицин.
Боли като го докосна... Мерси, ще си взема крема  bouquet

# 348
Дупки за обеци имаш най-вероятно. Ако е така и си носила наскоро обеци, може от това да се появи топченце.Поне при мен винаги така става, независимо дали са златни сребърни или обикновени обеци, не ми понасят на ушите и до няколко дни отминава  bouquet

# 349
Дупки за обеци имаш най-вероятно. Ако е така и си носила наскоро обеци, може от това да се появи топченце.Поне при мен винаги така става, независимо дали са златни сребърни или обикновени обеци, не ми понасят на ушите и до няколко дни отминава  bouquet
И при мен става така като не съм носила дълго време.
Имам един въпрос и аз  Blush
Когато има ситуация, в която ме е страх започвам да треперя, в последно време, обаче, това треперене излиза от контрол. Започвам да се стресирам дори от някакви нелепи неща и съответно - треперя. До такава степен, че не мога да държа нищо в ръцете си, ноктите ми стават синьо - лилави, последните няколко пъти не само те, посиняха ми целите пръсти, цялата длан.
+ Много лесно се плаша, ако някой е до мен и кихне или се изкашля - подскачам, защото съм се уплашила, беше ми се случило да се стресна(чак се разтреперих), защото се уплаших от собствената си сянка  Blush
Малко се тревожа понеже не е нормално за момиче на моите години, дали е само някакъв стрес или може да е нещо по - сериозно  Tired Дали няма някакви чайове или нещо друго за успокояване на нервите

# 350
И при мен става така като не съм носила дълго време.
Имам един въпрос и аз  Blush
Когато има ситуация, в която ме е страх започвам да треперя, в последно време, обаче, това треперене излиза от контрол. Започвам да се стресирам дори от някакви нелепи неща и съответно - треперя. До такава степен, че не мога да държа нищо в ръцете си, ноктите ми стават синьо - лилави, последните няколко пъти не само те, посиняха ми целите пръсти, цялата длан.
+ Много лесно се плаша, ако някой е до мен и кихне или се изкашля - подскачам, защото съм се уплашила, беше ми се случило да се стресна(чак се разтреперих), защото се уплаших от собствената си сянка  Blush
Малко се тревожа понеже не е нормално за момиче на моите години, дали е само някакъв стрес или може да е нещо по - сериозно  Tired Дали няма някакви чайове или нещо друго за успокояване на нервите

Това ми звучи като панически атаки, надали ще минат с чайчета от мента, по-добре с лекар се консултирай, за психолог е най-малкото, не е нормално от сянката си да трепериш.

# 351
Нещо за шум в ухото? Това е направо нереално вече. Sad

# 352
Дами, изпих си Азакса 5 дни, но все още ме боли гърлото. Отидох при един специалист и каза да продължа да си вземам само ериуса. На другия ден отидох при друг, защото бях притеснена и ми каза, че инфекцията не е доизлекувана и за това трябва да пия пак антибиотик - ципрофлоксацин. По антибиограмата са и двата. Как първия не помогна не знам. Каза ми, че ми е възпалена подезичната сливица. И сега се чудя какво да правя. Дайте съвет моля. Да пия ли още един антибиотик?

# 353
  • Бургас
Какво мога да взема за кашлица с храчки....

# 354
  • Sofia
Какво мога да взема за кашлица с храчки....
АЦЦ+Тавипек

# 355
Дами, изпих си Азакса 5 дни, но все още ме боли гърлото. Отидох при един специалист и каза да продължа да си вземам само ериуса. На другия ден отидох при друг, защото бях притеснена и ми каза, че инфекцията не е доизлекувана и за това трябва да пия пак антибиотик - ципрофлоксацин. По антибиограмата са и двата. Как първия не помогна не знам. Каза ми, че ми е възпалена подезичната сливица. И сега се чудя какво да правя. Дайте съвет моля. Да пия ли още един антибиотик?

Този Азакс, същите са и Азитрокс и Сумамед, на мен никога не са ми помагали напълно. Винаги е трябвало да пия втори антибиотик по-продължтелно време, за да се излекувам. За стрептокок най-ефикасни, до колкото знам, са пеницилиновите Аугментин и Амоксиклав поне 7 дни. Таваник също са ми давали след неуспешно лечение с Азакс. Имай предвид и че чувствителността в лабораторни условия е една, а всъщност друга. Моят съвет е да пиеш това, което са ти изписали, защото е кофти да влачиш инфекции.

# 356
Какъв грип върлува в момента?
Във вторник бях с болки в гърлото хрема, ходих при личната, не ми било червено гърлото, но ми изписа Колдрекс и билков сироп за кашлица. Гърлото ми мина, обаче освен хремата, се появи и кашлица, та започнах да пия Ердомед и Геломиртол. Започнах да отхрачвам, обаче поддържам някаква температура 37, 37.2, не ми е лошо, според личната това не било температура, но ако искам да съм започвала антибиотик. Аз не искам де. Та някой има ли мнение по върпоса, изкарал ли е същото? newsm78

# 357
Нещо за шум в ухото? Това е направо нереално вече. Sad
Селеногин.

# 358
Дано помага. Май трябва да спра това което пия сега. А с антибиотик заедно дали прави някакви проблеми селеногин?

# 359
Дано помага. Май трябва да спра това което пия сега. А с антибиотик заедно дали прави някакви проблеми селеногин?
Това е хранителна добавка - съдържа селен и гинко билоба. На мен лекар ми го предписа, понякога имах шум в ушите, но не съм си правила обстойни изследвания. След взимането - този шум изчезна. Дали е от него, не знам, но имаше ефект.

Общи условия

Активация на акаунт