Бързи общи здравословни въпроси и отговори – 1

• 96 332
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
♥ HAPPY ♥
Благодаря ти за отговора. И аз смятам, че не са несъвместими.

# 661
Според вас периодични болки в гърлото без ЦРП да е повишено, на какво може да се дължат. Има и наличие на болки в ставите, и според мен двете неща са свързани, ама според доктора щом ЦРП е окей, значи не е от това.  newsm78

# 662
До какво води преждевременно спиране на антихистамин / Ериус/?

# 663
Добър вечер! Може ли някой да ми помогне, понеже не съм в града не мога да посетя лекар. От 2 години пие линдинет 30 и за пръв път цикълът ми е оскъден и тъмен (кафяв) и продължи 2 дни, на какво може да се дължи дали е здравословен проблем? Много се притеснявам.

# 664
До какво води преждевременно спиране на антихистамин / Ериус/?

Недоизлекуване на симптомите най-вероятно.

# 665
Според вас периодични болки в гърлото без ЦРП да е повишено, на какво може да се дължат. Има и наличие на болки в ставите, и според мен двете неща са свързани, ама според доктора щом ЦРП е окей, значи не е от това.  newsm78
Какво е ЦРП? newsm78 Аз например периодично имам болки в гърлото, които се проявяват, когато например повиша тон, ям нещо твърде студено и т.н. Оказа се фарингит. Най-добре е да посетите УНГ специалист, за да прецени за какво би могло да се касае.

# 666
Според вас периодични болки в гърлото без ЦРП да е повишено, на какво може да се дължат. Има и наличие на болки в ставите, и според мен двете неща са свързани, ама според доктора щом ЦРП е окей, значи не е от това.  newsm78
Какво е ЦРП? newsm78 Аз например периодично имам болки в гърлото, които се проявяват, когато например повиша тон, ям нещо твърде студено и т.н. Оказа се фарингит. Най-добре е да посетите УНГ специалист, за да прецени за какво би могло да се касае.

C-реактивен протеин. Стойностите се повишават, когато има инфекция в организма. Щом не е завишен, инфекциите, ако ги има изобщо, са леки и локални.
Гърлото най-вероятно от хроничен фарингит.  Peace

# 667
  • София
Розовия лишей как се предава?

# 668
  • Sofia
От неизпрано ново бельо например...бях го получила от чорапогащник,много трудно и дълго беше лечението.

# 669
Ооо розовият лишей - изключителна гадост, може би само вагиналните гъбички го конкурират. Laughing
Хваща се от пробвани в магазин дрехи, от нови, неизпрани и директно облечени дрехи, от седалки, ако са били в пряк контакт с кожата, от спално бельо... Лечение няколко месеца, без мокрене, и с една бяла смес, но задължително консултация с кожен. Peace

# 670
ММ се миеше с Низорал заради пърхут...изчезна му и лишея ...имаше го в горната част на гърба! Сериозно ви казвам!

# 671
ММ се миеше с Низорал заради пърхут...изчезна му и лишея ...имаше го в горната част на гърба! Сериозно ви казвам!
Напълно е възможно, но вероятно не е бил точно розов, а пъстър лишей, той се причинява от гъбички и Низорала явно ги е убил.
Розовият лишей по принцип започва с характерно петно между гърдите, така в по-долната им част, като медальон, и постепенно се разпространява по цялото тяло. Никога не излиза на лицето.

# 672
  • Sofia
При мен тръгна от краката,слабините и после към корема и гънките,ужасно сърбеше,драла съм се до кръв,лимфа ми изтичаше чак...не отидох на лекар,страх и срам ме беше...мислих си,че е краста или псориазис...за около 3-4мес.се излекувах,с много мазила и бебешка козметика Sad

# 673
На какво може да се дължи чувството в гърлото, че е раздрано и/или че нещо е заседнало?
Мести се и ту се появява, ту изчезва.
Бях на УНГ преди месец, имах това оплакване няколко дни преди прегледа, по време на прегледа не, но лекарят нищо не видя.
Миналата седмица си правих изследвания ПКК и урина, всичко е ок. Ако е рак, трябва ли да имам отклонения в изследванията? Много се притеснявам и се чудя дали да не ходя пак на УНГ.
Оня ден личната на бебето ми гледа гърлото и каза, че е ок, въпреки това гадно усещане.

# 674
На какво може да се дължи чувството в гърлото, че е раздрано и/или че нещо е заседнало?
Мести се и ту се появява, ту изчезва.
Бях на УНГ преди месец, имах това оплакване няколко дни преди прегледа, по време на прегледа не, но лекарят нищо не видя.
Миналата седмица си правих изследвания ПКК и урина, всичко е ок. Ако е рак, трябва ли да имам отклонения в изследванията? Много се притеснявам и се чудя дали да не ходя пак на УНГ.
Оня ден личната на бебето ми гледа гърлото и каза, че е ок, въпреки това гадно усещане.
Провери си щитовидната жлеза. Подобно усещане има при увеличена жлеза или възли.

Общи условия

Активация на акаунт