Красива и свежа кожа и през зимата

• 8 619
  • 50
  •   1
Отговори
ЗА КОЖАТА С ЛЮБОВ
В търсене на подходящия крем за есенно-зимния сезон реших, че една такава тема би била полезна за всички, които полагат грижи за съхраняване на здравия и свеж вид на кожата и през този, така агресивен към нея, период на годината. Да споделим опита си тук и да се радваме на красиви ръце, очи, лице, устни… и през зимните месеци. И така, красиви мами, какви са вашите малки козметични тайни, с които се борите срещу студа и вятъра? Кремове, процедури, хранителни добавки… - да споделим всичко, което ни вдъхва самочувствие и ни доставя усещането за красота през студените дни!

# 1
Понеже през зимата започват да ми се белят и напукват ръцете, купувам си по-богат крем за ръце. Харесвам "Глизолид" и "Дав". Слагам преди излизане сутрин и преди лягане вечер.
За лице ползвам "Глико А" вечер - против петънца, завехнали пъпчици, бръчици. Също и чисто рициново масло (при мен попива много лесно и прави кожата коприна). Пия хранителни добавки, но не е според сезона, така че няма да ги изброявам тук.

Започвам и с балсамите за тяло, които лятото не ползвам, защото тогава са ми неприятни. Между другото, в момента съм с крема "Здраве Универсален хидратиращ" и той се справя много, много добре с кожата на тялото ми. Чак съм изумена колко лесно и ефективно бори сухите участъци.

# 2
Моята кожа зимата става много суха и лигавиците ми също... Ако след баня не си намажа тялото с лосион или някакво масло, кожата ме сърби и се люспи... Пия целогодишно хранителни добавки, но те като че ли не ми помагат особено , поне не видимо... Mr. Green
Сега и аз търся хубав крем за лице, до сега бях само на по-леки или хидратантни, но скоро те ще ми дойдат слаби... Лошото е, че не мога да ползвам какво да е, че кожата ми е доста чувствителна... Сега събирам отзиви и се колебая дали да е Филорга тайм филер или нещо на Ланком... Тук където живея няма тестери (тези марки не се продават никъде) и мога да поръчам само онлайн... Моля дайте идеи за хубав дневен крем за чувствителна и комбинирана кожа, да е анти ейдж, но да не е тежък и мазен (и да не прави комедони)... Peace

# 3
За ръце препоръчвам :

# 4
малката лисичка, бързо ли се абсорбира този крем? Миналата година бях с този крем на Neutrogena и постоянно имах неприятно, лепкаво усещане на ръцете. Определено не е моят крем за ръце.

lunna pateka, аз поръчах Lancome Hydra Zen Neurocalm - очаквам да пристигне тези дни, имаше добри отзиви за него във форума. Иначе сайтът прави промоция в момента на кремчета на японския бранд Shiseido. Те също са ми в wishlist-a, но ще ми дойдат в повече разходите за един месец Wink
Порових се и из каталозите на Oriflame (залагам на това, че продуктите им са Шведска разработка и трябва да имат някаква насоченост към по-сурови атмосферни условия). На добра промоция в каталог 14-2015 (05.10-25.10) са три продукта от Шведската СПА Терапия. Единият продукт е дневен и нощен крем , за който момичетата от темата за Oriflame се изказаха ласкаво и сега го очаквам с нетърпение  Simple Smile Поръчах си и серията за тяло Мед и мляко, смятам я за много подходяща за настъпващия сезон.

# 5
Да,сравнително бързо и дъщеря ми го ползва.

# 6
  • Canada
Моля дайте идеи за хубав дневен крем за чувствителна и комбинирана кожа, да е анти ейдж, но да не е тежък и мазен (и да не прави комедони)... Peace

Този ползвам в момента и съм тотално влюбена  Heart Eyes Кожата ми е смесена, сега обаче захладня и въпреки, че кремът е за суха кожа ми пасва идеално. Попива бързо, изглажда, озарява Flutter Това ми е първият продукт на марката, със сигурност ще тествам и други.

За протокола - години: 37, ползвала съм и имам база за сравнение с Ланком, Биотерм, Шисейдо, ЕЛ, Шанел, Филорга, Натура Бизе...   

# 7
 Мили дами,с удоволствие бих изредила доста  отрицателни качества на "марковата" козметика,защото 5 години ползвах само такава,но ще се въздържа! Така или иначе е наложена практиката-колкото по-скъпо,толкова по-добро! Но всеки сам за себе си може да прецени качество-цена за продуктите ,които купува! Относно крем за ръце мога да дам отличен 6 за MIXA-имам доста проблемна кожа и това кремче се справя отлично,а съм пробвала много-и скъпи и евтини! За лице няма да давам мнение,защото чета,че  си падате по скъпи неща!Аз съм доволна от това,което използвам,но е от евтините! Искам само някой да ме увери,че откакто използва маркова козметика,няма бръчки,има стегната и сияйна кожа,или няма никакви проблеми с лицето си! Ще съм много благодарна !!! newsm12

# 8
vickito, сподели после за Ланком хидра зен, аз много му се колебая на този крем, но се притеснявам да не ми дойде слаб сега за зимата...

Foncé ,за Decleor съм чела хубави отзиви, но не съм ползвала нищо от марката... Кремовете стават ли и за чувствителна кожа?

mamio, преди години използвах само кремове за лице от парфюмерийни марки - Лореал, Нивея, Гарние и т.н. Докато не направих една много кофти алергия, която ми отключи едни пуберски пъпки, които не съм имала и като тинейджър... Та от тогава по препоръка на дерматолог минах на медицинска козметика (само от аптека) като Avene, Vichy, La roche posay и други... Кожата ми бе добре, но за съжаление медицинската козметика не се бори с бръчки, отпускане,петна, загуба на тонус на лицето, защото е по-изчистена и слаба козметика за чувствителна кожа... От скоро започнах да търся друга анти ейдж козметика, която обаче да е качествена, която да става и за чувствителна кожа, но и да се бори с остаряването на кожата на лицето... Не ми се мисли да се връщам към евтините варианти, защото вече не съм сигурна дали отново няма да се изприщя....  Sick

# 9
  • Canada
Foncé ,за Decleor съм чела хубави отзиви, но не съм ползвала нищо от марката... Кремовете стават ли и за чувствителна кожа?

Нямам идея, най-добре е да потърсиш мостри  Hug

Моята кожа не е чувствителна в класическия смисъл и не реагира негативно на продукти твърде често  Peace

# 10

lunna pateka,не съм споменала нито Нивеа, нито Лореал.............,просто споделих мое мнение!Ползвах доста време Шанел,Диор,Ланком..и мн.други ,но...съм разочарована !В момента използвам предимно билкови и натурални продукти и смея да кажа,че доживях да видя съживено лицето си!! Но всеки сам прави своя избор !Човек винаги трябва да опита от всичко,за да направи провилен избор! newsm10

# 11
В момента използвам предимно билкови и натурални продукти и смея да кажа,че доживях да видя съживено лицето си!
mamio, сподели на какво се доверяваш в грижата за лицето. Аз лично се лутам в търсене на моята козметика (и вярвам, че не само пред мен стои този проблем). До момента съм ползвала предимно Vichy, Bioderma и един от продуктите от серията "Yoghurt of Bulgaria" (по препоръка на една козметичка). Всичко до момента ми е понасяло на кожата, но без УАУ ефект. За това реших да експериментирам с по-висок клас козметика. Имам разшитени пори и склонна към образуване на комедони кожа  Sick Искам нещо, което да подхранва през зимата без да запушва допълнително порите на лицето... и търся, търся  Crazy

# 12
Не използвам едно и също нещо дълго време-кожата привиква,резултатите намаляват! По принцип обичам да си правя сама мазилата,като съм заложила най-вече на алое вера,бадемово  и рициново масло и др. според нуждите на кожата ми в даден момент!Ползвам и готови,снаха ми ме снабдява с тях! http://www./krem-hialuronova-kiselina-stvolovi-kletki-ot-morski-vodorasli-ryor-p-5396.html                               http://www./okoloochen-gel-za-premahvane-na-torbichki-senki-aloe-vera-ryor-p-5434.html  Тези съм ползвала и съм доволна!Почистването на лицето е много важно!Може да е смешно ,но най-често използвам качествена розова вода,много добре ми се отразява!Когато стигна до момента с появяването на пъпки(неизбежно е) си позволявам почистване с разреден салицилов спирт,след което мажа с успокояващ крем!Общо взето така се справям! newsm44

# 13
  • София
И аз съм много доволна от този крем на Decleor. Ползвам много неща на марката и съм доволна. Определено са пренебрегнати често от дамите, но незаслужено според мен. Както казва момичето, което ги промотира, в състава водата не е първа съставка, т.е. не преобладава, ако ме разбирате какво искам да кажа  Peace Praynig

# 14
  • София
И аз съм много доволна от този крем на Decleor. Ползвам много неща на марката и съм доволна. Определено са пренебрегнати често от дамите, но незаслужено според мен. Както казва момичето, което ги промотира, в състава водата не е първа съставка, т.е. не преобладава, ако ме разбирате какво искам да кажа  Peace Praynig

Аз много се опитвах да ползвам Decleor, но нещо не можах да си намеря моя продукт. Уж би трябвало да са много подходящи за чувствителна кожа...и наистина не ме дразнеха (което принципно ми е проблем), но и не хидратираха достатъчно. Иначе сега съм с Шисейдо и Ювена и съм доволна. Има и един силно хидратиращ гел на Колин, който е божествен...но само при козметичката мога да си го купя, другаде не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт