Трудно проговаряне - 19

• 118 329
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Галиция, ами и в яслата, и при общуване с други деца на горе-долу неговата възраст забелязвам много отчетливо различията, но учителките ме успокояват засега, че конкретно с говоренето е все още в нормата за двуезични деца. Аз вече спрях да чета в Интернет какво трябва да умеят децата на определена възраст, защото сравнявам и с каката и ми става мъчно като виждам, че той чак сега се научи да прави нещо, което каката мжоеше на 8-месечна възраст, и т.н.

Реге, аз виждам, че има проблем, просто ми се искаше да узнаем причината и какво точно, защо точно, но на този етап трудно се слагат диагнози от този тип - казват ми да изчакам поне втория рожден ден, че и третия и да му дам време щом показва постояннен прогрес. Най-лесно е да се сложи обяснението недоносен, когато не се открива друга причина. То не бяха кръвни изследвания, то не бяха обиколки из страната от едната в другата болница при единия и другия специалист, то не бяха тестове, ехографии, рентгенови снимки, ЯМР, генетични тестове, списъкът е дълъг. Ама ей така, ще следя актуалните теми в подфорума пък току виж науча нещо ново ...

# 481
Макси танче
Загубихме цяла година в надежди че ако разберем каква е причината ще ни е ои- лесно да го " лекуваме"

Да да точно това си мислехме, само ревях и нареждах защо не могат да разберат какво му е на детенцето. Истината е че сега много деца са различни без да имат видима причина. Добре са със слуха имат зрителен контакт, нямат неврологични проблеми, нямат звукопроизносителни затеуднения, нямат хранителни алергии,  не се повлияват от диети или добавки. И при все не говорят !често имат съпътстващи проблеми с разбирането от там с поведението.колкото по бързо бъде поставено началото на търсенето не какво го причинява а какво го подобрява толкова по добре. Можете да продължавате да търсите причината но може и да не я откриете...

# 482
  • Пловдив
Нещо, което досега не ми бе попадало като четиво:
http://homeohelp.eu/bg/rumenstoichevsblog/news/257.html

# 483
  • София
Здравейте,
Моля за съвет относно даването на Б 12. Не успявам да се ориентирам каква доза е подходяща за дете на 3 г.  Детето освен, че не говори, СИД, хиперактивност и.т.н, не консумира и никакво месо от около 8 месеца. Купила съм течен Б 12 на GNC:
http://gnc.bg/bg/vitamin-v-12-techen-60-ml
Допълнително се обърквам и защото в етикета на български пише 1 капка, а на английски 1 капкомер.
Благодаря предварително!
1 капка през ден два е моят съвет

# 484
  • София
Зная, че е индивидуално, но от ккава възраст вашите трудно заговорили деца започнаха да задават смислени въпроси? и Имате ли спомен какви са били първите въпроси. Нали все пише, че трябва да започне да задава въпросът "защо".

# 485
От малко над половин година - тоест към, 3,5-6 почна да пита какво е това и какво правиш. Сега пита и защо, но все още някак неосъзнато.

# 486
Пффф, а моето е родено за генерал  Mr. Green
Няма въпроси-само сочи и комнадва  или заявява Naughty Отскоро прибавя "нали?" като иска да се съглася с нещо. Crossing Arms

# 487
  • София
Сега е на три и половина, интензивно пита -къде, какво е това, можели еди какво си т. е постоянно пита. Но тъй като няма защо, така интезивно и се чудех. явно трябва време.

# 488
Не помня вече кой, беше писал, че детето му е задало въпроса ''защо'' към 4,6. Сега е дете в норма. Всичко е толкова индивидуално, понякога го констатирам със съжаление.

# 489
След 5-тата година
Вероятно само Дони ще ме разбере..

# 490
На 3,5 имахме изречение от 2 думи. Въпроси и при нас след 5-тата година
 Без да имам нищо в предвид Шмати, при положение, че твоето дете интензивно пита, задава въпроси на  3,5, кой е определил, че е трудно проговарящо?

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 17:01 от laurentin

# 491
Моята първо започна на около 3.4 с въпроса Къде е?  Напоследък вече и какво е това? Научила ги е на двата езика, хем уж ограничаваме българския, че й е много труден. Мисля, че въпросите със защо идват малко по късно. Тя между другото и защо е научила, но го повтаря папагалската и не мисля, че влага много смисъл, обаче аз отговарям умишлено, за да схване смисъла какво пита и какво следва като отговор след това.

# 492
  • София, Люлин-8
Момичета може ли да споделите мнения за  Д-р Жулиета Иванова Темникова.

# 493
  • София
laurentin , проговори на 3 години и 2 месеца, до тогава беше  с 10 думи в речника.

# 494
  • гр.Пловдив
laurentin , проговори на 3 години и 2 месеца, до тогава беше  с 10 думи в речника.

Шмати,ходило ли е до 3г и 2 м на ясла или градина?
Проговарянето от само себе си ли стана и на задоволително ниво или сте посещавали логопед,упражнения и т,н?

Извинявам се,ако си разказвала в предни постове,но не съм прочела Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт