Трудно проговаряне - 19

• 118 325
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
teddynm, а вие как сте, малкият проговори ли, виждам, че вече е на 2,6. Питам, понеже ''изграждам'' своя теория, че ако детето не проговори до 2, няма да успее без помощ и убеждавам едно близко семейство, а те неглижарт ли, неглижират...

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 19:46 от Julia_21

# 496
Добре де, моето като е на над 3 г. и не говори и досега никой не е успял да му помогне, в темата за непроговорили ли да ходя да чета  Sad  Вече съвсем нямам надежда, че някога ще чуя изречение макар и да е: искам вода.

# 497
Задачка, не ти разбрах питането/оплакването...Има центрове, диагностици, специалисти...Виждам, поне си от София, не е като да няма избор. За съжаление, има случаи/диагнози, при които и ''Искам вода'' се случва след години труд и усилие...Но едва ли ти казвам, нещо, което вече не знаеш...

# 498
Просто изразих безсилието си, извинете ме.
Тук чета много неща, които не знам. Даже повечето. Защото всички теории са си теории, а вие споделяте истински факти.
Ходим, ходим, ама досега никой не ме е приел сериозно. Другата седмица при проф. Матанова ще ходим. Споделете, ако знаете нещо за прегледа при нея.

# 499
  • гр.Пловдив
teddynm, а вие как сте, малкият проговори ли, виждам, че вече е на 2,6. Питам, понеже ''изграждам'' своя теория, че ако детето не проговори до 2, няма да успее без помощ и убеждавам едно близко семейство, а те неглижарт ли, неглижират...

Julia ,ами речника му се състои от 25 -30 думички,които слава Богу ги използва  по предназначение,за изречение и въпроси не мога да се похваля,единствено свързва 2 думи-баба спи,бау-бау ам-ам,има от 2 седмици научени и свястно произнесени думички като-боклук,кал,мед,лук....Незнам това проговаряне ли се води newsm78
От 1.03 ще е на детска градина да видим как ще се впише в обстановката ,горещо ни препоръча психоложка в терапевтичен център в Пловдив ,която се обоснова,че на първо време контактите с деца са приоритетни пред посещението при логопед,от гл.т на по-лесното поглъщане и възпроизводство на речта Rolling Eyes
Ще пиша отново как се развиват нещата..да видим

# 500
  • София
Теди, не съм го водила на логопед преди да навърши три години. Проговори без професионална намеса, без добавки, но с много занимания от моя страна. Грешката ми е, че съм го изпращала на ясла, защото там една дума не обели и много изостана. На две години и половина не казваше абсолютно нищо, и команди не можеше да изпълнява, не имитираше животни. На три години бръщолевеше абсолютно неразбрана реч, хващаше се как от цяла дума казва последната сричка.
И след два месеца за една седмица започна да казва около сто думи. Знам им бройката, защото си записвах всяко ново нещо, което казва. Сега ходи на логопед, защото трябва да работи върху вниманието, поведението и редица звукове. Ходи на детска градина, там всеки ден имат занимания и това много му помага да учи и да наваксва. Това обаче не е прословуто проговаряне "от раз" , зад него стои минимум половин година моя интензивна работа с детето.
Задачка, не знам какво да ти кажа. За всичко се препоръчва терапия с логопед, така че бъдете последователни в нея.
Теди, ако моето на две и половина можеше да каже, че някой спи, нямаше да се тревожа:}

# 501
  • Варна
Шмати, казваш половин година интензивна работа от твоя страна. В какво се състоеше тя?

# 502
Теди, това е добре. Ще чакам отзиви, та ако все пак успея да убедя моите познати, да им дам конкретен ориентир за Пловдив.

# 503
Здравейте,
Моля за съвет относно даването на Б 12. Не успявам да се ориентирам каква доза е подходяща за дете на 3 г.  Детето освен, че не говори, СИД, хиперактивност и.т.н, не консумира и никакво месо от около 8 месеца. Купила съм течен Б 12 на GNC:
http://gnc.bg/bg/vitamin-v-12-techen-60-ml
Допълнително се обърквам и защото в етикета на български пише 1 капка, а на английски 1 капкомер.
Благодаря предварително!
1 капка през ден два е моят съвет

А защо избрахте този цианкобаламин. Принципно метилкобаламина е по-добре. Ние ползваме ето това
http://www.zoya.bg/product/5635

Принципно е за пръскане в устата , но аз пръскам в една капачка и давам

# 504
Аз също този съм купила.

# 505
Здравейте Simple Smile
Моля да ми препоръчате добър логопед от Варна. Но който има опит с деца със СОП. Малкия е на 4г. с ГРР, хиперактивен, проблеми с речта и разбирането.  Сега повтаря всичко което чуе, научава го, но не свързва думите с реалността и ситуацията. Искам да има индивидуална работа с него за да потръгнат нещата в правилна посока. Ще съм Ви благодарна да споделите мнението и опита си.
Поздрави

# 506
МОЛЯ ВИ НЯКОЙ ОТ ВАС ДАВА ЛИ НА ДЕТЕТО ГАБА,Л КАРНОЗИН И  ГЛИЦИН.БЯХМЕ В " ЦЕНТЪР ЗА РАННО РАЗВИТИЕ ВСЯКА ДУМА",Г-ЖА ЧУРИЕНСКИЕ НИ ГИ ИЗПИСА,НО ТРЯБВАЛО ДА СЕ СЪГЛАСУВА С ЛЕКАРКАТА МИЛЕНА КОЦЕВА...ХУБАВО,НО ВЕЧЕ НЕ РАБОТЕЛИ ЗАЕДНО ТА СЕГА ТЪРСЕЛА ДРУГА.МЕН МАЛКО НЕСЕРИОЗНА РАБОТА МИ ИЗГЛЕЖДА ТАКА ДА МИ ГИ ИЗПИШЕ БЕЗ ДА Е СИГУРНА В КОЛИЧЕСТВАТА.ТА МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ !!!!!

# 507
  • София
Извинявам се, че ще бъда малко груба, но ме впечатли големият шрифт, който в интернет пространството се равнява на крещене.
Първо - всеки има глава на раменете и преценява какво да дава и не дава на своето дете. В този ред на мисли вече над 3г аз САМА "предписвам" добавки на децата ми, но след много четене, обмисляне и тн. Хайде стига сте чакали на готово и после, ако стане нещо да е по-лесно да прехвърляте вината на "майката от интернет, която ви ги е казала" - както се получава със помията, която се излива върху Станислава. За най-голямо мое съжаление я предупредих, че ще стане така Sad
Второ, знаейки какви дози препоръчват и Коцева и Стаси - те са в пъти по-ниски от тия,които аз давам. Сама съм преценила, прочела и изчислила.
В България НЯМА кой да ви каже какви добавки да давате от медицинските среди! Ето написах.... Давам ги, но количества НЯМА да кажа, за да не съм аз виновна, после, че не са се отразили правилно на вашето дете примерно.
Тая тема се превърна в биохимична и съвсем изгуби замисъла и от преди 5г...

# 508
  • Пловдив
Да, Станислава Ч. не работи вече с лекараката, с която работели и се познавали много години. Но заради едно разочарование от страна на лекарката, т.е. лекарката постъпила нечестно спрямо пациентите и подвела Станислава (за това Станислава писа във фейсбук и то доста според мен отиде далече в обезвъзмездяването на пациентите) се разделиха наскоро. И сега Станислава търси неин приемник. Така че не е несерозна, по-скоро е прекалено сериозна и ангажирана. И ще ти каже неща, които друг лекар няма да признае, защото лекарите са с промити мозъци - на тях им е казано да вярват само на 100% доказани теории, но според мен някои адски критични неща нарочно не ги доказват 100%, за да бъдат в нечии интерес - или фармацевтичен, или политически. И лекарите не го казват, защото така ще изглеждат непрофесионално, да препоръчват неща, които не са доказани 100%.
Ние преди 2 седмици ходихме на една известна хомеопатка в Пловдив, чакаме 3 месеца да ни дойде реда. Изслуша ни, доби представа за детето и ни предписа едни капки, от които да даваме веднъж в седмицата, наведнъж по 15. Първите 3 дни ударно по 15 на ден, после се минава в режим 15 на седмица. Според нея на 120% била сигурна, че проблемът са вкасините (обществената тайна). Но при нас е с по-слаби проявления, защото е бил кърмен до 2 год или поради друга причина.
И честно казано, не знам дали е внушение, ама вече втора седмица на обяд спи в ДГ, някак си е по-спокоен, учителките в ДГ, терпаевтите, всички без да знаят какво му даваме, откриват положителна промяна в поведението му. Вече почти има в активен речник около 20 (зачатъци на) думи, които използва по предназначение и с бебешко произношение. Думичките започнаха да се появяват преди около 2 месеца, но напоследък ги ползва по-активно и инстинктивно сочи непрекъснато, без да го подтикваме, както преди го карахме да сочи. Даже ако иска да ме извика да правим нещо заедно, идва при мен, сочи ме, после сочи посоката, къде да отидем, за да играем. Дори прояви до там въображение, че почна в пантофите да слага кукли и да говори "паи кола, паи кола", което може би означава, че направил кола.

Последна редакция: вт, 01 мар 2016, 11:36 от bbo

# 509
  • София
Браво!
Аз също съм давала антидоти за ваксини и на двамата. При малкия проблем даде именно полиомиелитния компонент Sad

Общи условия

Активация на акаунт