Трудно проговаряне - 19

• 118 415
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Как се радвам, че ви открих! На 2г .и 2м.е синът ми и казва 4-5 думи. При неврологчиния преглед не откриха нищо , даже физически е доста напред, всичко прави като другите деца и досега  си мислех, че и говорът ще дойде, но не! Ходим на логопед от две седмици, но е рано да кажа има ли напредък. Много съм притеснена и ми се плаче постоянно. Просто исках да споделя. Успех на всички!

# 646
Здравейте. Нова съм в темата и се радвам че ви открих. Имам син на 3 годинки и 5 месеца. И нашия проблем е говоренето. Всичко разбира,но не ни казва нищо освен мама,бие,да да, баба , леле, айде и някакви бебешки приказки. Водихме го на психиатър,който не ни обърна особено внимание,защото малкия беше много срамежлив. Препратиха ни на психолог,който пък отхвърля диагноза,но трябва работа с логопед. Странното е че тези доктори ме взеха много несериозно и започнаха да ми задават въпроси от сорта: Детето умее ли да се пази от коли и пресича ли на червено? другия въпрос беше Вие да не сте от село,може би заради това не говори.... аз бях втрещена от тези въпроси. Не сме посещавали логопед,защото сме с проблемна трета сливица ,която скоро ще я махнем и след това обмислям да заведа детето на логопед а не при разни психо доктори ,които ти задават неуместни въпроси. Между другото е много активен и импулсивен. Иска всичко да е каквото той реши и се инати. Дори познати ми казват как не е проговорил до сега,защото живеем много хора вкъщи ,пък и имаме заведение в което водя малкия за да се среща с различни хора. Всеки му говори,а той не иска да ни отвръща. Опитвам се да му привлека вниманието с разни игри например нареждаме стотинки,строим кули с конструктора,обяснвам му формите и цветовете. Но всичко много бързо му омръзва. Не знам с какво да го забавлявам вече... Въпроса ми към вас е дали съм закъсняла с посещението при логопед? Благодаря предварително  Hug Hug Hug

Често се случва при проблем с трета сливица да има намаление на слуха. Дали да не му направите една аудиограма за ваше успокоение.

# 647
  • Cyberspace
Бяхме на логопед за пръв път.
Според нея детето иска работа, няма да бъде лесно. Засега иска първо да отидем на невролог, но не успявам да се свържа с невролога, при когото ни прати ЛЛ  ooooh! Все се надявах, че проблемът е по-скоро в мен, отколкото в него, но според нея се занимавам много подходящо с него и процедирам правилно. Тепърва ще търсим проблема, но според нея не е психологичен, поне от първия час така прецени.

# 648
Здравейте , моето момченце стана на 4 г и е труднопроговарящ.Ходиме си на логопед от 1 година , но сега реших да се преборя за Барокамера и мина преглед при невролог и високоспециализирана диагностика от спец.педагог  в СБПЛРДЦП "Света София" ЕООД.Той е роден с еквиноварусно стъпало , но му намалиха Телка на 24% и аз сега чакам писмо от Нелк.Та сега си остана с разстраойство на експресивната реч и си плащаме навсякъде за всичко .И понеже след барокамерата му записахме занимания при спец. педагог ,че финната моторика хич му я няма ми се връзва почти 600 лв за 10 процедури .Сега питането ми е дали има как да се преборя за логопед , който да се занимава с него в градината ,нямам идея как се процедира ,а съм с три деца и ми идва малко множко всичко...Благодаря ви .

# 649
Това, което аз направих- още при записването в градината представих на директорката документ от невролог и психолог, че детето има нужда от логопедични занимания. Тя прие присърце проблема, но в първа група не ни беше отпуснат логопед. Вече във втора група имахме логопед веднъж седмично. Сега във трета продължаваме пак така. Това, което знам обаче, е че много рядко се отпуска логопед във втора група. Чак в трета група е по-масово.

# 650
Е мерси ,ама той сега е 1 група и мисля до 3 да е напреднал или наваксал така ,че да е на нивото на връстниците си ....Брат му е трета група също проговорил късно ( след 3 г ) не съм чула да е идвал логопед при тях ,но все пак след като взема документите от болницата ще си направя една среща с директорката . Мерси . Hug

# 651
  • София
Сега питането ми е дали има как да се преборя за логопед , който да се занимава с него в градината ,нямам идея как се процедира ,...
Свържете се с колегите от Ресурсен център, ако Вашата градина няма логопед. Ще обяснят какво е нужно, за да поемат детето!

# 652
gery_pink може би при баткото да няма деца с проблеми, изискващи занимания с логопед.
На възрастта 4г,2 м. моето дете отдавна е било втора група, което обаче не беше и все още не е добре. Тя е и недоносена, родена в края на годината и разликата с другите деца огромна. Отделно в тяхната група се е случило 80% от децата да са в началото на годината. Та настигане на връстници, засега се отлага. Може би, ако беше в група със сходни по възраст деца, но мечтиии!

# 653
Благодаря ви , след малко отивам към градината ...Wink
А за малко да забравя  ако има дечица който пият Ноотропил , сега невролога го изписа ,а личната иска да си останеме само с Брейн Бустъра .Питането ми е как им понася и стават ли хиперактивни например? Мерси.

# 654
А случвало ли се е при вашите деца да са хиперактивни от рибеното масло? Ние го приемаме от 1 месец. Педиатъра каза че няма как да е хиперактивен от това,но пък откакто го спрях все едно  се поуспокои. Simple Smile

# 655
А случвало ли се е при вашите деца да са хиперактивни от рибеното масло? Ние го приемаме от 1 месец. Педиатъра каза че няма как да е хиперактивен от това,но пък откакто го спрях все едно  се поуспокои. Simple Smile
При моето дете забелязах , че стана по - активен от рибено масло ескимо . Един месец му давах само. Мисля си тези дни дали да не му дам отново , да видим пак ли ще е така.

# 656
При моето дете забелязах , че стана по - активен от рибено масло ескимо . Един месец му давах само. Мисля си тези дни дали да не му дам отново , да видим пак ли ще е така.
При моя син не действа превъзбуждащо, но доста "заглади косъма" и се пооформи сякаш. Отдавам го на рибеното масло - давам "Нептун крил ойл".

# 657
gery_pink супер хиперактивна стана. И не го пием. Приемаме рибено масло - от него не става хиперактивна, а и си е пак хипер слаба. И брейн бустера. Той и се отразява много добре. При нея помага за концентрация

# 658
Всъщност се установи че детето ми има намален слух,пък и сливицата му е трета степен. Така ни обясниха,че се е отразило върху говора. Ще започваме после и да посещаваме логопед. Дано да има ефект

Последна редакция: сб, 16 апр 2016, 11:18 от tinna_st

# 659
Питам, защото на мои познати детето имаше занижен слух с 40% от нормата, откриха го с една сондичка и аудиограма на около 4 годинки. Но детето говореше с лошо произношение и все пак говореше. Коментирали сме със специалист тук и това, което ми казаха е, че ако детето има занижен слух обикновено има реч, но трудно разбираема, докато липсата на реч е съвсем различен показател. Как откриха, че слухът е занижен при вас?
Иначе разбира се, че най-важно е работата с логопед, не губете време.

Общи условия

Активация на акаунт