Студенти в UK - 5

• 107 278
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
  • България
 Момичета, много ви благодаря!  Hug Поизясних си ситуацията. Simple Smile

# 31
  • София
Изпратихме и нашата девойка. Оставих я в едно страхотно и приятно студентско градче.

Още с пристигането се спече за момент в обкръжението на предимно англичани, дългия път, новата обстановка... но след час вече беше ОК. Обади се и каза, маме всичко е наред. Англичаните не са толкова страшни, чакаха ме с нетърпение в кухнята и много ми се зарадваха, че съм чужденка. Комшийката ми румънка е страхотна, а под мен е Криси от френската. След малко имаме среща на българите общо около 15-тина и вече си закупих билета за дискотеката тази вечер. Та, купона започна още от първия ден.

Чака около два часа на опашка в Барклис за да и запишат час за интервю за издаване на банкова карта след 14 дни. Първият възможен час. Сим карта на който и да е оператор не поискаха да и извадят без банкова карта, може би заради директен дебит с който работят.
Със предварително запазен час , чака около 2 часа за да се регистрира като студент. А вечерта след ен на брой часове чакане на опашка за да влезе в дискотеката, каза опашките вече не ме плашат, а и колко социални контакти се създават на тях ако знаеш Simple Smile

Закупи си едногодишна студентска карта за градски транспорт и такава за спортния център.

Каза , че опознавателната седмица и е била много полезна и ползотворна.

Ами, да им пожелаем попътен вятър на всички студенти и успех във всички начинания за напред  Hug

# 32
  • София
valha, благодаря за чудесната нова тема!   bouquet

Късмет на децата и от мен!  Peace

Нашият студент има желание за "година в индустрията". Дано намери подходящ плейсмънт! (Аз също като Софи се чудех добра ли е тази идея, но в крайна сметка те правят каквото решат. Дано е за добро!).  Simple Smile

# 33
  • България
.♥.Петя.♥. щом правят нещо позитивно, то накрая винаги е за добро.  Hug

# 34
  • някъде из облаците
Късмет на децата, радвам се че се адаптират бързо. За банкова сметка, може да потърсят офис малко по-далеч от университета, за да не чакат толкова. Голямата така беше близо месец все не можеше да си открие, накрая отиде в по-далечен офис и за няколко дена имаше карта.

Не им се притеснявайте на децата, те много добре знаят какво и как да направят. Май ние повече преживяваме, може би защото сме далеч и е по-трудно да контролираме нещата, пък и ние прекалено обмисляме всичко. Те са млади, амбициозни и ще се справят с всички предизвикателства.

Аз да се похваля, cool_witch, абе на късмет си ми ти Heart Eyes. Днес голямата девойка благоволи да си купи билет за 23.12-04.01 за скромните 515 лв. Вчера каза, че търси и не може нищо евтино да намери, еми откога и аз това говоря, ама на, никой не слуша. Видяла беше на бгеър за 680 лв. през Брюксел, та и аз много ровене ударих, та накрая бгеър отворих и имаше за 20.12-04.01 билети през Брюксел за 515 лв., ако някой още не е купил билети да отвори сайта и да види. На идване има престой май около 7 часа, на връщане престоя е час и 40 минути, надявам се че е достатъчно. Девойката работи на 21, а за 22 бяха над 900лв. билетите, така че даже спестихме едно 100 паунда от предвидените.

Последна редакция: пн, 05 окт 2015, 21:17 от valha

# 35
Много се радвам, valha! Трябва на този празник да сме заедно с децата си. Поне докато не стане "трябва" за техните си семейства.
Хайде сега и малката, да не се ослушва Wink 

# 36
Valha, благодаря за организираната тема, и честит ви коледен билет  Grinning.

Моята първокурсничка лесно си откри сметка в Барклис, без чакане. Имаме си и хубава квартира близо до университета. Утре-вдругиден каргото от България потегля  Grinning. Относно лекциите - доста добре е уплътнена, няма много време за размотаване. Аз билети за Коледа не следя, най-вероятно по Коледа ще е в Лондон. Освен ако в последния момент няма промяна в плана, тогава и аз ще подпомагам авиокомпаниите  Mr. Green. След НГ ще се възползвам от евтините полети от Букурещ за Глазгоу с фиксирано връщане, да сте живи и здрави за инфото.

# 37
  • В най - голямото село
Записвам се и аз в темата. Дъщеря ми е 11 клас. Отдавна само чета.
Много полезна тема, за което   bouquet
За сега още се чудим за специалността (право, финанси или мениджъмънт)....

# 38
Нещо много съм ви изпуснала!
Благодаря valha за темата!

Какво да споделя... вече и двамата ми ги няма.... страдам, това е, ближа си раните. Опитвам се да се концентрирам в работа или друго, но трудно.... мозъкът ми все лети над острова. Иде ми да се гръмна! Не знам как го понасяте вие?!

# 39
Никак - тежко си е.
 Вчера срещам момиченце някъде в 4-5 клас приличаше на дъщеря ми и ми стана едно мило и тъжно. Кога изтече толкова бързо това време.
  Дъщеря ми си купи вече билети за Коледа . Сравнително евтино за около 500 лв.
  Засега и наема падна на 275 паунда . Нещата засега са добре .
 Учебниците били доста обемисти.
Скрит текст:
Та сега как ще ги носи й е тревогата  Laughing Казах да си купи чанта с колелца.
 Придвижва се пеша до университета - 45мин.

# 40
... Какво да споделя... вече и двамата ми ги няма.... страдам, това е, ближа си раните. Опитвам се да се концентрирам в работа или друго, но трудно.... мозъкът ми все лети над острова. Иде ми да се гръмна! Не знам как го понасяте вие?!

Не се гърми, не си сама! action032 Добре дошла в отбора.  Laughing
И да ти кажа... не се свиква много. Тъкмо ще свикнеш с липсата им, и ще се наложи да свикваш, че вече не си им нужна (за битовизми, емоционално - все търсят мама като им е сдухано нещо, ама това не ти помага).
Поне наблизо ли са? Че моите бяха в двата края на UK - час и половина със самолет. Но за тях това беше ОК.

# 41
Нещо много съм ви изпуснала!
Благодаря valha за темата!

Какво да споделя... вече и двамата ми ги няма.... страдам, това е, ближа си раните. Опитвам се да се концентрирам в работа или друго, но трудно.... мозъкът ми все лети над острова. Иде ми да се гръмна! Не знам как го понасяте вие?!
Не знам дали ще те успокои ако ти кажа, че не само при теб е така. Последните седмици преди да си дойде лятото бях пред полудяване, сега пак съм така, времето нищо не лекува. Имам познати, на които синът им е там и те не могат да ме разберат защо мисълта и мозъка са ми все там и защо броя дните до връщането. В един момент взех да се замислям, че при мен нещо не е както трябва и само аз се вманиачавам. Действаш ми успокоително, че съм си наред. Hug
Важното е децата да се чувстват добре и да се справят. Аз имам покана да ходя на гости и обмислям много сериозно дали да не се възползвам преди да е размислила щерката  Joy

# 42

Не се гърми, не си сама! action032 Добре дошла в отбора.  Laughing
И да ти кажа... не се свиква много. Тъкмо ще свикнеш с липсата им, и ще се наложи да свикваш, че вече не си им нужна (за битовизми, емоционално - все търсят мама като им е сдухано нещо, ама това не ти помага).
Поне наблизо ли са? Че моите бяха в двата края на UK - час и половина със самолет. Но за тях това беше ОК.
cool_witch Hug Mimito_75 Hug  И на всички други  Hug
На около час с влак е. От Бърм до Шефилд. Питам ги, аз да им купя билети да си отидат на гости, първо бяха много навити, но ги емнаха задачите и сега казват, че не могат... и са все ангажирани и с мен не могат да си говорят... но и всеки ден да говорим, установих, че пак ми липсват. Тук уж въобще не се засичахме, но сега ми липсват.
Да са живи и здрави само всички деца и да имат късмет!

# 43
Изпратихме и нашата девойка. Оставих я в едно страхотно и приятно студентско градче.

Спомням си, че дъщеря ти кандидатства същата специалност като големия- бизнес!  Hug
В кой университет е какво избрахте накрая?

# 44
Мили мами Simple Smile Какво по- нормално от това да ни липсват ...
Мимито 75 първата година и аз го изживях тора в приятелите . Давам си сметка , че най-вероятно наистина от страни изглежда прекалено . В момента в който се усетих , започнах да споделям само със "себеподобни ". По- късно на някои от тях децата им отидоха студенти в България и ми се извиниха . Признаха си , че не са ме разбирали - детето ми здраво , умно ,за пример , постигнало всичко онова за което другите мечтаят , а аз нещастна ... Не е нещастие - тъга и липса е Simple Smile
Моят съвет - започнете ремонт в къщи , затрупайте се с работа и правете планове . Няма значение дали ще станат . Това е емоция канализирана в нещо положително Simple Smile Половинките сигурно ще се видят в чудо  , но те да мислят за себе си

Общи условия

Активация на акаунт