Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 461
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за коментарите наистина.
Ще видим какво ще покаже поредното изследване и ако е нищо или само коките, май ще спирам всичко за сега.
А какво мислите за котешкия нокът и пау дарко? Препоръчаха ми ги за подсилване на организма.

# 586
Ще видим какво ще покаже поредното изследване и ако е нищо или само коките, май ще спирам всичко за сега.
А какво мислите за котешкия нокът и пау дарко? Препоръчаха ми ги за подсилване на организма.
Една цяла зима пи котешки нокът, много бях доволна, въобще не боледувах....Ако имаш коки не можеш да оставиш нещата така, трябва лечение Naughty

# 587
Една цяла зима пи котешки нокът, много бях доволна, въобще не боледувах....Ако имаш коки не можеш да оставиш нещата така, трябва лечение Naughty
Имам котешки нокът, ще го пия значи.
Ами те тези коки като няма лактобацили се размножават много лесно, а ако приемам пак лекарства, пак ще се наруши флората, пак дисбактериоза и коки, а и гъбичките може да изникнат, и така до безкрай. Напомням, че съм изпила доста лекарства, не е като да не съм се лекувала и сега за пръв път да ги моря.

# 588
  • София
Нещо ефикасно за болки в гърлото [горна част] от 1-2 дни?!

Чаша с хладка вода и 2 с.л. оцет  Peace

Лекарства - Хербитусин за гърло
Гаргара ли?
Иначе паря със сол и сода.

# 589
  • оттам, откъдето започва България
За гърлото - гаргара с нишадър.  Peace Много добър ефект.

# 590
Нещо ефикасно за болки в гърлото [горна част] от 1-2 дни?!

Чаша с хладка вода и 2 с.л. оцет  Peace

Лекарства - Хербитусин за гърло
Гаргара ли?
Иначе паря със сол и сода.

Да, гаргара. До 2 гаргари и ще разбереш дали е твоето лекарство. Просто е шокиращо подобрението  Peace

# 591
За болно гърло практикувам гаргара с водата за уста, съдържа хлор хексидин, който е съставка и на спрейовете за гърло...в момента имам някаква от Лидл, онзи ден с нея правих, ефекта е мигновен Simple Smile
Китикат, тогава остави месец така само мии с лактацид да възстановиш флората, ако разбира се имаш непоносимост като Дорис вземи друг пробиотичен препарат, сега поне има избор!

# 592
  • някъде
Аз ползвам себа мед по препоръка на гинеколога ми.

# 593
Аз ползвам себа мед по препоръка на гинеколога ми.
Прекрасен е има лайка, алое и бизаболол, подходящо  PH, но няма пробиотично действие, няма лактобацили, по скоро действа противовъзпалително и омегчаващо, но смятам също ще свърши работа Simple Smile

# 594
  • някъде
 ooooh! а аз досега си мислех, че съдържа лактобацили...защо съм останала с това впечатление (даже и четох разни мнения в сайтове преди да го купя).
Имам още малко и ще го сменям, предложете някакъв с лактобацили, защото при мен липсват.

# 595
ooooh! а аз досега си мислех, че съдържа лактобацили...защо съм останала с това впечатление (даже и четох разни мнения в сайтове преди да го купя).
Имам още малко и ще го сменям, предложете някакъв с лактобацили, защото при мен липсват.
Има натриев лактат, но той по скоро е с консервиращо действие...
Хубав е не се ядосвай, има лайка и алое....подходящо ph, което е важно за заселване на полезната флора от само себе си Simple Smile Едно време бабите все с лактобацили са се мили, споко Simple Smile
После го смени с Лакацида...

# 596
  • София
Тук някой писа за таблетки (за пиене) при грипни състояния, които ви спасявало няколко пъти, но в последните 3стр не го откривам поста?

Симптоми: (бях навън доста време, в студа) , та от 3 дни - леки болки в гърлото, напрежение в предната част на главата (челото), което отшумява обикновено след ставане от сън; вчера излязох до магазина и сега ми е по-зле, а пак се налага да излизам.

Пп: забелязвам и червени петънца на гърлото - може би спрей ще е по-ефикасен?
Гаргара с вода за уста-бързо се разпенва, опитах и с оцет, веднъж.

Последна редакция: пн, 29 фев 2016, 10:16 от Starrydream

# 597
За гърло от безобидните съм ползвала компрес с извара за децата.

За упорити гъби - на първо място спиране на сладкото, пък после се мисли и в други посоки.

# 598
Болката в гърлото е симптом на общо заболяване (настинка, грип и подобни), за това не може да се лекува само с гаргари и хапчета за смучене(локални лекарства), да не говорим че повечето от продаваните в аптеките само облекчават но не лекуват.

Аз използвам трахизан и септофорт, чести гаргари със сода бикарбонат и промивки на носа с малко сода и мъничко сол и топла вода. Добър ефект дава и чая от джинджифил, компрес с ракия около гърлото и задължително парацетамол от самото начало, през 6 часа.(до 5-6 дни максимум)
Без алкохол, без кафета, без цигари, без сладко - всичко което предпоставя кисленна среда в устната кухина трябва да се избягва.
Успоредно с това 2 пъти на ден 500 млг. витамин C

# 599
  • София
Болката в гърлото е симптом на общо заболяване (настинка, грип и подобни), за това не може да се лекува само с гаргари и хапчета за смучене(локални лекарства), да не говорим че повечето от продаваните в аптеките само облекчават но не лекуват.

Аз използвам трахизан и септофорт
Тези двете са точно локални [за смучене]?!

Общи условия

Активация на акаунт