Ето ни и нас сега с малки ЮЛСКИ слънчица (2)

• 38 748
  • 662
  •   1
Отговори
# 315
И ние ходихме при Д-р Алексиев. Хареса ми това, че не чакахме и си спази запазения час. Прегледът е 40 лв. Не е много удобно да се ходи с количка, защото има стълби до кабинета. Но пък кабинетът е толкова уютен Simple Smile

# 316
Някоя мама беше писала, че бебчето и не спи както преди вече. Е, и ние сме в тъй наречената four months sleep regression, а аз какво ли не си помислих. Ето малко инфо по въпроса: http://alphamom.com/parenting/baby/four-month-sleep-regression-survival-tips

# 317
  • срещу двата комина :)))
Някоя мама беше писала, че бебчето и не спи както преди вече. Е, и ние сме в тъй наречената four months sleep regression, а аз какво ли не си помислих. Ето малко инфо по въпроса: http://alphamom.com/parenting/baby/four-month-sleep-regression-survival-tips

Аууу, това е точно нашето описание Sad значи да не се притеснявам, а да изчакам да премине просто ...

# 318
Здравейте мили мами , не съм писала мн отдавна , може и да сте обсъждали тая тема,но сега на мен ми се налага .Вече сме на 3 месеца и 9 дена.Много ревем и се свиваме, мисля че са колики ?Вие как смятата?Купих инфакол.Някой ползвал ли е тези капки за колики?И как сте ги давали?С капкомера ли ?Моята мн реве и няма как да и напахам капкомера в устата , бихте ли предложили как да и ги давам?И кога се дават веднага преди хранене или може по всяко време?Веднага след като и дам капките ли трябва да премина кам млякото , или може да и давам само капките няколко часа преди яденето?И по колко пъти на ден давате и с какво мога да ги разредя ?Приятен ден на всички  Sad Sad Sad

# 319
Еделвайс, правихте ли консултация с ЛЛ, да не е нещо друго? Капки давах Абоколикен, на тях беше упоменато, че трябва с мляко да се приемат, та изтисквах малко кърма в лъжичка и капките, непосредствено преди кърменето. Дано бързо мине този период Hug
Ние сме с кашлица и сополи, стичащи се назад, та сме на инхалации с вентолин Sad

# 320
  • София
Здравейте мили мами , не съм писала мн отдавна , може и да сте обсъждали тая тема,но сега на мен ми се налага .Вече сме на 3 месеца и 9 дена.Много ревем и се свиваме, мисля че са колики ?Вие как смятата?Купих инфакол.Някой ползвал ли е тези капки за колики?И как сте ги давали?С капкомера ли ?Моята мн реве и няма как да и напахам капкомера в устата , бихте ли предложили как да и ги давам?И кога се дават веднага преди хранене или може по всяко време?Веднага след като и дам капките ли трябва да премина кам млякото , или може да и давам само капките няколко часа преди яденето?И по колко пъти на ден давате и с какво мога да ги разредя ?Приятен ден на всички  Sad Sad Sad

Направете консултация с педиатъра и вижте той какво ще каже .  Peace ... За коликите ние все още даваме Еспумизан Комфорт по пет капки с лъжичка преди млякото. ... Обикновеният Еспумизан не ни помогна. ... Мами много Ви благодаря относно препоръките за ортопеда и в тази връзка искам да Ви попитам - Според Вас хубаво ли е да се видят тазобедрените ставички на ехограф или не с цел да не се облъчва ?  Simple Smile ... Да Ви кажа не знам какво става, но вечерно време, когато бебка си легне започва същински купон - въртене, ритане и бъркане в очите . Shocked Shocked Shocked ... От вчера сутринта бялото на двете очи е червено, Sad  мажа я с мехлемче и сега е по - добре, но вече спи с ръкавички . ... Crazy ... leninka` - скорошно оздравяване !  Hug Много е неприятно!  Sad Confused

# 321
Мария Тереса Hug
Алексиев ги гледа, все пак е ехограф, не рентген Wink

# 322

коликите Edelvaiss са до 3м . До сега ако не е имало бебето не вярвам от 3м да започнат. Не е изключено и да го е заболяло коремчето , но не вярвам да продължи дълго. Според мен нещо друго го тормози твоето бебе. Иначе да, тези  капки се дават преди всяко ядене, но запичат да знаеш. ние купихме и сега си седят в хладилника . преборихме коликите с био гая и гушкане

# 323
Здравейте  bouquet

Аз давах и Инфакол и Колийф преди хранене, но не помогнаха особено даже напротив... и минах на Бонисан, от които останах доволна, а и са билкови.

Някоя от кърмещите мами да има болки в опашката и дупето? Предполагам е от седенето, но все пак ако знам, че не съм само аз ще съм по-спокойна  Wink

# 324
Жасмин, аз съм следващата с болки в опашката  Mr. Green Не си сама Peace Доста боли. При предното ми раждане продължиха около година, дори мислех, че имам нещо счупено. Постепенно отшумяха. Сега започна да ме боли от както застудя  #Cussing out

# 325
Мами болките в опашката едва ли са от кърменето. Идете на лекар. В осмия месец и мен ме заболя там и се оказа киста на опашната кост, която беше направила абцес...три дренажа, като само първия беше с лидокаин, и сега съм ок. Това птк ме подсети, че трябва да я махнем...но засега мога да отлагам.

# 326
  • Варна, кв. Аспарухово
Здравейте и мен ме боли опашката Simple Smile
Предполагам е от седенето, защото като стана и не се сещам за нея Wink
Абе четох за Вигантола (вит Дто) кой по колко дава ама не си спомням дали някой е казал как го дава. Нашта педи ни го предписа на предната консултация и каза една капка в устата преди първото ядене. Ама аз не успявам направо в устата ами с една две капки кърма и лъжичка. Четох в листовката, че и така може, но педите пак ме пита дали направо го давам.  newsm78

# 327
  • срещу двата комина :)))
аз го давам с капкомер направо в устата преди ядене  Peace

# 328
Здравейте и от мен  bouquet

Витамин Д педи ми каза да давам по 1 капка.Не е казвала как newsm78 Аз капвам една капка в шишето с АМ когато се сетя,обикновено сутрин.Иначе нямам проблем да капвам и директно в устата,покрай капките за колики се специалицирах.Една приятелка която кърми каза че нейната педи я посъветвала да капва капка Вит. Д на зърното на гърдата от която ще суче бебчо  точно преди да му даде.Това е добър вариант според мен Wink

Еделвайс,и аз мисля че едва ли те първа са ви се появили колики newsm78 На повечето бебчета тук вече им минават.Вики от около месец няма колики.Сега започнахме захранването и вечер се свива малко и му е тежко на стомахчето предполагам.Давам му съвсем малко,но докато свикне на "твърда храна" ще е така.Да не си започнала и ти захранване?Инфакол на Вики му помагаха от началото,после минахме на Еспумизан комфорт.Капвах с капкомера направо в устата,дори в моменти в които ревеше много.Нали реве с отворена уста,буташ капкомера и стискаш  Rolling Eyes Обикновено даже се успокояваше като усети капките по капкомера,харесваха му на вкус.Не му е действало запичащо.Не на всяко бебе действа така.

Вчера и Вики го водихме на ортопед,бяхме на частно че нямахме направление а аз все се притеснявах че не сме ходили до сега.Дадохме 45лв и много се радвам че бяха дадени напразно Joy Всичко му е супер на малкият,започнал е да се оформя хрущял,може да го оставяме вече да седи колкото си иска.

Опашката ме болеше по време на цялата бременност ,още преди да разбера че съм бременна даже.Към 4-ти месец вече ме болеше зверски и едва ставах от кревата,после като се раздвижа беше по-добре.Като родих ме боля няколко седмици пак така силно и после спря.Това е от разтягане на таза за раждането и после докато си се намести пак Joy Сега не ме боли ама и не кърмя.Но не мисля че е от кърменето,от седенето може.

Вики също вечер като заспива и почва едно ритане и ръкомахане.Бърка си в очите,ама не толкова често.Преди често си бъркаше в очите като на моменти съм го виждала палчето да го завре до средата в окото си #Crazy не разбирах как успява и как нищо му няма на окото.Разбирасе като го видя му махам ръцете,но все пак не го гледам постоянно.Сега вместо очите предпочита да си натиска нослето с длан и да ръмжи ooooh!Зъбите още го мъчат на моменти,още нищо избило няма.

Вчера яде пюре тиквичка+ябълка(неочаквано добра комбинация хаха),днес прибавих към тях и ориз.Всичко ми е на кубчета замразено и си мешам както реша.Стига вкусовете да си отиват разбирасе.

Лека вечер на мами и бебчета Hug

# 329
  • до едно тепе
Капки каквито и да са давам само с лъжичка. Вигантола капвам 2 капки в малко кърма в една лъжичка, стисвам отстрани на устата бузките и мушвам вътре като отвори устата. Държа така докато я чуя, че гълта, иначе ги плюе. Давам ги винаги сутрин на гладно-поне час след като е сукала и поне 10-15 мин преди следващото кърмене. Понякога се кърмим и през час сутрин, защото когато спи суква малко и пуска и след 30мин-1 час пак е гладна Laughing  Сега и давам и Биозин кидс, че е сополива, Пак така давам-от спринцовката изстисквам на лъжичка и муша в устата.  ooooh!
Опашката не ме боли обаче имам чувството, че червата ми не могат още да се наместят. Понякога много гадно ме боли пъпа и около него. И като го пипна и леко натисна заболява още повече. Още е един такъв изпъкнал, а корема ми е в ужасен вид-не се прибира повече, а където се е поприбрал кожата виси ли виси. Време за спорт, за да се стегна малко все така не ми остава ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт