Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 858
  • 781
  •   1
Отговори
# 210
Много интересен този Viva la Juicy Gold Couture ....WaltherP99 засили любопитството ми на max Joy

Непременно ще го тествам и ще докладвам, може да се окаже моят есенно-зимен аромат.

Още веднъж благодаря за препоръките ви момичета и момче Simple Smile

Не очаквай някакъв уникум  Grinning  Viva la Juicy Gold Couture е от ароматите,които се харесват МНОГО повече от мъже върху жени , от колкото от самите жени върху тях. Да не говорим колко често аз и голяма част от мъжете,с които съм си говорил определено не харесваме някои популярни женски парфюми,а самите момичета си мислят,че миришат уникално...друга тема е това обаче  Simple Smile

Така описан се сещам веднага за Wonderwood Comme des Garcons. Абсолютният дървесен любимец на ММ. Simple Smile
Добър аромат но нетраен за съжаление.Около мен не малко хора го ползват.Никога не съм го притежавал-пръскал съм се от парфюм на приятел и след 3 часа нищо не усещах на кожата ми.Заслужава си да се пробва обаче-може само на моята кожа да е проблема.
Ароматът при ММ също е близо до кожата и няма почти никакъв шлейф за съжаление. Но за сметка на това трайността му е 9-10 часа. Crazy Но при него всички аромати на много трайни, така че не е показател.

Някой да е запознат с ароматите на Nest? Най-вече ме интересува Indigo и дали ги продават в тукашната Сефора. http://www.fragrantica.com/perfume/Nest/Indigo-26845.html

Зависи какви парфюми харесва  Simple Smile След като на моята кожа има аромати издържащи по над 12 часа...

WaltherP99 благодаря за описанията на Mancera  Heart Eyes Аз вече си поръчах от парфюмо мостри на Mancera Aoud Black Candy, Mancera Indian Dream и още две три на Монтал. Относно Том Форд Ноар дамския, с обилно напръскване докарва някаква трайност, но няма да го повторя определено. За мъжкия вариянт този ли имаш впредвид -  Tom Ford NOIR EXTREME, защото аз тествах само Tom Ford NOIR  и нямаше нищо общо с дамския ноар  Simple Smile

Да  Simple Smile Noir Extreme Tom Ford

Не казвам,че са еднакви,но за мен са доста близки-имат и подобна пирамида.Около мен повече жени , от колкото мъже ползват "мъжкия". 
Noir Tom Ford не ми харесва въобще  Stop

Парфюм за деня Bergamote 22 Le Labo
Днес е приятно времето и реших да сложа нещо лятно  Simple Smile

# 211
  • София
Да не говорим колко често аз и голяма част от мъжете,с които съм си говорил определено не харесваме някои популярни женски парфюми,а самите момичета си мислят,че миришат уникално...друга тема е това обаче  Simple Smile
Друга тема, но интересна Simple Smile Би ли споменал кои нашумели дамски парфюми не се харесват от мъжете - както от теб и други хора с парфюмно ангажиран вкус, така и от мъже, незаразени с парфюм в кръвта? Ще ми бъде много любопитно Peace

# 212
  • София
Подкрепям и на мен ще ми е интересно. Макар, според мен да е трудно да се обобщава. Имам колеги , които обожават ванилени гурмета и такива , за които всичко по различно от Лайт Блу е тежко. Grinning

# 213
И аз питам  Peace

# 214
  • Germany
Моля за няколко думи за Encre Noire Pour Elle Lalique  Simple Smile На какво прилича, ретро ли е, като усещане от тези които са го разнасяли, дори да съм го пробвала нямам никакъв спомен newsm78
Да се включа и аз  Grinning
Ужасна роза, тъмночервена, мазна, тлъста, задушаваща, много пудрена и много ретро. Представям си я на оперна прима или на някоя лелка. Един от малкото парфюми, от които ми е идвало да си отрежа ръката, и след душ нямаше отмиване. Ти харесваш по-свежи рози, мисля, че тази не е твоята роза  Peace

Hinoki асоциирам с жена,която и беше любим и се опитваше за времето ,в което бяхме заедно да ме кара да го нося ,но така и не и се получи.

