Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 746
  • 662
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте и от мен,чак сега успях да седна пред компа.
Някой питаше за басейн-ходим тук http://pluvanesbebe.bg/#!/gallery
Аз бях. Благодаря Hug А на кое от двете места? Питам, защото имам информация, че в Спарк била студена водата, а във World Fitness имало проблеми с хигиената на водата преди?

Различните дни от седмицата е в различен басейн,но за сега сме ходили само в World Fitness,така се е падало.На мен ми хареса-чисто,топла вода,топли помещения като цяло.Незнам как е било преди.За другият басейн не мога да кажа мнение,не сме ходили.Мой познат ходи и там,каза че водата е малко по-студена,но като цяло мнението му е положително.

Стефи,за сега сме приключили с ремонтните дейности,но има още доста за ремонтиране в жилището.Нашата спалня я оправихме перди да родя,кухнята скоро я завършихме.Но има да се правят още мнооого неща.Почти се радвам че за сега нямаме нито пари,нито време за ремонти Crazy Писна ми!

А забравих да ви разкажа Вики какво направи преди няколко дни.
От известно време си хваща биберона с ръка,вади го от устата си,пак го слага и така си играе.Аз бях в кухнята за малко и чувам изведнъж силен рев.Тичам в спалнята и какво да видя,зверчето си е обърнало бибата,набутал я в устата си наобратно,с пластмасовото навътре.Тя съответно се заклещила и той не може да я извади,стиска с челюсти пластмасата и реве ooooh!Извадих я лесно и го гушнах да го успокоявам,но около 30 мин. рева милото.Явно е стиснал силно с венец и го е заболяло от твърдата пластмаса.Мазнах го с гелчето дето имаме за зъбите,не забелязах да помага,ама само това можех да направя.
Та така,вече не го оставям с бибата в уста и без надзор.А това е доста неудобно,защото с бибата кротуваше и можех да си свърша някаква работа,без да го мъкна с мен от стая в стая.
Но като го наблюдавам,още поне 10 пъти щеше да направи същият номер,хваща си бибата,обръща я и се опитва да я гризка ooooh!Още малко като порасне ще трябва да почвам с обезопасяването Rolling Eyes

# 301
Добро утро на всички Simple Smile

Sibil, много деен този твой младеж Simple Smile Каката ми беше такава енергична и активна, и на тази възраст вече правеше куп интересни неща. Сега като гледам беболинка е доста по-мързелива. Движи крачета и ръчички като едно раче, но не прави опити да се обръща и да се надига, не си хваща още крачетата и много много не се заиграва на активната гимнастика. Сигурно, защото повече си хапва и има гривнички на крачетата Simple Smile малка дунда е тя! Иначе е само на кърма, ама си яде стриктно все още през три часа, включително и нощем ме буди!

Или., впечатлена съм от разказа ти и мога само да ви пожелая да е жива и здрава свекървата! Особено в трудните моменти, които си имала е неоценимо да има на кого да разчиташ безрезервно. Аз самата нямам свекърва, починала е отдавна, но разчитам много на моята майка. За съжаление вече е на години и не смятам за редно да я ангажирам активно с бебка. Вероятно ще я моля за помощ чак като порасне малко и стане човече, с което да се разбереш. А и по принцип съм на мнение, че децата трябва да се гледат от родителите.

Относно захранването - намерих един сайт, в който доста подробно е обяснено кога и как да се действа. Ето го и за ваша информация http://zacheto.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/10/15/zahranvane-po- … meso-riba.1192887,  но ще съм благодарна ако и вие споделите някой подходящ. Искам да съм подготвена теоретично макар и да има още време. Чудя се и за този уред за готвене на пара на Авент - една приятелка много го похвали, но предвид цената се колебая дали си заслужава инвестицията. Иначе не съм най-великата готвачка, да не кажа, че от всички домакински задължения готвенето ми е най-неприятно. В такъв аспект това може би е точно уредът за мен... Лесно и мързеливо Simple Smile
Пожелавам ви хубав слънчев ден!

# 302
http://www.krisieli.com/page/24/hipp-kalendar.html

Този календар ми беше много полезен с каката

http://m.vbox7.com/play:e21e8dfb96

Joy Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 28 окт 2015, 12:44 от stefyyyy

# 303
Stefyyyy, благодаря за линка. А клипчето е много приятно Simple Smile изгледах го с удоволствие Simple Smile

# 304
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте,
отдавна не съм писала, но бяхме на гости на баба в Родопите и още не сме се подредили от гостито.
Вчера бяхме на мерене 6,840 на 65 см на 3 м и половина Simple Smile 
Само ние ли ядем по 5 пъти на ден и изобщо не нощем. Паузата е от 20 до 8 като заспива към 21.
Като ви чета и чак се притеснявам, че малко яде, но пък май си наддава човекът. Да се похваля от 2 седмици някъде само се кърмим. Още не мога да повярвам, че след 3 месеца борба го постигнахме.
То не беше мастити, цедене и какви ли не мъки.
 Малчо Венци се обръща, хваща играчки, набира се да става, иска да пълзи и едва ли не иска да проходи, голяма е гимнастика.
За свекървите, ако не беше моята не знам как щях да се оправя след родилното много помогна жената, но за съжаление е на 8 часа път от нас Simple Smile Майка ми е на 5 мин, но идва за по час да се порадва на малчо  Laughing (не и се сърдя обаче, защото работи и ни помага ако закъсаме финансово и спи с дребчо като решим да разпуснем с баща му).

# 305
  • София
Здравейте и от мен момичета! newsm51

Днес бях на контролен преглед при невролога в болницата, в която бях който ме следеше и с огромна радост в сърцето Ви казвам, че съм добре, че всичко е наред. Praynig Praynig Praynig ... За другата седмица ми остава да си направя само една електрокардиография и през ноември месец да отида на диетолог, че направо не мога да се гледам. ... Говорих с диетолога и направо си записах час, той ще ми направи индивидуална диета спрямо лекарствата, които пия  в момента. ... Тях ще ги приемам поне една година, след три месеца ще направя ново ЕЕГ и на всеки три месеца ще ходя на консултации. Hug Hug Hug

Лека засега! smile3525

# 306
  • Пазарджик
Мария Тереса радвам се за теб! lovekiss

Ние днес бяхме на контролен преглед-продължава с NAN без лактоза още 2 месеца и след това ще опитаме да и въведем обикновенно мляко.Ако не го приема отново ще върнем диетичното.Никакво захранване,само на мляко.Аз всъщност не съм много голяма фенка на захранване след 6 месеца,но щом се налага така ще е.
Следващата седмица ,ако вс е наред ще слагаме ваксини Simple Smile

# 307
Сибил, благодаря за инфото още веднъж bouquet Явно ще идваме в изпробвания басейн. И аз съм ходила там навремето - хубаво беше, щом вече няма проблеми с водата ще предпочета него.
Мария Тереса, чудесно е, че всичко вече е наред.  Heart Eyes

По повод захранването - аз за себе си съм решила вече. Около Коледа ще почнем с ябълка и банан. След Нова Година почвам всяка седмица по един зеленчук - тиква, морков, картоф и тиквичка. Февруари е за месото - пуешко, пилешко и заек. Март безмлечни каши - оризова, царевична и елда. Април въвеждам глутен, май месец млечни - масло, сирене и съответно попара. И през юни ще сме на 10 м. и почваме детска кухня. Реално в началото на следващата година ще заместя обедното хранене, през март следобедното и април или май това в 10-11 часа. И ще останат сутрин и вечер кърмене и ако се събуди през нощта. По някое време пролетта ще въвеждам свинско месо, домат и спанак. Така правих с каката и съм доволна. Peace

