Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 773
  • 781
  •   1
Отговори
# 30
Аз носих няколко дни Intense-Cafe. За моя, не особено рафиниран нос, ароматът е розово-ванилен-мускусен, като ванилията ту си играе повече с розите, ту повече с мускуса, а като се умори се оттегля и гледа отстрани. Аромат на кафе при мен не се появи.

При мен е нещо съвсем различно-дадох линк предишната страница.Имай в предвид ,че Intense-Cafe е от ароматите,които много си влияят от времето.Ако си го носила на температури над 20 градуса може това да е причината.Знам ли..

Вечерта ще се ползва врачанската школа Vanilla Extasy Montale

Вчера получих 5...да-ПЕТ комплимента от жени,колко хубаво мириша  Sunglasses Не знам защо Vanilla Extasy се води дамски-чист унисекс е.Готиното е,че парфюма е супер непознат в Бг дори сред парфюмни наркомани,както ни описа приятелката ми.Никога не съм срещал в Бг някой с него,а дори повечето фенове на Montale не го познават.
Много е готино като имаш нещо,което е хубаво,но не ултра скъпо и така му се радват хората .  Mr. Green
Днес парфюм за деня ще е Green Irish Tweed Creed .

# 31
Благодаря за темата  bouquet
Нося всичките си парфюми и всички много ме радват, развиват се много добре в това време. Успях даже да преоткрия няколко парфюма , които в началото категорично отрекох. Единия е phaedon tabac rouge. Оказа се прекрасен, меден тютюн, много пристрастяващо ми дойде и  нищо плодово не се появи този път като го носих. Вече си чакам всеки моментthe odd fellow bouqet заедно с мострите на j.f.schwarzlose  и нямам грам търпение да си ги получа.
Някой в предишната тема беше описал като лакомия придобиването на нови парфюми, е ами точно така се чувствам като лакомо дете пред витрина със сладолед. Добре,че са измислили хората мострите,че го  има ebay за отливки и някои парфюмни компании предлагат и минита , та засега  мога да се сдържам в придобиването на големи бутилки.

# 32
Атти, благодаря за темата и музикалния поздрав!   bouquet

Чакам 5-6 проби на Montale, една от които е  Vanilla Extasy. След коментара на WaltherP99 ще го чакам с още по-голям интерес.
Два поредни дни носих Chocolate Greedy. Драйдаунът му е разкошен- фин, какаов прах, а издръжливостта е над 12 часа. Остава и след душ. Много вкусен и харесван от околните аромат.
Днес съм с Drole de Rose, който взех на сляпо, а все повече обиквам.

Този месец, освен Drole de Rose най-вероятно ще въртя Tea for Two, Mandragore, Vol de Nuit EdT, Vanille Exquise, Premier Figuier, както и Womanity Taste of Fragrance и първообраза, който е новооткрит за мен.
Не искам да забравя и отливките на Pulp и Parfum de Revolte, така че няма да скучая парфюмно.

Имам си любимци за циганско лято обаче- AA Tiare Mimosa, With Love, Safari и Eau Parfumee eau The Rouge. От последния ще отварям трета бутилка вече. Сега е още в целофан.

И рекламата на Сафари ми навява мисли за края на знойно лято, а бутилчето е фантастично.  Heart Eyes
Скрит текст:

# 33
  • Пловдив
Момичета, здравейте.Моля за малко помощ.За първи път ще си купувам свестен парфюм.Вчера бях в Бюти Зона в МОЛ-а, там момичето ми напръска на двете ръце по един - S.T. Dupont и на Лагаерфелд Paradise bay.За около три часа аромата и на двата почти не се усещаше.Това нормално ли е или и двата аромата не са от "моите"?

Другото, което ме притесни е, че на Лагерфелд парфюма в Бюти Зоната беше 94 лв. за 45мл., / дано да не съм се заблудила/ а в сайта на Венера Козметикс е 59 лв. за същите милилитри.Такава ценова разлика възможна ли е? Аз се притеснявам да не се натреса на фалшив.Ако някой знае в Пловдив магазин за оригинални парфюми ще се радвам да сподели.Мои познати много пазаруват от някакъв апартамент, преустроен на магазин в Кичука, но по други форуми четох, че и там били фалшиви някои парфюми.

Благодаря предварително.

# 34
  • Бургас
Атти, благодаря за темата и хубавия поздрав - бях забравила песента на The Doors   bouquet
След ограничения избор на аромати в жегите сега не знам откъде да започна, всичко ми се носи  Laughing Освен това почти всичко се държи повече от чудесно - не изчезва за пет секунди, не се натрапва и не задушава, развива се....какво повече да иска човек  Wink .
Тези дни май въртя предимно Eau des Merveilles, Narciso Rodriguez For Her L'Absolu, My Insolence, Reveal Calvin Klein, Bellissima Parfum Intense Blumarine, Living Lalique, Azzaro Pour Elle, La Panthere Cartier, L'Instant Magic Guerlain .
Относно презапасяването - не ми се е случвало до момента. Все още не съм открила такава голяма любов, мисля  Laughing

# 35
  • София
Благодаря за темата   bouquet
Последните дни се радвам на Tuscan Leather, Pulp, Oriental Lounge, White Patchouli, 1889 Moulin Rouge, Bottega Veneta. Много малка част от парфюмите ми са само за лятото.
Запаси имам само от Citizen Queen. Нямам никаква идея кога ще свърши едната бутилка и затова си взех друга  Peace

# 36
  • София
Момичета, здравейте.Моля за малко помощ.За първи път ще си купувам свестен парфюм.Вчера бях в Бюти Зона в МОЛ-а, там момичето ми напръска на двете ръце по един - S.T. Dupont и на Лагаерфелд Paradise bay.За около три часа аромата и на двата почти не се усещаше.Това нормално ли е или и двата аромата не са от "моите"?

Другото, което ме притесни е, че на Лагерфелд парфюма в Бюти Зоната беше 94 лв. за 45мл., / дано да не съм се заблудила/ а в сайта на Венера Козметикс е 59 лв. за същите милилитри.Такава ценова разлика възможна ли е? Аз се притеснявам да не се натреса на фалшив.Ако някой знае в Пловдив магазин за оригинални парфюми ще се радвам да сподели.Мои познати много пазаруват от някакъв апартамент, преустроен на магазин в Кичука, но по други форуми четох, че и там били фалшиви някои парфюми.

Благодаря предварително.

Ваня 7, една проба, при това само на китка далеч не е достатъчно да определиш от пръв поглед дали става или не става. Силно препоръчвам да прочетеш тези постове, като обърнеш повече внимание на първия.
Лекциите на Натали Никол за начинаещи и не толкова начинаещи парфюмани:
лекция 1
лекция 2
Извън блестящото чувство за хумор на Натали и накратко, парфюм за покупка се избира едва когато си се спряла на някой от многото, който ти е харесал на китка, с обстойно напръскване така, както ще го носиш върху себе си. Тогава няма да ти се загуби на втория час и ще можеш да проследиш развитие, трайност, шлейф и всичко останало, което ти е важно. Това може да ти отнеме няколко пъти ходене в магазина, пробване на блотери и кожа, докато прецениш кое си заслужава да го напръскаш по-обстойно. Като цяло консултантите гледат да предлагат това, което им е зададено като таргет или "най-новото на еди-кой-си", без да вникват в желанията на клиента, така че не разчитай много на препоръките им. Има и щастливи изключения, но те са наистина малко. Ако никой от тези двата не ти е хванал око и не ти харесва достатъчно много, отиди пак и си избери нещо друго за пробване, или питай тук за препоръки според това какво си носила, какво не ти харесва, питай приятелки, колежки какво носят, ако ти допадне техния парфюм и после - пак на лов. Като си избереш от магазина, спокойно можеш да си го вземеш от някой сайт, в темата Изпитани сайтове в първия пост са споменати най-често използваните от нас. Венера козметикс е сред тях, спокойно можеш да се довериш, разликата в цената е нормална.

# 37
  • Пловдив
Атти, благодаря много.Сега разбирам защо попитах момичето за конкретни аромати, а тя ми предложи точно тези.Ще мина да тествам още и като се спра на някой ще пиша.
Всъщност по аромат на тестер най-ми допадат на Пако Рабан Black XS i на Кашарел Eden.Но ще ги тествам върху кожа.

# 38
Днес пробвах изненадващо Noir Pour Femme Tom Ford и очаквано много ми хареса. Топъл, вкусен с разкошна ванилия и много хубава сладост. Женствен, мек и много гушлив. Усещам и шоколад в началните нотки.Ммм вкуснотия. Ще го купя разбира се веднага щом бъде пуснат официално по магазините, което предполагам че ще е съвсем скоро.

# 39
Запаси:
Скрит текст:

имаш повече "хлебарки" от мен  Heart Eyes

обичам циганското лято, но нямам любими парфюми за него - специално за него имам предвид- пръскам по вдъхновение

Сафари - случайно подсещане, но съвсем на време  Party

молба - събирам идеи за копие на Черния Оуд на Монтал
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Black-Aoud-1142.html

# 40
А копие на Черния Уд, мислиш ли, че може да се намери? На това смъртилище?
Защо не го вземаш направо него? Прекалено силен ли идва?
Понеже не давам на мъжа ми да се пръска всеки ден с Монталите си- Черен, Бял Уд, Пачулените листа и т.н. и той ми отмъсти като някак се влюби моментално от проба, която му подарих вчера във новия Джони Деповски Диор и днес му го купих и подарих и сега е щастлив. Heart Eyes
Казвам му, че преди при проби ми каза, че прилича на Шанелите и си е офисен аромат, което подрепям на 100% и той ми отговори, че точно това търсел студен, офисен аромат и го получи. Доволна съм!

# 41
баш него искам, но не го намирам за поръчка без карта, а не ми се ще да ангажирам някой друг
ако някой се сеща от къде мога да го купя, също ще ме зарадва много Simple Smile

# 42
# 43
Господ да Ви поживи, г-жо Аттева, ни сам гу видела, знаеш от кога го бленувам  Hug

дойде му ред и такам ...  Mr. Green

# 44
  • София
Земете си го, шви гу подуша  Mr. Green

Има и едни ууди с големи точки, едно птиченце ми каза, че също не са за изпускане  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт