Сладкарничка за книги - тема 53

• 35 236
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • Кърджали
Деси, много съжалявам да прочета за неприятния инцидент с майка ти.

# 646
  • Benelux / Varna
ДД и от мен  Hug
Да се обадя и аз петъчно, че после кой знае кога,,,хората чакат уикенда да си починат, аз чакам уикенда да си свърша всичката работа, сбъркана ми е системата нещо  hahaha Joy
И аз като Сливчето малко съм изнервена за някои неща и ММ го отнесе също, не стига че проекта му ни развали плануваната ваканция през ноември, която така си я обичам всяка година, ами и вчера ми сервира, че проекта се увеличава пак с един месец,,,ба мамаму,,,то тъй ще иде още малко и до лятото  #Cussing out

Гиговче, голяма съм бяла птица, прочетох, ама забравих да кажа: Ми браво на ТМ! Все така романтичен да го раздава и много други изненадки да има по повод и без повод!

Мале Десиии, ужасно е това, което пишеш! Добре, че не е пострадала много майчето ти, но предполагам че се е изплашила! И аз като Мижчето да кажа: бягайте крачета!

Офф и аз забравям какво още исках да пиша,,

Хубав уикенд ви желая и приятна петъчна вечер!  Hug

# 647
Дес, съжалявам за случилото се с майка ти и знам какво безсилие изпитваш ( минах през това преди 5 години и едва не загубих брат си). Бях решила, че никога няма да се прибера в БГ, но пусто там въздуха е друг, и все натам ме тегли....и имаме още 5 години докато се приберем. С възраста стават все по-осезаеми нещата. От др страна ще хвърля детето си в дълбокото, в едно общество което всичко му е абсолютно чуждо- маниери, възпитание, начин на живот, отношения към хората.
И пак с теб ще продължа Дес, знам че съм досадна, но....ще се опитам да перефразирам нещо, което прочетох "Когато един човек се оплаква колко е лош живота му, господ си казва, той не знае какво е лошо, и му дава още по-лоши неща. Когато един човек казва аз съм щастлив, господ си казва той не знае какво е щастие и му дава все по-добри неща", та мисълта ми е трябва да излезеш от матрицата - има семинари, посети ги, повярвай обръщат живота ти не на 180 на 360 градуса

# 648
... повярвай обръщат живота ти не на 180 на 360 градуса

E, на 360 градуса, ако се обърнат нещата не е кой знае каква промяна - пак си там, където си бил, но завъртян веднъж  Wink Това в рамките на майтапа  Hug
За другото си безусловно права!  Peace И аз споделям същите възгледи!  Grinning
Не за БГ, де ...  Tired

# 649
  • в огледалото на живота
Деско,страшно неприятна случка.... Confused
Боже,съвсем изтрещя този народ.....

Без думи съм... Tired
Представям си какъв стрес е изживяла жената...

Към теб ми се ще да се обърна,но ще го споделя лично може би...
И все пак,моето виждане..с най-добри чувства към теб  Hug Hug Hug
Скрит текст:
Мисля,че нездравословно за теб си се вкопчила в приятеля си.... Това ти пречи на разума и на това да излезеш над проблема.Да откриеш себе си  и това,което търсиш е труден и бавен процес,но със сигурност важен за теб.Твърде ранима и крехка си понякога....така те усещам... Confused

Знам и обаче,че страхът,болката и мъката са най-лошите съветници..

Приеми себе си такава, каквато си – с всичките си недостатъци, грешки, слабости.. Това си ти!
Не винаги  правим  най-доброто на което сме били способни в даден момент. А грешките ни са това, което ни учи. Слабостите ни, недостъците ни са това, което ни тласка да се развиваме.

Никой не може да ни наранява ако  не му позволим,нали?!... Никой не може да ни отнеме това, което по право е наше. И всеки постъпва най-добре според своето ниво на развитие в момента. Разбира се, всеки човек греши понякога,но пък от тях си вземаме поука!