Моето предложение е Norne Slumberhouse Simple Smile

ОТЛИЧЕН съвет  Peace Мисля си обаче,че ако Fille en Aiguilles не и допада има голям шанс и Norne Slumberhouse да не и хареса.

Не мога да си представя даже, че ще наложа на някой да носи нещо, само защото аз много го харесвам  Shocked Но пък съм забелязала, че обикновено между партьорите, които се харесват има химия и на ароматно ниво и имат сходен парфюмен вкус. На ММ вкусът му абсолютно съвпада с моя и по-скоро би се съгласил да не ползва нещо, което не ми допада, отколкото да носи нещо насила, само защото аз го изисквам от него. Но не си позволява и крем за ръце да си купи без моето лично одобрение  Mr. Green Много обича да ме нагушка, като е прясно парфюмиран, така част от аромата му остава цял ден с мен  Heart Eyes, а той твърди, че си маркирал територията  Joy hahaha
Той от своя страна също харесва парфюмите ми, единственото изключение беше, когато сложих Hot Couture EDP, получен от размяна  Crazy Тогава бях помолена абсолютно безкомпромисно първо да се изкъпя  Mr. Green, и второ, това нещо да изчезне от къщата ни  Mr. Green На питането ми защо, ми каза, че му мириша на рускиня, прекалила с ФДТ  Thinking Crossing Arms

Не намирам никаква прилика между Norne и Fille en Aiguilles. Норне е коледната елха, богатите зелени клончета, отрупани със свежи иглички, еуфорията около издирването и украсяването на дървото, очакването на най-хубавия празник, коледния дух.  Fille en Aiguilles при мен е само и единствено тамян, от този, който ненавиждам и ми носи само и единствено траурно настроение. Въобще не мога да ги сравнявам.

Подкрепям и на мен ще ми е интересно. Макар, според мен да е трудно да се обобщава. Имам колеги , които обожават ванилени гурмета и такива , за които всичко по различно от Лайт Блу е тежко. Grinning
Аз също съм любопитна, надявам се да се включат всички мъже, участници в темата  Flutter Hug  welcome Popcorn

# 215
Аз също очаквам мъжкото мнение по въпроса с дамските парфюми.ММ по принцип не е особено придирчив по отношение на моите аромати,но  два парфюма откровено не понася и двата са с алдехиди.Най много си пада по Шанел,каквото ми е минало през ръцете все му допада.

# 216
  • Бургас
Ехеее, тъкмо влизам  и аз да попитам WaltherP99 кои дамски парфюми харесват и не харесват мъжете и виждам, че вече има опашка от желаещи да научат!  Laughing
Много ще се радвам и аз да се включи мъжката част!  bouquet

# 217
  • в 1001-та нощ
Аз съм имала една греда  Mr. Green ММ много по детски се захласва по всичко, което нося, но и не ползвам някакви извращения Simple Smile

Обаче - като пробвах Кадифената орхидея - тръгнахме с неговата кола на някъде. Кара и само се върти и души от къде мирише на изгоряло ....Ами от мен се носеше ужасната смрад, то и аз едва се понасях, но се надявах нещо да се промени с времето  ooooh! Ееееее, не се промени ..... Само внесох смут в душевния му мир с аромат на запалена ел.инсталация  Laughing Laughing Laughing

# 218
  • Чукарландия
Запознах се днес с Black Amber Zara. Мнооого ми хареса, супер бюджетен и доста траен се оказа върху кожата ми. Чудя се на акъла си, защо не го взех, сега ще го мисля.  newsm78

Не намирам никакви прилики с The One и L`eau The One?!? Вие намирате ли нещо общо между тях?

Моля, някой да даде отзиви, ако познава Black Amber на Зара.  Praynig

# 219
  • Чукарландия
Да парфюма е изключително силен. Носи се единствено и само с едно пръсване, иначе души и теб, и околните.

А аз като не харесвам ууд, дали въобще ще ми хареса Miroir des Voluptes?!? newsm78

# 220
Да парфюма е изключително силен. Носи се единствено и само с едно пръсване, иначе души и теб, и околните.

А аз като не харесвам ууд, дали въобще ще ми хареса Miroir des Voluptes?!? newsm78
Той е по скоро розов,отколкото удов аромат,поне на моята кожа  Simple Smile

# 221
Още нещо малко странично, но ми трябва инфо, ако на някой му се занимава да ми обясни - на какво мирише удът? Тамян, дърво? Моля ви малко повече инфо и къде да търся хубав чист уд (може и нишов).

Удът е новото пачули Simple Smile   

В някои парфюми го оприличават на "медицински," но тези са с по-лошо качество според мен и там удът е много остър. Добре интерпретиран, удът всъщност може да е мек макар и пак екзотичен и придава дълбочина. Ако обичаш смолисти парфюми, може да ти допадне.

Едва ли ще успееш да помиришеш истински, натурален, не синтетичен уд, но както араби са ми казвали, "Не ти трябва."   Уд сам по себе си дори те не носят. Той е комбиниран с други ноти, най-често със сафрон, рози, т.н.

Освен Монталите, в които удът е доста остър и, откровено, за мен лично неносим, има много други. За запознаство с добър уд препоръчвам By Kilian Pure Oud.  Ako искаш да го изпиташ в комбинации с роза, амбър, или тамян, виж Удовата серия на Килиън.

Maison Francis Kurkdjian има Oud, който е изненадващо добър.

Аз вече не се интересувам от удове. Много нови излизат защото е модерна нота, но ако човек се интересува, си струва да почне с добрите  Peace

# 222
  • Germany
Атти, какво циганско лято, при мен си е почти зима, сутринта беше -1°  cold, сега е два.
И понеже зимата чука на вратата ни, искате ли да поговорим за шалове и парфюм? Искам да попитам тези, които носят често този прекрасен аксесоар, как го съчетавате с парфюма? Нормално е шалът, да поеме част от парфюма на врата и деколтето. Някои шалове на практика дори и след пране миришат на парфюм. Колко често перете вашите шалове? Пръскате ли на друга част на тялото, вместо на деколтето и зад ушите заради шала? Смущава ли ви, ако шалът мирише на един, а вие сте с друг парфюм? Носите ли даден шал с конкретен парфюм? Перете ли ги на всяко носене? Харесвате ли аромата на шал, който се получава от всякакви парфюмни комбинации? Споделете вашия опит, моля  Praynig

Последна редакция: вт, 13 окт 2015, 18:47 от kovatcheva

# 223
Аз чакам в неделя да стане 20 градуса sun , ти за 1 ни говориш.

Относно шаловете, понякога зимата умишлено пръскам парфюм върху тях. Понеже моите са вълнени задържат много добре миризмите и дори лек парфюм се усеща по ден - два. Не ги пера след всяко носене. Определено не ми е приятно шалът да мирише различно от аромата, с който съм.

# 224
kovatcheva, аз съм от тези дето носят 365 дни в годината. Любим аксесоар са ми/ копринени, памучни, вълнени, кашмирени... Копринените не мога да ги пера след всяко носене, същото важи и за кашмира. Няма как да си позволя този лукс.  Пръскам си нормално. Гледам да не се карат шала и парфюма, дори понякога ми е кеф, ако са различни аромати. Ако шалът е поел някой парфюм трърде осезаемо и реша, че ще ме дразни, сменям шала, не парфюма, той вече е сложен.

Бъгнала съм се. Днес бях с Collection Extraordinaire Muguet Blanc и ми беше голям кеф. Нямам търпение да го разнося и в пролетно време, но ще трябва да почакам. Мразя зимата.

Аз чакам в неделя да стане 20 градуса sun , ти за 1 ни говориш.

Аууу, чул те господ! Нали така се казваше Laughing

Общи условия

Активация на акаунт