Парфюмни размисли и страсти - 193

• 103 705
  • 781
  •   1
Отговори
# 135
Аз пак съм в парфюмен застой.Нищо не ме грабва,сутрин се чудя какво да сложа ,всичко налично ми е скучно и омръзнало.Незнам защо съм си решила,че Жасмин Ноар на Булгари ще ме извади от апатията.Писна ми от екскл.,инди,нишови и т.н.Дайте мнение за този аромат. newsm78
Трудно с Жасмина, ама пробвай.  Wink Намери обаче Елексирната му версия. Peace

# 136
  • Germany
Вчера носих Дивите круши на Монтал:
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Wild-Pears-12302.html

Много хубав аромат на сочна, жълта круша, прясно откъсната от дървото. Ароматната кожичка ми е под носа, а от градината идва кратък полъх на момини сълзи. Много кратък, за щастие, защото бягам от тях като дявол от тамян. Крушите са сладки, но естествено сладки, няма ни следа от захар, а от компот в никой случай. Представям си чаша фреш от круши, с мъъничко сок от ябълка и може би грозде. Не е като нектар, а чист и искрящ.
Не усещам карамфил изобщо, по-скоро щипка индийско орехче. Плодовете са върху гладка подложка от ванилия и сандалово дърво, нито едно не изпъква над другото, идеално уравновесен бленд, без нещо да стърчи.
Това за мен е еталон за круши, и когато ми се приискат, ще знам къде да ги търся. В пъти повече ми харесва от AG Petite Cherie, която въпреки прекрасните си круши има пластелинова нота и акватични нюанси.
Прииска ми се да подновя след 6 часа, въпреки че май нямаше нужда. Неусетно изпръсках 1,5мл за един ден.

Deziderata, много внимавай с този парфюм. Съгласна съм с всичко, което си написала за него, и аз го купих със страхотно желание и настроение. Обаче от любим аромат в началото, заради прекрасните круши, се превърна в нещо непоносимо за мен, много суха, сладка ванилия, ужасно химичен. Струваше ми се, че хрущи като захар върху мен. И защото не можех да го понасям накрая, такава трайност показваше само от две нанасяния, че не можех сама да повярвам. Едва изпръсках десет милиграма и го разкарах голямо удоволствие. Знам, че си любител на ванилията, за разлика от мен, но все пак имай едно наум с него, намери по-голяма отливка  Peace

И на мен Noir Extreme ми харесва повече от дамския вариант. Много Том Форд-овски парфюм. Оставил е доста от най-доброто от себе си. Обаче при мен е безобразно нетраен. Два пъти го пръскам в двойно по-голямо количество, отколкото обикновено използвам, на коса, на шал, подновявам след един час със същото количество, и не, не се задържа върху мен  Crossing Arms

Пробвах и http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Goldea-31538.html
Въобще не е по мой парфюмен вкус. Силно плодов в началото, микс от малини и ананас, с нещо въздушно в себе си, за да завие в посока на обикновен цветен и пачули аромат, тип Коко Мадмоазел. Флаконът е наистина много красив и съм сигурна, че парфюмът ще се харесва много на повечето хора, като може да се носи в офис среда.

Иска ми се да купя нещо ново на мъжа ми, сурово, зелено, дървесно, мъжествено, различно от притежаваните от него аромати. Нещо, което да ме грабне, да ми подкоси краката, да кажа, да, това е. Пробвах сто хиляди неща и няма и няма Crossing Arms. Търся нещо в духа на Hinoki, Enkre Noir,  Terre d'Hermes, Bel Ami Hermes, Eau Sauvage Parfum Christian Dior, но да е различен и с характер. Идеи?

Intense Tiare е много странен аромат-като shapeshifter (няма бг дума до колкото знам)

За парфюм казваме "променлив", а за човек който се превръща в животно "кожоменец" или "превъплъщенец".  Peace

Аз бих използвала парфюм-хамелеон  Peace

И най-сетне да се похваля с Boise Torride Guerlain Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Толкова е мои и защо толкова дълго го отлагах, не знам. Прави ме завършена този парфюм, а мандарината в него е малко съвършенство. Благодаря Герлен, че реши да го спреш от производство, та му дойде и неговото време  Mr. Green

# 137
Аз пак съм в парфюмен застой.Нищо не ме грабва,сутрин се чудя какво да сложа ,всичко налично ми е скучно и омръзнало.Незнам защо съм си решила,че Жасмин Ноар на Булгари ще ме извади от апатията.Писна ми от екскл.,инди,нишови и т.н.Дайте мнение за този аромат. newsm78
Трудно с Жасмина, ама пробвай.  Wink Намери обаче Елексирната му версия. Peace
Благодарско Денси.Еликсирната не познавам,ще пробвам

# 138
  • София
Здравейте,
бих била благодарна, ако ми отговорите на въпроса Simple Smile
Наистина ли има разлика в трайността на Addict 2012 и 2014 г.Една жена от дистрибуцията за Бг ми каза, че новите вече не са толкова трайни... и се чудя дали да си купя или да търся нещо старо Simple Smile

Мерси

# 139
Жасмин Ноар Еликсир не успях да пробвам,няма го в магазина ,има един Мун с доста  елементарно звучене на моята кожа.Ако Еликсира е по наситен от обикновения да го поръчвам на сляпо?Пробвах Идилия(не съм сигурна в изговора)на Герлен.15 мин.зюмбюл после нещо неопределимо.На Тиери Мюглер едно Уд Маджестик -не е мой,Ели Сааб Ле парфюм удря на Лудата Мадама на Жулиета.и аз пак с пръст в уста.Другата седм. в този магазин ще заредят Герлен,дали да чакам и аз не знам.Чудя се Самсарата( старата) дали няма да ми легне за студеното.Денсии ти си мила.Помагай

# 140
А не, аз насляпо не бих те посъветвала да купиш, който да било парфюм. Самсара не понасям. Не намирам абсолютно никаква прилика между Льо Парфюм и Мед Мадам. Еликсирната версия на Жасмин Ноар е по-мека и хубава за мен, но не и по-силна, въобще.
Най-добре си излизай и пробвай аромати и ще се влюбиш в някой. При парфюмна апатия не е добре лудо да търсиш парфюм в момента и особено да поръчваш насляпо.

# 141
  • София
Мога само да си представя колко красив ще е Intense Tiare в лятна вечер. http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Tiare-3763.html

А аз гледам да забравя  Mr. Green
Първото ми ползване с удоволствие остана и последно. Удуши ме, докара ми главоболие.
Мисля че след него започнах да тествам доста по-обстойно преди да купя желан парфюм.

# 142
# 143
Мога само да си представя колко красив ще е Intense Tiare в лятна вечер. http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Tiare-3763.html

Първото ми ползване с удоволствие остана и последно. Удуши ме, докара ми главоболие.
Мисля че след него започнах да тествам доста по-обстойно преди да купя желан парфюм.
И освен това не понасям вече дори лосион с кокос и ванилия, а иначе харесвам и двата аромата, стига да не са задушливи.

# 144
  • София
Единственият парфюм , с който съм се запасила с втора бутилка е Глория. Hug Първият съм го преполовила, остават ми 75 мл. общо.Къткам си го, дано ми стигне. Във време като днешното е просто приказка.
Като говорихме за презапасяване, ако някой види някъде , най-голямата ми любов изгодно, моля да свирка -http://www.fragrantica.com/perfume/Issey-Miyake/Le-Feu-D-Issey-Light-726.html Имам голям сантимент към него , не ме интересува, че вкусовете се променят и израстват.

# 145
  • София
Атти - Интересна нова тема  Hug
Мисля си, че циганското лято предоставя най-благодатна почва за развиване и разгръщане на всякакви аромати. Неочакваните температурни амплитуди за кратко време, дава възможност парфюмите да покажат неподозирани и различни черти от характера си... В този ред на мисли, много, наистина много парфюми бих носил в тази част на годината. Дори по два на ден, ако можех  Mr. Green - един до обяд и друг до края.

Ето няколко - Jean Paul Gaultier Kokorico by Night, Pierre Balmain Carbone de Balmain, Rasasi Egra Men и тн.
Kokorico by Night ми харесва със своя лек и закачлив плодово зелен характер, който чудесно се развива при мен в тези променилви градуси.

Pierre Balmain Carbone de Balmain - този пък нито е летен, нито е зимен, нито е пролетен, затова го наместих в тези седмици, когато началната есенна атмосфера му дава шанс да се покаже максимално. А и самата му композиция е спeцифична и настроението й е по-скоро сериозно, леко навъсено и меланхолично. А и как да е иначе, когато до скоро си бил близо до свежия морски бриз и синьото море, а сега сивия офисен ритъм набира скорост на фона на смръщени облаци навън... Simple Smile Иначе казано, Carbone de Balmain не е сезонен, а парфюм носещ настроението на големия забързан град.

Rasasi Egra Men - страхотна смесица между свежест, виолетки, горски нотки, лека дървесина и пудрена сладост, сякаш идва като перфектния мост между лятото и есента. Харесва ми контраста между зелени, свежи нотки, от една страна, като буквално могат да се усетят борови връхчета, и от друга -  леката меланхолия и сериозност, идващи от виолетките, дървесния мъх, ириса и сандаловото дърво. Едно фъс и Egra Men ме телепортира до разцъфнала борова гора. Прекрасен парфюм/за мен/.

selfie - интересно, но все пак граничещо с абсурд  Laughing Ще изчакам подаръчните комплекти, когато горещо се надявам от Moschino да ни зарадват със сет от: 2 бутилки по 250мл + почистващ гел и жизнерадостно парцалче  Mr. Green

Иска ми се да купя нещо ново на мъжа ми, сурово, зелено, дървесно, мъжествено, различно от притежаваните от него аромати. Нещо, което да ме грабне, да ми подкоси краката, да кажа, да, това е. Пробвах сто хиляди неща и няма и няма Crossing Arms. Търся нещо в духа на Hinoki, Enkre Noir,  Terre d'Hermes, Bel Ami Hermes, Eau Sauvage Parfum Christian Dior, но да е различен и с характер. Идеи?

kovatcheva - веднага се сещам за превъзходен парфюм в тази насока - Oscar de la Renta Pour Lui

Скрит текст:

Много мога да пиша за него, но няма смисъл.  Pour Lui е от онези аромати, които не оставят съмнение, че има Мъж наоколо  Sunglasses  Wink

Сега ми хрумна и още нещо, но то е доста по-трудно за намиране -  в стила на Lalique Encre Noire for men, но някак по-жив и експлозивен, и няма как да е иначе, с барут в композицията си   Grinning Имаше наскоро дискусия за барута в парфюмите - тук го усещам като екзотична подправка с леко метален характер  Grinning
Става дума за Francesco Smalto Fullchoke for men. Ветивера е водещата нотка при него, но в комбинация с другите нотки го прави по-мъжествен от Encre Noire for men. Ако Encre Noire е изискан, сериозен и стилно облечен мъж, с леко студено излъчване, то Smalto Fullchoke е неговия ламбър братовчед, който се чуди на къде да завие - към града или към вилата?  Mr. Green

# 146

И освен това не понасям вече дори лосион с кокос и ванилия, а иначе харесвам и двата аромата, стига да не са задушливи.

Мен дори Songes не може да ме задуши.  Laughing Но е е вярно, че и него предпочитам в по-хладно време, особено в сняг. Тогава е неимоверно екзотичен.
 http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Songes-1609.html

Във Vanilla Extasy има една разкошна нота, която не мога да се сетя каква е. Като хибрид между анасон и индрише я улавям. Зелена е, и много интригуваща.

Kovatcheva, мерси!  Hug Аз засега нямам намерение да пазарувам, освен Mukhallat за Коледа. Имам толкова много красоти за носене, че и на него може и да му се размине. Също предпочитам да започвам с отливка, това ми е теста дали искам парфюма. Моите любови понякога траят 5мл, но човек се научава в движение.

# 147
  • Стара Загора
Някой ако е ползвал или тествал тези парфюми, може ли да ми ги опише
Mancera Aoud Black Candy
Mancera Indian Dream
Mancera Roses & Chocolate  Praynig

# 148
  • Germany
 Deetron, благодаря ти  Hug
Алдехидите в Oscar de la Renta Pour Lui усещат ли се? Пирамидата е чудесна, флаконът и цвета му също, от старата генерация парфюми е, не се съмнявам в достойнството му, обаче видя ли алдехиди и лекичко настръхвам, имам абсолютна непоносимост към тях  Sick Изключение от този случай прави само Citizen Queen  Peace Ще потърся проба  Peace
Виж Francesco Smalto Fullchoke ми прикова вниманието  Twisted Evil hahaha И с име, и с флакон, и с коментарите за него, но е с много интересна пирамида и подозирам, че ще има тръпка там  Wink
Благодаря ти  Hug

# 149
Звучи много интересно, но не му ли е студено вече?

Сряда в София през деня беше над 20 градуса почти целия ден .  Peace

Intense Tiare е много странен аромат-като shapeshifter (няма бг дума до колкото знам)

За парфюм казваме "променлив", а за човек който се превръща в животно "кожоменец" или "превъплъщенец".  Peace

Вчера сутринта бях решила да пробвам Intense Tiare, но в последния момент посегнах към пробата на  Mukhallat.
http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Mukhallat-3241.html

.....

Днес съм с Intense Tiare, уютно ми е на душата с него в този проливен дъжд. Прекрасни кадифени цветни листенца и вкусна ванилия с консистенция на гъста, бита сметана. Прелестно мек и гладък, има полъх на лосион за тяло, но не усещам кокос. Имам проблеми с кокоса и на много места не го усещам изобщо. (Дори бях убедена, че имам аносмия към него, докато не пробвах Филосикос ЕдТ. Там обаче кокос има, дори е силничък.)

Mukhallat е уникален аромат за клуб/заведение и бар.В офис не бих го сложил никога.Така го бях описал наскоро:

Цитат
6.Ванилия,мускус,бадеми и ягода.Доста линеен парфюм-това,което усещам в началото го усещам и в до края.Оставя ми впечатление все едно току-що съм извадил кекс с доста ванилия,който е поръсен със настъргани бадеми,а отстрани на още парещия кекс има отворен буркан с домашно сладко от ягоди.
Променлив е меко казано за Intense Tiare - радвам се,че ти е допаднал.

В това време ми се носи нещо с аромат на ром. Намерих си, но много бързо отшумява ароматът, връхна нотка е в Love Potion Oriflame. Имате ли други предложения за носим сладък ром?
Също и с оглед на идващия студен сезон търся нещо с по-лимонов джинджифил (при мен джинджифилът избива или пикантно, или лимон от домашни сладки).

Ценови диапазон? Идеи имам много.

И на мен Noir Extreme ми харесва повече от дамския вариант. Много Том Форд-овски парфюм. Оставил е доста от най-доброто от себе си. Обаче при мен е безобразно нетраен. Два пъти го пръскам в двойно по-голямо количество, отколкото обикновено използвам, на коса, на шал, подновявам след един час със същото количество, и не, не се задържа върху мен  Crossing Arms

.....

Аз бих използвала парфюм-хамелеон  Peace

Ковачева както са казали хората "и твойта не е лесна"  Mr. Green
Крушките са екстра-жалко че не са ти допаднали.Noir Extreme за мен както споменах е доста ПО-...  от дамската си дружка. Не забравяй обаче,че има доста аромати,които ти не усещаш,но другите усещат.И аз силно предпочитам да усещам парфюма върху себе си,но за тази цел-други марки,или други парфюми от марката.
Доста назад ме върна с Hinoki а да не говорим за Bel Ami , и докато Гарсончето май си се продава още , за Bel Ami -самото му споменаване ми дойде като някакъв спомен от детската градина,който трябваше да се напъна да си припомня.

Варианти много да ти кажа за това,което търсиш,но на прима виста се сещам за Bois du Portugal Creed  СУПЕР  стилен мъжки парфюм,за мъже около и над 40,като е по-скоро за костюм според мен,но става и за панталон и риза.Като се сещам за него и винаги се сещам за Ал Пачино и ролята му в Кръстникът
Скрит текст:

Здравейте,
бих била благодарна, ако ми отговорите на въпроса Simple Smile
Наистина ли има разлика в трайността на Addict 2012 и 2014 г.Една жена от дистрибуцията за Бг ми каза, че новите вече не са толкова трайни... и се чудя дали да си купя или да търся нещо старо Simple Smile

Мерси

Бях попаднал на някаква статистика,че близо 70% от дизайнерските парфюми са били реформулирани последните няколко години-някои заради ЕС регулаторни изисквания от 2014-та,но повечет от алчност на компаниите майки.Винаги е по-хубаво да си вземе човек аромат на 5-6 и повече години,АКО е съхраняван като хората , от колкото настоящите версии.Не случайно в Ибей има дизайнерси аромати за по над $200 и пак хората ги купуват като топъл хляб вместо да си купят водичките т.е. вариантите от 2015-та,като доста аромати непрекъснато растат като цена.Говоря за по-запознатите потребители.
Нямам идея конкретно за парфюма,за който питаш-говоря теоретично.

А не, аз насляпо не бих те посъветвала да купиш, който да било парфюм. Самсара не понасям.

Това нещо съм го казвал стотици пъти,ама ... Хайде ако е нещо екзотично и не ти се чакат проби от чужбина...ок,но това,че не малко хора си купуват парфюми на сляпо ,които могат да отидат да пробват в Бюти Зоун не го разбирам.

Атти - Интересна нова тема  HugЕто няколко - Jean Paul Gaultier Kokorico by Night, Pierre Balmain Carbone de Balmain, Rasasi Egra Men и тн.
....

kovatcheva - веднага се сещам за превъзходен парфюм в тази насока - Oscar de la Renta Pour Lui

Скрит текст:

Много мога да пиша за него, но няма смисъл.  Pour Lui е от онези аромати, които не оставят съмнение, че има Мъж наоколо  Sunglasses  Wink

1.Нормалния Kokorico не ти ли допада повече? За мен това е супер подценен парфюм.
2.Carbone de Balmain си е точно твой тип  Simple Smile
3.Egra Men ползва редовно близък приятел - за мен наподобява Green Irish Tweed .Доста приятен аромат за разходка,за след спорт,кафенце.
4.За Pour Lui съм 100% съгласен , с лекото уточнение,че говорим за мъж поне на 40.Мислех да и го препоръчам и аз-супер евтин е за високото си качество,но момичето има възможност да си позволи Bois du Portugal , който е още по-нагоре по стълбата .Най-добре и 2-та де  Mr. Green
Пробвай задължително Bentley for Men Intense - почти убеден съм,че доста ще ти допадне.За около 60-65лв може да се намери-един от най-подценените мъжки аромати.Хората си мислят,че си с някой нишов аромат за поне 5 пъти цената му.Доста комплименти също съм получавал.
Аромат за деня т.е. вече за вчера CH Men Carolina Herrera .

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 02:06 от WaltherP99

Общи условия

Активация на акаунт