Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 737
  • 781
  •   1
Отговори
# 75
Ясно, благодаря.  Simple Smile Търся си хубав аромат на виолетки и намерих твои мнения за тези двата.
За зимата може би ще се спра на Инсоленс, искам точно нещо сладко и с характер, което носи приповдигнато настроение.

# 76
Инсоленс е това "хубав аромат на виолетки". НО,  виолетков за мен е едт, обаче лееекинко ми е по... как да кажа, за да не засегна почитателките му...  Blush  като парфюм за Скарлет О'Хара. А едп ми е повече ирисов, но цъфнал ирис, а не стебло или грудка, които са ми тлъсти и блудкави.  И е парфюм като за Грейс Кели, която кара своето светлосиньо кабрио по улиците на Монако и шалът, с който е покрита косата и,  се вее зад нея, заедно с аромата на огромен букет ириси. Като сравнението е на базата на разликатаа в излъчването и класата на тези два женски образа, ако схващаш каква е разликата.
И май никой от двата не възприемам като сладък така, както аз разбирам понятието "сладък парфюм".

# 77
  • София
Влюбих се от пръв поглед в това: http://www.parfimo.bg/dolce-and-gabbana-l-imperatrice-3
Някой използвал ли го е?
Нелош аромат, свеж и лесно харесващ се. Не особено траен, а в студ направо се крие. За жеги и за  температури като днешните е ок, но в следващите месеци е много вероятно да го усещаш съвсем кратко. Въпреки това ако ти харесва, няма забрана да се ползват леки аромати и през зимата Simple Smile

# 78
Влюбих се от пръв поглед в това: http://www.parfimo.bg/dolce-and-gabbana-l-imperatrice-3
Някой използвал ли го е?

Тествай. И то многократно - на кожа. Ако продължава чувството на влюбеност, значи е твоят аромат.

# 79
Инсоленс е това "хубав аромат на виолетки". НО,  виолетков за мен е едт, обаче лееекинко ми е по... как да кажа, за да не засегна почитателките му...  Blush  като парфюм за Скарлет О'Хара. А едп ми е повече ирисов, но цъфнал ирис, а не стебло или грудка, които са ми тлъсти и блудкави.  И е парфюм като за Грейс Кели, която кара своето светлосиньо кабрио по улиците на Монако и шалът, с който е покрита косата и,  се вее зад нея, заедно с аромата на огромен букет ириси. Като сравнението е на базата на разликатаа в излъчването и класата на тези два женски образа, ако схващаш каква е разликата.
И май никой от двата не възприемам като сладък така, както аз разбирам понятието "сладък парфюм".
Колко красива картина нарисува.  Heart Eyes
Обичам ирис, това окончателно ме спечели.
Относно сладкия парфюм, май не съм го казвала тук, но "моят" идеален сладък парфюм не е карамелен, шоколадов, ликьорен, компотен и т.н., а е именно пудрена виолетка с ирисово-дървесна подложка.

# 80
  • Враца
В циганското лято се чувствам прекрасно с Womanity - Thierry Mugler  Heart Eyes
Жалко, че с опръсквания тип "врачанска школа", доста бързо ми свършват бутилчетата, но смятам скоро да си го подновя. Simple Smile
( 3 осемдесетки изхабих пролетта и сега ..  newsm78 )

# 81
В циганското лято се чувствам прекрасно с Womanity - Thierry Mugler  Heart Eyes
Жалко, че с опръсквания тип "врачанска школа", доста бързо ми свършват бутилчетата, но смятам скоро да си го подновя. Simple Smile
( 3 осемдесетки изхабих пролетта и сега ..  newsm78 )
За мен womanity e реформулиран,ароматът не е като преди,нито е токов трарн,нито оставя същият голям шлейф както предния,който имах.Вече го купувах два пъти и в магазин го тествах и мога смело да заявя,че са го развалили Sad

# 82
  • Враца
Здравей, ruirana!
Аз не познавам Womanity след реформулировката,
бутилчетата ми бяха купувани от преди, бях се запасила солидно.
Така, като чета коментарите, май и не искам да го познавам.
Прокрадва се в мен обаче, едно огорчение и съжаление,
защото е мой любим аромат,, а използвам вече последните милилитри..  Cry

# 83
  • Пловдив
Мерси момичета, летен е, наистина, но щом ще се крие в студа ще търся нещо по-плътно.Мислех, че е лесно, но голям зор.Вчера се напръсках и с така харесвания преди години Black XS, щях да се изтровя.Нещо съвсем друг аромат ми се е запечатал в съзнанието.

# 84
Императрицата е летен свежак,доста копиран и напълно подходящ за жегите,както и доста нетраен,поне на моята кожа.На мен ми харесва,без да съм влюбена.Освен това харесвам летните парфюми през зимата-носталгично ми напомнят лятото и ми дават надежда за светлина и топлина.Може би защото контрастират с времето или просто в студа се задържат повече,но са ми по-интересни тогава.
Womanity го купих веднага,щом излезе,и освен с аромат и шлейфище,ме радваше със страхотна трайност.Ако смятате,че сега е нетраен и поевтинен,жалко...Вчера получих oriens van cleef & arpels в качеството му на ароматно успокоително.Познавам го откакто излезе,подготвена бях,че не е от най-силните и трайните,но сега е станал съвсем тих и по-безличен.Близък до кожата,изискано тих...дрън дрън.Трябват ми аромати с присъствие,пък аз ще ги дозирам според нуждите.
В този ред на мисли,спешно ми трябва Шанел за подарък.Къде в България може да се купи,не от сайт?  bouquet

# 85
В този ред на мисли,спешно ми трябва Шанел за подарък.Къде в България може да се купи,не от сайт?  bouquet
Notosgalleries в Ринг мол и в Sephora.

# 86
  • на морето
Това циганско лято май ще изкарам основно с Loverdose Red Kiss Diesel, Just Cavalli Gold и Пантерата. Те са ми основните фаворити. Първите два ми дават страхотна топлина и уют, разнежват ме. Пантерата ме мобилизирва, дава ми увереност и се чувствам женствена и желана Embarassed
По отношение на Womanity, искренно се надявам да няма големи разлики от първоначалната версия, понеже вече отстрелях един на сляпо #2gunfire
Освен това съм в чуденка за този парфюм:
http://www.fragrantica.com/perfume/Versace/Yellow-Diamond-Intense-26215.html
Някой с впечатления за него?  newsm78

# 87
  • Варна
Ура,
получих си пробичките от Twisted Lily за една седмица, а има и подарък 2 пробички от някаква тяхна Американска парфюмерия Blocki Parfum.
В така дълго чакания Noir Exquis L`Artisan Parfumeur  усещам главно сандалово дърво с лека ванилия и една идея кленов сироп. Но в никакъв случай не е толкова сладък - тип гурме, колкото очаквах. И най-неочакваното е, че при мен седи близо до кожата, няма я тази аура, която бях сигурна че ще има. Има някакво леко арабско - ориенталско звучене, по-скоро усещане, че си в СПА - център, което идва точно от това меко сандалово дърво, носещо някакъв уют.
Интересно ми е мнението на WaltherP99 за него, ако го получи, защото спомена , че е тръгнал след някаква жена да я пита с какъв парфюм е. Ами ... аз тук шлейф не усещам, ама никакъв или сетивата ми са изтрещели. Wink
В заключение - хубав, мек,  радвам се, че не поръчах на сляпо, но ще му дам още един или няколко шанса.
От любопитство поръчах проба от  парфюма на Преслава Wink Sunshine Amouage, за който се спомена. Не знам какъв е този бял тютюн, но определно в комбинация с другите треволяци е доста харизматичен и бих казала вечерен шик.
Другата приятна изненада беше Jour de Fete by L`Artisan Parfumeur . Много топло се чувствам с него. Отначало усетих някаква "селска идилийка," (не в лош смисъл) може би заради брашното, но после... една свежест, кремав бадем, ванилийка ... чуден. Също стои близо до кожата, но усещането е като след спа процедура Simple Smile Не го виждам по сайтовете. Някой?
Продължавам да разучавам ....
Ароматен ден на всички!
  bouquet

# 88
  • Пловдив
Атти, благодаря за новата тема!

Харесвам циганското лято, макар че понякога ми навява тъга като се сетя какви месеци предстоят.

За този сезон много обичам, а и често нося Iris Nobile Acqua di Parma, Beige Chanel,Coco Noir Chanel , L'Eau Couture Elie Saab,Chloe Eau de Parfum, двете Орхидеи на Том Форд и Eau des Merveilles.

От вашите коментари си набелязах и няколко аромата, които не познавам,ще си поръчам пробички.

# 89
  • в 1001-та нощ
Благодаря за новата тема. Напоследък, в това циганско лято посгам по-често към Манифесто Еликсир и Бялото пачули Simple Smile Исках нещо ново и затова обмислях нещо бадемово-шоколадово ликьорено, но .... не намирам. Този, който се коментираше тук не ми допадна. Благодаря на densi  Hug че ми предостави възможността да го усетя Simple Smile Както и , че ми представи бомба, която да ми хареса - е наистина - хареса ми intense  варианта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт