Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 748
  • 662
  •   1
Отговори
# 285
Нашето детенце отдавна спи без прекъсване, от 23 до 8 ч., е, вярно, че се събужда яко гладен, изпива си млякото и след това пак си доспиваме 30-40 мин. Давам 150 или 165 мл., вечер и 180, той не отказва  Laughing. Косата за пръв път днес се държи нормално, не пада, направо съм учудена  Simple Smile. Не мога да му намеря яке или суичър с качулка без цип, че нещо кожата му е чувствителна  ooooh!.

# 286
Ох, Стефииии Hug Heart Eyes bouquet
Това е невероятно мило, много е хубаво и съпричастно. Но с годините съм все по-малко кокетна и ми се вижда напълно излишна суета да се окича с перука. Фалшиво ми е някак. Бих го направила само, ако знам, че ще е завинаги или ако за близките ми е неприемливо да ме гледат така, но те са плътно с/до/зад мен за тия неща, така че това не стои като въпрос. Щом и каката не се шашна, всичко е ОК.
За повечето жени обаче, е голям шок. Така че, ако си решила, много ще помогнеш на някоя жена да мине по-леко през тоя период. Peace Hug
Ей, направо ме просълзи, да знаеш ...

# 287
Здравейте и от мен,чак сега успях да седна пред компа.
Някой питаше за басейн-ходим тук http://pluvanesbebe.bg/#!/gallery

За спането като говорихме преди за нощни паузи изобщо не си и помислях за ядене през това време.Вики от 2-ри месец си спи по 8 часа без прекъсване,сега обикновено 10часа но стига и до 12 Mr. Green Проверявам дали рекламата на Памперс е истина-не пропуска цели 12 часа hahaha

Яде на всеки 3 часа,на ден има 5-6 хранения по 150мл.Вече около месец е това количество,не изглежда гладен и не увеличавам за сега.Пие и вода,харесва я,ама аз забравям да му давам често Embarassed та по 100мл. на ден да му се събира.

Започнахме с пюретата,по няколко лъжички на ден за сега.Яде ориз,ориз и ябълка,теквечка.Утре планирам да му дам тиквичка с ориз,после тиквичка и ябълка и после ще вкарам картоф.Започнах с ориз,защото не харесах картофите в супера като ходих да пазарувам  JoyАз си му правя пюретата,доста неща са ми готови на ледчета и само размръзвам.Доста ми е лесно.Вики за сега хапва каквото му дам.

За свеки-не живеем в един град.С мама също.Свеки идва от време на време на гости за по 2-3 дни(от както родих е идвала два пъти)да види детето.Като е тук го гледа по цял ден,ама сме заедно,та аз пак не се измъквам от задълженията хаха.

ММ работи на смени,но до мин. седмица правихме още ремонти и като е почивка си вършеше нещо по ремонта.Не е имал време да помага с гледането на детето иначе желание не му липсва.Та реално 4 месеца Вики си е САМО мой,всеки ден,24 часа в денонощието.Аз си правя всичко от първият ден-къпане,хранене,памперси,всичко!Добре че дребосъчето поне спи нощем,че иначе щеше да ми е трудно.

Сега почнах лекции(нали пък съм студентка Crazy) и ММ като не е на работа гледа малкият а аз ходя в университета.Графикът му този месец е супер и не изпускам нищо от лекциите и много се радвам.Та сега те първа мъжете почват да се гледат сами,без мама Mr. GreenММ се научи да сменя памперс и да го храни.

Пак стана дълго
Лека нощ на всички мами и бебета Hug

# 288
Забравих за захранването да кажа.
След като се разочаровах на съдържанието на пюретата, усилено взеха да чета къде, какво и как по-здравословно да намирам.
Следя ей тая тема във форума http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=541500.0
Проверявах куп сайтове за ферми около Сф, от където евентуално да се купува по-свястна продукция. В крайна сметка, по-добре нещо, отгледано на българска земя, на което поне да контролирам процеса на приготвяне (производството тъй или иначе няма как).
Та вече сме абонати на един сайт и веднъж седмично ще ни карат абонаментна кошница с плодове и зеленчуци, за които те гарантират, че са проверили и закупили на място в частни ферми и стопанства след като са видели как се отглеждат. Все е нещо.
Ще видим как ще тръгне, но това е шанс не само за беба да яде нещо, по-малко отровно, но и цялото семейство (както и трябва да бъде).
Няма как напълно да изключа пюретата де, но поне ще си спестя малко четене на етикети.
И да кажа, че в Ремедиум на Денкоглу има много голямо разнообразие на пюрета.

# 289
?Привет отново, момичета!

Да ви питам как са бебчетата ви след смяната на времето? Алекс започна да заспива в 18 - 18:30 и става в 6:30 - 7:00 newsm78 и два дни не можем да го изкъпем, защото спи. Днес сутринта обаче си навакса, че настоях да е чист, но няма да излизаме веднага и ще поизчакам някой друг час.
Покрай детето страшно съм се вдетинила и много харесвам играчки, детски неща и т.н. вече се запасих с постелка за игра 2х2 м. От едната страна океан, а от другата град с улици. Май ще карам второ детство!  Crazy Радвам се на играчките му повече от него  Blush и на дрешки също! По едно време тотално откачих, ама се овладях вече. Вие как сте в това отношение? newsm78

# 290
Добро слънчево утро от нас! При Крис почти не се усеща промяната в часа,само малко по-раничко се разкривява вечер за банята,но гледаме да спазваме къпането около 20.30. Иначе малко по-рано се събужда-към2-3 за папкане и после около 6 пак. А пък относно дрешките и играчките аз също съм леко крейзи Laughing Само че моята страст са вторите употреби,намирам страхотни бебешки открития там- пеленички,дрехи и дори нови буйчици съм накупила.Вече няма грам място къде да ги складирам,защото като видя нещо сладурско,дори и за 12 м. да е не мога да се въздържа.Килимче за игра поръчах от Aliexpress 1.80-1.30 м .е с две лица и го чакам с нетърпение. Вие поръчвате ли нещица от някакви сайтове?
Прекрасен усмихнат ден на всички мамчета и бебчовци Simple Smile

# 291
  • срещу двата комина :)))
аз май рано се похвалих с по-големите паузи между ядене, вече си яде когато си иска и никакъв режим не спазва  ooooh! вчера сутринта спа 6 часа, после започна да намалява и накрая през нощта яде през 3-3.5 часа  ooooh! просто не знам какво да го правя вече ...
доктора ми каза да му давам да яде когато и колкото иска, че бил малък още и сега натрупвал мазнинки, които ще му трябват за по-нататък, ама аз не знам колко ще издържа без да спя така  Joy направо си спомням с копнеж за 5 часовите паузи  Joy

# 292
  • София
Добро утро и от нас! newsm51

Откакто обърнаха времето двете с бебка ставаме много рано - вчера сутрина в 05:30 , а днес в 04:30  Crazy ... въобще не й се спи, но какво да се прави. Hug ... Аз също като видя нещо в някой сайт, което да ми хареса, веднага си го поръчвам. Blush ... Нали Ви споменах, че от тази седмица ще правя разните му прегледи и изследвания Simple Smile ... Вчера започнах с кардиолог, правиха ми ЕКГ, което излезе много добро, Praynig но в епикризата от болницата, в която бях на тогавашното ЕКГ е излязъл десен бедрен блок, който Слава Богу в момента го няма. Praynig ... Това означава, че в един момент към сърцето ми са спирали да протичат електрически импулси . ... Нали се сещате, че до снощи бях като ударена с мокър парцал, Shocked но благодаря на Бога  Praynig всичко се е разминало и към момента такова нещо няма . Party ... А утре пък ще ходя до самата болница и ще попитам за какво става въпрос, може пък да е грешка по време на оформяне на самата епикриза  Thinking... Знам ли вече?! Crossing Arms ... Признавам си , че се чувствам леко напрегната, но общо взето мисля, че няма към момента за какво да се притеснявам. ... Единственото нещо, което искам е всичко да си остане там в миналото ми и никога да не се обръщам и връщам назад и да си живея добре, а не със страх. cry cry cry ... Кардиоложката ми каза, че трябва да ям само зеленчуци и плодове, без да са готвени . ... Ох, много съжалявам, че Ви натоварих. ... smihesorry

# 293
Или едно голямо гуш Hug
Мария радвам се , е резултатите ти са добри наистина ти пожелавам всичко преживяно и с теб и с Или да остане далеч в миналото  Hug

захранването аз страшно много се радвам , че живеем малко извън София и си имаме повечето плодове и зеленчуци , а в същото време сме и на 5 мин. от София и когато ми трябва нещо не ми е проблем да отскоча и да си свърша работа.
С каката купувах пюрета на ганчев и хип естествено преди това пробвах да й правя домашно , но тя не ги харесваше. Сега пак ще стартираме с домашно и ще видим как ще е.

зъби, страшно много я тормозят. Отказва да яде , пищи , лигави е, абе ужас и в резултат от това отказване да яде цикъла ми дойде  Sad очаквах да се по забави още някой друг месец , но уви.

играчки страшно много неща ми харесват , но се въздържам тъй като ми е второ и знам колко си играят с тези играчки и колко много съм изхвърляла. Дори за коледа не зная какво ще им купим , но на мамите с първо може да купите ( някой питаше какво ще купуваме на децата за коледа) столче за хранене, проходилка, бънджи , интерактивни играчки има много хубави , но най - хубавия подарък е просто да ги обичате и от сега си представям какъв купон ще пада покрай украсяването на елхата  Heart Eyes

смяната на времето  ooooh! ужас !!! защо изобщо го сменят ??? първия ден се чудех защо това дете се буди през час и половина два, а то защото точно тогава върнали часовника  ooooh!
Сега иска да заспива в 6 вечерта и едвам я държа до 8 за да я измия и за да не ми се събуди в 4 и да иска да си играем. Ще влезем в ритам , ноще трябва да мине време.

Сибилче приключихте ли ремонта?ние сме почти на финала. Остана ни ламината да сложим утре и да си подредя кухнята и няма такова щастие  Party Party Party

# 294
Привет мамчета bouquet

Смяната на времето ни се отрази добре...почна да спи по-повече не знам защо, но дано се задържи Praynig
Играчки не купувам, че и без това баткото е пълен има всичко, даже като се замисля, добре, че не са ми различни децата, че не знам къде щях да побирам и момичешки и момчешки Joy

# 295
Здравейте! Да се похваля -ортопеда днес каза, че нямаме нужда от профилактични ортопедични гащи, та си отдъхнахме с мм.
На моят сладур определено му повлия смяната на времето. Той всъщност си кара по старото време, ама мен хич не ме устройва. Е, и това ще отмине  Wink

# 296
Абе какви са тия паузи,за които пишете? !? Simple Smile) Магдалена има миене/къпане около 22.30-23.00,яде и това и е нощния сън. До към 04.00-05.00. После пак яде и до 09.00-09.30. Ама такива рекорди като вашите нямаме. 
Днеска и сложихме най-накрая Пентаксима. Дано се чувства добре, иначе изобщо не плака милото. Дали мога да я слагам на активната гимнастика? Все си мисля,че е малка да прояви интерес.  И тя се набира непрекъснато да става,даже така се и задържа,много бърза!

Или,чак ми стана съвестно,че се оплаквам от моя косопад: ( ще мине знам,погледа ми все по олиселите места,но да сме здрави наистина!
Стискам палци на теб и Мария-Тереса за пълно и бързо възстановяване!

# 297
Здравейте Simple Smile

Ние въобще не усетихме смяната на времето... малката заспива към 22,00 и става към 7,30-8,00ч. Аз се бях приготвила да ставам много рано след смяната, но тя пак си спа без проблем Simple Smile

Мария Тереса, дано се приключат проблемите и да глътнеш въздух най накрая.

# 298
Здравейте и от мен,чак сега успях да седна пред компа.
Някой питаше за басейн-ходим тук http://pluvanesbebe.bg/#!/gallery
Аз бях. Благодаря Hug А на кое от двете места? Питам, защото имам информация, че в Спарк била студена водата, а във World Fitness имало проблеми с хигиената на водата преди?

# 299
Сладурка, твоята бебка е с 4 дни по-голяма от нас (сега погледнах). Мисля, че е идеална за активната гимнастика. Моят бебок вече си хваща играчките, лапа ги и доста се забавлява там, че дори си и заспива като се наиграе   Crazy
А вчера ме зарадва с първия си спонтанен бебешки смях  Heart Eyes
И неговата пауза е 9,10 часа без да суче, но той си заспива към 9, аз към 12 и пак не се наспивам. Големият ми син е вече в "опасната възраст", имаме си проблем в училището и това се отразява на съня ми, но това е за друга тема. Оплаках се и аз  Confused

Общи условия

Активация на акаунт