Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 740
  • 781
  •   1
Отговори
# 180
  • на терасата
Благодаря, момичета, за предложенията ви карамелено-бонбонени аромати  Hug
Ще тествам непременно Code Satin и Amor amor in a flash, също и Viva la juicy Juicy couture различните варианти. Ще си поръчам и проба от Lira-та.

Определено не харесвам гурмета, ванилията хич не я долюбвам, но в момента ми се носи нещо сладкишено и дано намеря парфюм, който да ми харесва Simple Smile

# 181
Аз имам един чисто познавателно-любознателен въпрос, защото виждам, че тук има много познавачи на тази необятна парфюмна вселена Sunglasses Може и да сте го коментирали в по-предишни теми, ама те трудно се изчитат. Та, въпросът ми е - защо на някои известни парфюми се променят съставките през годините, не знам дали това може да се нарече официална репликация.... Дали се прави с цел поевтиняване, дали с прибавянето или корегирането силата на някои съставки?

Аз съм с доста консервативен вкус, т.е. винаги търся нещо старо, познато и любимо, но, сега, когато ги тествам откривам разлика в ароматите. Знам че, нито аз съм същата като преди 20-30 г., нито динамиката на живота, но някак си ми става тъжно, че Мажи Ноара /ако изобщо може да се намери/ вече не е същия, Clima, Опиум-а, Poison.... Може би само Аllure си е такъв какъвто беше. Просто ми е интересна причината newsm78 Или както казва синът ми - много ти е динозавърски вкуса вече Sunglasses
Има мода и при парфюмите.Явно не е изгодно на компаниите да произвеждат продукт,който няма да се харчи като топъл хляб и или го спират,или го правят по-съвременен според същата тази мода.Отделно бълват всякакви версии календарно.
Това и на мен не ми харесва.Но най ме дразни  тоталната нетрайност на парфюмите,маскирана със загриженост към екологията,фалшива и финансово неизгодна.Излиза,че (примерно)Шанел е една от най-евтините марки,след като само след  едно пръскане парфюмът е с мен цял ден.Може значи!С другите се къпя,нося в чантата за подновяване и дъното лъсва за нула време.Досега се насочвах към аромат на база емоции и нужди,но трайността и интензивността вече ми стават основен приоритет,без който няма покупка.И не заради състоянието на картата ми,а защото мразя да ме правят на глупак.

# 182
  • София

Моето предложение е Norne Slumberhouse Simple Smile
Право в сърцето ме улучи с това предложение, много добре ме познаваш  Twisted Evil Hug Точно това търся, а бях забравила за него.
Благодаря ти!

Супер, радвам се, че съм уцелила Simple Smile Аз от снощи до сега се сдобих с Хиноки и Хипнотизиращия еликсир, четейки ревютата ти, а уж бях приключила с покупките  Laughing А на ММ Хиноки колко му отива  Crazy

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 16:42 от I walk alone

# 183
Моля за няколко думи за Encre Noire Pour Elle Lalique  Simple Smile На какво прилича, ретро ли е, като усещане от тези които са го разнасяли, дори да съм го пробвала нямам никакъв спомен newsm78

# 184
  • на морето
Моля за няколко думи за Encre Noire Pour Elle Lalique  Simple Smile На какво прилича, ретро ли е, като усещане от тези които са го разнасяли, дори да съм го пробвала нямам никакъв спомен newsm78
Един от любимите ми аромати Heart Eyes Почти цяло лято бях с него. Мека кадифена разцъфнала роза е основата на това блаженство. Много женствен, шармантен и чувствен пудрен аромат. При мен с много добра трайност и шлейф. Hug Не мисля, че е ретро, по- скоро класика Peace

# 185
  • София
Аз след много мирисания днес си купих Ричи Ричи на Нина Ричи.Не ме грабна много, но беше най-близо до това, което търся.На моята кожа седи доста по-траен от почти всичко друго, което пробвах.

Специални благодарности на Атти за съветите.

Честит Ричи Ричи, носи го със здраве, много е вкусен и приятен и се държи добре в студено време  Peace Тепърва ще го разносваш и ще се опознавате, може пък да го заобичаш много силно Simple Smile

Аз имам един чисто познавателно-любознателен въпрос, защото виждам, че тук има много познавачи на тази необятна парфюмна вселена Sunglasses Може и да сте го коментирали в по-предишни теми, ама те трудно се изчитат. Та, въпросът ми е - защо на някои известни парфюми се променят съставките през годините, не знам дали това може да се нарече официална репликация.... Дали се прави с цел поевтиняване, дали с прибавянето или корегирането силата на някои съставки?

Аз съм с доста консервативен вкус, т.е. винаги търся нещо старо, познато и любимо, но, сега, когато ги тествам откривам разлика в ароматите. Знам че, нито аз съм същата като преди 20-30 г., нито динамиката на живота, но някак си ми става тъжно, че Мажи Ноара /ако изобщо може да се намери/ вече не е същия, Clima, Опиум-а, Poison.... Може би само Аllure си е такъв какъвто беше. Просто ми е интересна причината newsm78 Или както казва синът ми - много ти е динозавърски вкуса вече Sunglasses
Съвсем вярно го е написала LilaC - от една страна е модата, която налага безлични, лесно харесваеми и масови аромати, от друга страна регулаторните органи в последните години изискват да отпаднат от употреба много съставки с измислени аргументи - от екосъображения до съмнения за евентуални алергени в тях (което е най-глупавото нещо, което съм чувала относно парфюмите  ooooh! ). Много от пишещите тук тъжим за старите неформулирани аромати и се запасяваме с тях при пръв удобен случай. Аз лично от доста време не мога да се заинтригувам от нито едно ново заглавие по магазините, но затова пък успешно си отстрелвам по някоя "бабичка" от сайтовете Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 17:39 от Атти

# 186
  • Велико Търново
Момичета, моля за мнение, относно Narciso Rodriguez Essence EDP. Пробвах го и много ми хареса, но не се задържа дълго аромата. Може би не му е "сезона". Тези от вас, които го имат, моля да споделят за трайност и сезон през който го ползват.
Предварително благодаря  bouquet.

Есенс е летен аромат, с доста прилична трайност при мен - почти цял ден си го усещам, но не му е сега времето Wink

# 187
Моля за няколко думи за Encre Noire Pour Elle Lalique  Simple Smile На какво прилича, ретро ли е, като усещане от тези които са го разнасяли, дори да съм го пробвала нямам никакъв спомен newsm78
Доста слаб, дори блудкав парфюм с недобра пирамида, развитие и трайност. Нищо общо с големия,  мъжки, едноимен парфюм. Голямо разочарование.

# 188
  • София
При мен Есенс на Нарцисо Родригес няма голяма трайност, не повече от 3 часа, но пък много го харесвам. Носи ми усещане за чистота и свежест, като след баня.  Simple Smile  Аз също го нося само, когато е топло.
Днес бях с Коко на Шанел и много добре ми се получи и комплименти получих.   Blush

# 189
Мда... явно бързата печалба е по-на сметка, а и да - някои еко изисквания...

Страхотно съжалявам, че преди месец, на летището в Барселона, за пръв път от години видях Мажи Ноар, миришеше почти като стария /е, за 5 минути, колко да се разбере/, но се поколебах, точно защото не бях убедена, колко ще бъде трайността му. Но, тъй като пътувам доста, на летищата винаги си пръскам на блотер някои - уж от по-старите - и до сега само Шанел са си със старата продължителност.

А всъщност има ли начин да се разбере дали даден парфюм не е променен. През пролетта гледах в нет-а за Climat и четох, че има няколко по-нови версии. Т.е. надали сега може да се намери някоя истинска "бабичка" /много ми хареса това определение/ Sunglasses

# 190
  • На брега на реката
Biskvitka, Mihaela_z, благодаря ви за мненията. Точно заради усещането за чистота и свежест го харесах и аз. За сега ще се въздържа от покупка, ще го оставя за догодина Grinning.

# 191

От него имам по-пресни впечатления и дори все още проба. Не знам какво очакваш от шоколад. Общо взето, ароматът е мек, като "шоколадът" не е тъмен или наситен, а просто се развива сладък и ванилен. Няма добър баланс на рози и шоколад, ако това е идеята. Харесвам рози, обожавам шоколад, но този парфюм няма да стане цяла бутилка за мен. Пробвай само ако обичаш сладки парфюми с лека роза. Кедър би трябвало да присъства в съставките, но аз не го регистрирам изобщо.

# 192
  • Стара Загора
Благодаря Pixie  bouquet Няма къде да ги пробвам, просто ми харесаха по описание и отзиви във фрагрантика. Ако са сходни по характер с парфюмите на Монтал, може и да ми харесат. За сега се отказах от поръчка, но по-нататък ще пробвам някой от тях. Тя и цената им не е висока, а и мога да си поръчам пробички от парфимо.

# 193
Момичета, навсякъде ли са заредили Том Форд Ноар пур фем? Имам предвид - Дъглъс, Сефора, етц. или само в бутиците на Ести? Като цени как е горе-долу. Като заклет фен на Том Форд, сигурно и на първа проба ще съм готова да го купя.  Flutter

Още нещо малко странично, но ми трябва инфо, ако на някой му се занимава да ми обясни - на какво мирише удът? Тамян, дърво? Моля ви малко повече инфо и къде да търся хубав чист уд (може и нишов).

Благодаря.  bouquet

# 194
Още нещо малко странично, но ми трябва инфо, ако на някой му се занимава да ми обясни - на какво мирише удът? Тамян, дърво? Моля ви малко повече инфо и къде да търся хубав чист уд (може и нишов).

Благодаря.  bouquet
Мирише на изгорял бакелит или на зъболекар.

Общи условия

Активация на акаунт