# 308
Здравейте момичетата аз отдавна не съм писала, но ходихме по лекари с малката имаше страшно повръщане, страшни колики, постоянно един рев.. Педито ни прати на гастроентеролог и тя седна да ми обяснява как минава храната през стомаха и ако се храним на 3 часа да се храним на 1-1:30 по 30-60мл каза нямате никакви проблеми.. Оказа се че имаме проблем след всички млека капки истерии на бебка педи ни прати при една друга докторка и жената изписа аптамил адц.. От както го пием бебка си се храни по 5 пъти на ден спи нормално и е много по весела от преди,спим от 9 вечерта до 7-7:30 сутринта,  сега ни мъчи и зъбче де, но това не е проблем с него е малко по-леко, надявам се да нямаме повече проблеми, че ми пламна главата и ми омръзна от доктори гледащи само как да те претупат....  Сега се връщам да ви доизчета, лек ден от мен!

# 309
  • София
Здравейте и от нас момичета! newsm51

Тази сутрин бебка стана със зачервено от вътрешната страна на бялото дясно око. Shocked ... Педито я видя и ни изписа мехлемче . ... Бръкнала си на дълбоко в окото с пръстче . Shocked ... Дадоха ни направление за ортопед и в тази връзка може ли някоя софийска мама да ми препоръча някой ? ... Ние сега ще се приготвим и ще излезем навън.  Simple Smile Hug

Лека засега от нас! smile3525

# 310
  • София
Мария , ние ходихме в Горна Баня в мед.център Ортомед при д-р Ефремов.Препоръча ни го наш близък ортопед.И за д-р Стефанов каза,че е ок. Важното е лекаря да има видеозон,за да види ставичките. Peace

# 311
Мария Тереса, доктор Алексиев....мисля че в Горна баня преглежда по касата,но аз ходя в частния кабинет при България мол Peace

# 312
Още един положителен глас за д-р Алексиев. Ние бяхме в частния му кабинет на България. Много съм доволна...
Аз се разболях зверски Sad На антибиотик съм от днес... не знам какво да направя да опазя Радостина.. давам и от две седмици имуностимуланти...

# 313
Теди, ако е вирусно носи маска и я сменяй всеки ден поне. Препоръката по принцип е на 2 ч. Peace

# 314
Утре и Вики мисля да го водим на ортопед в Горна Баня.
Преди време се бях наканила,тогава спеше само на една страна,каквото и да правех и ми се струваше изкривен #Crazy.ММ нямаше почивни дни почти месец и чакахме да стане Септември.До тогава вече зверчето си спеше и на двете страни и се бях успокоила.Ама сега нещо пак ме прихвана и е крайно време да идем.Педи не ни е давала направление,каза че няма нужда да го вижда ортопед  Rolling Eyes ама аз пък ще си го заведа,за собствено успокоение.Дано да е напълно излишно  Praynig

Днес пак е особено мрънкяв,в момента в който спра да му обръщам внимание и ревва.Ама аз да не съм му придворният шут Crossing Arms

Имаме една люлка на ток,напоследък започна да седи в нея най-после.Сложих я в кухнята и го оставям там като готвя или вечеряме.Днес успях да сготвя и измия,той беше сравнително кротък,ама аз през цялото време издавах разни звучи,плезех се и плясках с ръце(когато са свободни)Някой ако ме беше видял как готвя да е паднал от смях ooooh!

А толкова друга работа си имам и май никога няма да я свърша.Да университета имам много задачи и нищо не съм свършила.Трябва ми спокойствие да се концентрирам.Не може да уча и да се плезя и пея песнички едновременно CryА Вики както знаете от многобройните ми оплаквания,хич не обича да спи през денят.И вечер докато го приспа и съм изцедена психически.Мога да гледам някой филм и да седя до късно,ама хич не ми е до учене.

Общи условия

Активация на акаунт