Да простиш не значи да одобриш постъпката, а да престанеш да се наказваш заради грешките на другите!
За да можем да простим, трябва да излеем всичко, което е в нас, за да може да се освободи място за новото. Ако ти е трудно да говориш директно, прави го пред огледалото/да,колкото и смешно да ти звучи,не съм го измислила аз,а една прекрасна жена... Simple Smile  Представи си, че този човек е срещу теб, остави чувствата да те завладеят и  кажи всичко, което ти се иска да му кажеш и  което те  измъчва. Когато всички чувства излязат, ще можеш да простиш и да се освободиш…Тогава надрастваме болката, преодоляваме егото и сме истински свободни ....

Може би ти е време да прецениш какво бъдеще имат отношенията ви...

Съжалявам,ако съм била прекалено рязка в думите си,но съм откровена...и страдам,когато близки и приятели попадат във водовъртежа на чувствата си.....
Надскочи ги Деси,направи това което усещаш за правилно,но така,че да няма повече болка...
Не забравяй-прошката е най-вече заради самите нас!
Прегръщам те силно мило момиче  Hug Hug Hug

# 650
  • В Балкана
Добър ден, здравейте!!  bouquet

Нямам време ни за писане, ни за актуално включване.  ooooh!
Чета – от телефона.

И понеже нямам времева и логистична възможност да се изкажа многословно и задълбочено, откривам сезона… и пускам списъка за Коледната игра.  Party  Party

Списък Коледна игра 2015
1.   „Лисицата“ – Галин Никифоров
2.   „Медальонът“  – Галина Златарева
3.   „Виното на надеждите“ – Михаил Кръстев
4.   „Дявол в пъкъла на Империята“ – Росен Моллов
5.   „Синовете на планината Кн.1 от трилогията "Заветът на Кана" – Христо Милков

Скрит текст:

По традиция  - не са подреждани по желание, а по първо име на автора.  Wink
Промени няма да правя. Не се натискайте да ми давате Лисицата и Медальонът за прочит.   Mr. Green

Петък е и краят на работния ден наближа, а за някои вече е дошъл.. Наздраве!  Heart Eyes

Скрит текст:

Гушки за всички!!  Hug

# 651
  • Пловдив
О, Титана, разбирам напълно какво се опитваш да кажеш...напред писах, че вярвам, че съм родена под щастлива звезда, защото при доста ситуации съм оцелявала и съм оставала цяла.
Скрит текст:
И за пореден път се убеждавам, че майка ми гледа като най-малката да ми спести всичко, понякога толкова й се ядосвам, ей сега кака мина през нас и рухна...разплака се като малко дете, всъщност се оказва, че е била използвана груба физическа сила, че нападателите са били двама, и освен окото и главата я боли лявата страна на горната част на тялото...а докато бяхме само двете се държи и дума непродумва... вярвам, че колелото се върти и всичко се връща. Радвам се, че ми е жива и здрава и пак леко се е разминало, дори самата тя няма обяснение защо са избягали, била е на земята и със сигурност са имали физическата мощ да довършат започнатото и да й вземат чантата...превръщаме се в зверове за да се докопаме до някой лев, левчето на хора, които имат нужда от него...отвратена, погнусена и тъжна съм...къде са Крумовите закони...и в селото на А. сума ти обири имаше, докато хората /имайте предвид, че в това село по-младите хора са 2% без да преувеличавам, всички останали от жителите са над 50 годишна възраст/ си спят вътре...и патрулки идваха от града на дежурства и все тая...нападат се най-беззащитните, хайде ние млади, здрави по-друго е...населението ни се изродява...толкова пари се дават в момента покрай предизборните кампании хиляди левове, които се използват за балони, флаери и всевъзможни глупости, които ние като истински тъпани се редим пред шатрите да вземем...всеки обещава невъзможното само и само да му се осигури властта и парата, и после се възмущаваме, че държавата ни се е изобразила като клоака...а не е ли това, цялата помия от големите на деня се излива върху обикновените, онези, които в един прекрасен почивен ден са ги подкрепили....

# 652
  • на североизток от Рая
 Здравейте!

Да намина и аз днес тук. Кофти ден ми е, тъжен, но това е част от живота...
Скрит текст:
татко ни напусна на този ден преди 13 години, винаги с трудност изживявам будната част от този ден.
Деси,  случката с майка ти ме натъжи много и ме изплаши. То и думите ми ще са излишни, но...бъди до нея, както винаги си била.
Скрит текст:
А вчера държах телефона, гледах номера ти  и не знам каква сила ме спря да не ти се обадя. Исках! Но аз нямам право да се намесвам в живота и мислите ти, нямам право да го правя дори към дъщеря си...Никак не ме радва това, което се случва сега с теб и А., още по-гадно ми е, защото това не е за първи път. И аз като Дев ще проявя смелост и направо ще си кажа с думи прости: Намери верния път, мило момиче, а съм сигурна, че този път не е с този мъж. Ти имаш до себе си експлоататор. Извини ме, че го написах така, грубо е, но през годините така го виждам това ваше съжителство.
Прегръщам те и искам да си щастлива и да виждаш смисъл, че си жива!  Hug

Рейнче, записвам в големия тефтер. Браво на теб, ти поведе хорото, а си прекрасна орисница!  Flowers Four Leaf Clover

Интересни заглавия, последните две не съм ги виждала, може би мъжът ми ще прояви интерес, а защо не и аз.

Вчера колежка ми донесе да чета "Игра на изкормвач" на Алиенде. Обаче имам и книги от библиотеката. Сега не знам да  я започна ли, да чета от моите ли. Колежката е фен на Алиенде, заговорихме за авторката и, хоп, на другия ден имам книга. Страхотни колежки си имам.  Heart Eyes

Hug Hug Hug

# 653
  • Пловдив
Нели, от ничии думи не се засягам  Peace Това, че чета различни мнения и гледни точки ме обогатява, дава ми и друг момент за размисъл...
Не си кривя душата, че попадам от крайност в крайност, че нещо ме спира и т.н. уповавам се и аз не знам вече на какво, може би на това, че което ми е писано то ще стане Confused Повтарям си, че и това ще мине, плача, спирам, повдигам си духа както мога  Hug

Има дати, които помним винаги, вярвам е на едно по-добро и светло място  Hug

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 18:58 от Десиссслава

# 654
  • София
Ужасно ми беше хубаво да ви чета Дев, и Нел!
Да,всеки трябва да изживее своето време.И своята любов.
Нел,прегръдка от мен  Hug
Скрит текст:
На моят баща датата е 27.10.Съжалявам,че трябва да го напиша.

# 655
  • Сред лисици
Включвам се да ви кажа "лека нощ" Hug.
Дес, отвратителна случка е тази с майка ти! Не знам какво да кажа.... Човек се чувства гневен, безсилен, омърсен.
Скрит текст:
Преживяла съм нещо подобно, че и по зле, преди много години Confused. Не се забравя Sad. Сестра ми също имаше такава случка...
Не знам има ли място на света, къдете насилието не съществува. Всички ще хукнем натам.
А за другото - трудно ми е да давам съвети в тази деликатна област, а би ми се искало. Но ти си най-наясно с чувствата си и в крайна сметка ще послушаш сърцето си. Дано намериш по-скоро верния път и спреш да се измъчваш и колебаеш. Заслужаваш да си истински щастлива с или без твоя А.! Hug
Нели, Слив  - гуш и за вас! Hug
Дев, накараха ме да се замисля думите ти. Да се приемеш с всичките си недостатъци и грешки и да простиш на себе си и на другите - това е толкова освобождаващо и толкова невъзможно трудно. Не знам един живот ще ми стигне ли поне да се доближа до това състояние.
Титина, и твоят съвет е много, много ценен! Хубаво би било да го нося в съзнанието си в гадните дни.
Гиг, ама наистина браво за жеста ТМ! Добре, че Зори ме подсети Blush. Ей сега гледах "Танцувай с мен" с Ричард Гиър по телевизията за незнамкойси път и пак ми достави удоволствие този филм. Толкова редки са романтичните жестове в ежедневието ни, че впечатляват и стоплят много.
А Рейн положи началото на Списъците. Време е да се замисляме и останалите Simple Smile.

# 656
Добро да ни е утрото !  Hug

Деси , силни прегръдки , мога да си представя какво изживяваш , пожелавам ти много сили и да не спираш да търсиш себе си . Дев и Нели са ти дали много ценни съвети . Аз обичам да се допитвам до по - големи хора от мен , мъдростта им уникална . !  Hug

Нели , Слив , имате моите прегръдки  !  Hug

Рейнка , страхотен ти е списъка за Коледната игра . Определено ще си крадна 1-2 книжки и за моя списък , знам че няма да се разсърдиш . !  Heart Eyes

Гиговче , пожелавам си мъж като твоя ! Все да ме изненадва и да ме чакат подаръците в спалнята , пък аз обещавам по 2-3 пъти на ден да му пера , ми така де...... няма мръсни да ходим.  Laughing  Hug

Зори , има и такива моменти . Не си го изкарвай на мъжа ти , той няма вина , работата си е работа , всичко е със срокове и неустойки . Трябва хората до нас да ни разбират .Аз не съм ползвала отпуски и болнични от близо 5 години вече , но наистина искам който е с мен да го приеме без да се сърди .  Hug Така че днес го гушкай и му се отсърди , той няма вина . Поне така мисля аз .  Hug

Слънчев ден от мен и много усмихнат !  Hug

# 657
  • ГОре на черешата...
Добро утро bouquet!
Дев, Нели, силни думи сте написали, дано и аз си ги набия в главата. Титина, твоите пък ми дойдоха точно, ама съвсем точно навреме, благодаря ти bouquet.
Да си кажем тогава: "Щастливи сме!" Peace

# 658
  • София
Дюбрютрьо, деца! Simple Smile  Heart Eyes
Нануняхте ли се съботно?  Crazy Кака ви е на работа, но днес се очертава спокоен ден, и може би ще имам шанса да ви пиша нормално.  #Silly
Нарче, и аз мисля да си крадна една книжка от списъка на Рейнчето: „Синовете на планината" на Христо Милков.
Деси, дано майка ти бързо преодолее ужаса от случилото се. Иначе и аз се присъединявам към Миж, Зори, Нези, и който още ти казва "Бягай!" На мен едно време вуйчо ми така ми говореше, а аз с младежко възмущение отговарях "Как ще си зарежа приятелите, семейството и народа..." Не съм от хората, които се вайкат за миналите си решения, но сега ми е безсмислено трудно в тази държава.
Авлигче, права си за това, че насилието е къде ли не...  Confused Както казва Елерон, господарят на елфите "Отслабва кръвта на Нуменор ... не е останала сила в човешката раса"  Hug  Grinning Приготвила съм се за един маратон с Толкин  Heart Eyes
Слив, мина ли презентацията? Ти работиш с мерак, не те мисля  Hug Но ако е пауър пойнт, дай да помогна?  Peace
Петенце Hug
Дев  Hug
Алекс  Hug малката шушка гушка ли коремчето на мама вече?  Grinning
Зори, кофтито е, че ти не работиш... аз бих била самотна, ако трябваше да съм по цял ден сама и в чужда държава. Иначе и ММ постоянно няма време за нас.... ама аз съм си тук и почти всеки ден се виждам с приятелки.
Нели, Слив  Hug Hug Hug свидно нещо са бащите... от светло и хубаво място да ви гледат  Hug Hug Hug
Скрит текст:
На баща ми му предстои операция на 3-ти ноември. Сега в петък влиза в болница, това е първата му болница през живота  Cry Стресиран е, и аз съм притеснена. Стискайте палчета всичко да е наред...
Мариет Hug
Оставям ви с пожелания за прекрасен почивник в уютно есенно настроение  Heart Eyes Hug

# 659
Маришка , точно тази книга и аз смятам да си крадна .  Laughing  Hug  Ще стискаме палчета всичко да мине благополучно при твоя татко .  Hug

Общи условия

Активация на акаунт