Отговори
# 450
Някой по-назад в темата се беше оплакал от конюктивит, да споделя нас какво ни спаси, след неуспешен опит с тобрадекс - по съвет на фармацевтката, ММ взел Фуситалмик (капки за очи суспензия). То е като гел, слага се по една капка сутрин и вечер и подобрението е налице. Също фармацевтката му казала, че най-вероятно има запушен сълзен канал, затова да му правим масаж под оченцето от нослето към бузката.

За приспиването - синът ми също в началото отказва биберона, но аз не се отказах   Joy слагам му го пак и просто го придържам, без да му го натискам в устата и така постепенно го засмуква. Иначе другото, което при нас има ефект е белият шум - има две приложения за андроид White noise baby и Baby Sleep. Пускам му прахосмукачката и ако не е много изнервен или гладен, просто замлъква и се унася.
Може да пробваш и просто да сложиш бебето на корема си и леко да го поклащаш, но не веднага след ядене, за да не повърне. Ние така си спим вече, защото за кошарата и дума не може да стане. Иначе аз днес чакам да ми доставят слинга и шезлонга, с което се надявам да спасим дневното будуване  newsm32 newsm32 newsm32

# 451
Белият шум при нас имаше ефект точно два пъти  Tired
Пуснахме клипчета от youtube, после намерихме някакво приложение за телефона...първият път като го пуснахме беше като хипнотизирана  Shocked както се беше ококорила и мяташе ръце и като го чу започна да се унася и след няма и минута заспа! Не можахме да повярваме! Вторият път пак помогна сравнително бързо, ама след това - нищо! Не реагира. Прахосмукачка и сешоар не сме пробвали, де.
Пуснахме и някакви щурчета, птички, ние с баща й заспиваме от тях, че едва гледаме, обаче малката си се кокори, смуче бибата енергично и хич не я впечатляват щурчетата  Laughing голям купон!

# 452
Мами искам да попитам витамин д от колко дена го давате, защото на мен никой не ми го е предписал?

# 453
Мами искам да попитам витамин д от колко дена го давате, защото на мен никой не ми го е предписал?

От 21-вия ден, 1-2 капки директно в устата, сутрин на гладно.

# 454
И на мен ми го изписаха от 21-я ден, аз с лъжичка го давам, обаче ми прави впечатление, че се запича малко от него. Поне така си мисля де.

# 455
Много бавно ни върви темата, хайде момичета, активност, че скоро няма да се преместим в "родени" Simple Smile
Аз слагам витамин Д в шишето, давам лактакеър бейби по 5 капки. Мисля, че предозирането на витамин Д води до запек. Аз пък се притрснявам, че и симетикона запича и вече не знам дали да давам капки за коликите, че голяма мъка ни е акането...

# 456
Днес бяхме при педито за ваксина, голямото "успокоение" дойде от сестрата, която каза че  тази била последната, от която нямало да вдига температура, за другата вече трябвало да си вземем панадол  #Crazy #Crazy #Crazy
След това, ММ реши да се похвали, че малкият вечер вече редовно спи по 4-5 часа, но тя го тушира като му каза, че трябвало от другия месец да прави по 6 хранения на денонощие и от 22:00 до 06:00 да не яде  Joy Joy Joy като добавя и това, че предния път ми казаха как след 40-тия ден да започна да му давам сок, направо се чудя защо ходя... тъкмо оправихме положението с коликите и аз да го тормозя  със сок от ябълка... или да си върна ужаса от втората седмица, когато от 00:00 часа до 05:00 часа сънят беше мираж...  newsm78

# 457
И аз вече не давам капки за колики заради запека. Честно казано със или без тях не виждам разлика, все си има колики  Confused Мисля да пробвам "Колийф", защото не са със симетикон, съдържат лактаза и може да имат по - добър ефект  newsm78

Далия П., това с неяденето от 22 до 6  Shocked, че е смешно, смешно е, но по - изумителното е даването на сок от 40 - тия ден  Shocked още ли има педиатри дето го препоръчват!? Нашата поне още подобна дивотия не е казала! И тя иска само от 00 до 06 часа да не яде...което за сега едва ли ще стане, макар че тя самичка снощи си направи 5 часа пауза, за втори път се случва!

# 458
макар че тя самичка снощи си направи 5 часа пауза, за втори път се случва!
Малкият редовно вече си спи по 4-5 часа, даже преди два дена яде в 19, спа до 00:00 часа, яде и след това спа до 04:40. Има случаи да яде през два часа, дори през час и половина, има и такива през 4 часа през деня... Когато иска по колкото иска, не го ограничавам, единствено съм го будила един път, защото след яденето в 18 часа, спа до 22 и аз го събудих, за да мога да го изкъпя, че стана много късно. Вече стои повече време буден, иска си някой да се занимава с него, но аз си решавам "проблема", като сме навън - в количката си спи без проблем...  Simple Smile

# 459
  • Варна
Малкия е в такъв период че спи по 10 мин и скача. Докато спи влизам да ви чета и успявам понеже много малко пишете. Моито бебче много се стряска на сън,то аз  още сънувам кошмари от родилното какво остава за него.

# 460
  • Пловдив
Момичета, ние пък имаме бебешко акне, до вчера си бях спокойна, нищо че цялото.лице на бебка беше в пъпки, но днес, когато почнахме да се приготвяме за банята забелязах и по гърдичките и по гръбчето същите пъпчици. Някой друг има ли подобни?

# 461
Малкия е в такъв период че спи по 10 мин и скача. Докато спи влизам да ви чета и успявам понеже много малко пишете. Моито бебче много се стряска на сън,то аз  още сънувам кошмари от родилното какво остава за него.
Това, че се стряска, до някъде е добре, защото има реакция Педиатърките (и държавната и частната) винаги ме питат стряска ли се при силен шум, при затваряне на вратата на колата и т.н.

Момичета, ние пък имаме бебешко акне, до вчера си бях спокойна, нищо че цялото.лице на бебка беше в пъпки, но днес, когато почнахме да се приготвяме за банята забелязах и по гърдичките и по гръбчето същите пъпчици. Някой друг има ли подобни?
Ние сме така. Днес на консултацията питах педиатърката има ли от какво да се притеснявам, но тя каза, че ще отмине. Може да е от дрехите, от целуването, от всичко. Аз се притеснявах най-вече, защото спи при мен и да не би от мен да става, но и това ще премине Simple Smile

# 462
на всеки 3 часа ядем, като часовник и ако не дам шишето с мляко започва да си цока ръката или ако се опитам  да дам вода ми стиска устата а бибката ми я изплюва. Имам си една лакомница, дано сама да започне да спи по повече.

# 463
  • Сливен
Привет и от мен  Hug
Тео почти всяка вечер след къпането спи най-малко 5 часа, понякога и малко повече от 6ч., а колики почти няма вече, този път минахме без капки.
За бебешкото акне на него му помогна Джиндира алба спрей, за 2 дни с по едно намазване след баня минаха.
Аз вече почнах с физическите упражнения вкъщи, че трябва да се влиза във форма, не съм от късметлийките , които качват малко през бременността и ми трябват поне 5-6 месеца за да бъда "както преди", добре че съм висока и не ми личат толкова килограмите вповече.
И нашето педи е от старата генерация и препоръчва ранното захранване, с първото дете я слушах, защото беше преди 10г. и нямаше от къде да се информирам, с второто си правех каквото знам и захраних на почти 6 месеца, сега пак смятам така да направя.
Хбава неделя  Hug

# 464
  • при моите деца .....
Привет, момичета!
Честит имен ден на всички, които празнуват днес!

Минавам да се похваля - на 27.10 в 18.08 се роди моят син Димитър - спешно секцио!
Всичко мина добре, бързо станах....
От 31.10 сме вкъщи, но свикваме с новия график.

Ще се връщам да чета и ще се включвам по темите....
Обещавам да пиша по-често, но сега се взъползваме от хубавото време и се разхождаме.

Хубав ден!

Общи условия

Активация на акаунт