U B lay, ино-ти! - ЕЛП 50

• 21 010
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри,
Скрит текст:
що да сме изгорели? Много хубаво, че има път, иначе през гори и тропинки ще е по-трудно Joy

И друго да ти кажа - не се фащай много на имената. На латински звучат добре, ама въсщност са си най-обикновени нахални храсти, дето се опитват да ти изядат полянката. И повечето ги знаеш, само не си подозирала, че така се казват. Ама като не им знам народните имена...Само на цидонията майка й казва "японска дюля". (Що японска, един господ знае).

# 436
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри,
Скрит текст:
що да сме изгорели? Много хубаво, че има път, иначе през гори и тропинки ще е по-трудно Joy

щото а разбера къде е, а съм почнала през ден да те навестявам  Sunglasses

шегата настрана, много ми се ходи "на село".
 няма значение на новото или на старото "село" Peace
рови ми се в земята, слушат ми се дживгари всякакви  Confused а няма как - едното зазимено до степен на непригодност, другото далеч...

Скрит текст:
Скрит текст:
пак имам ядове с родители...
пак ми иде да напусна работа и да си учим и да се гледаме у дома...
пак...

# 437
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри, много гадно това...Ама дръж се, не се давай, хамаха! И този период ще мине.
От опита си ти казвам - всичко минава и заминава, само дето човек си скъсва нервите и си трови сърцето.

# 438
  • гр. София
Трябва ми изпитана домашна рецепта против кашлица  Confused

# 439
запарка /чай/ от настърган джинджифилов корен
лук, киснат в мед

и двете са гадни, но дават добри резултати

# 440
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Трябва ми изпитана домашна рецепта против кашлица  Confused

още ли кашля малък Роз?
проверихте ли се при алерголог? питам от личен опит  Hug

# 441
  • гр. София
Кашля, да   Confused
От гърлото му е, не е алергия.
Най-много кашля като спи. Като се закашля и десет минути поне няма спиране. Като е буден рядко се прокашля.

Буб
, малък е и чайове не може да пие, трябва да са по-охладени.

# 442
две неща, които се сещам още - компрес с ракия на гърдите /съвсем сериозна съм/ и имаше още един компрес със стрито синапено семе отново за загряване - не помня точната рецепта, но изискваше задължително гръбчето /не се слага на гърдите/ да е добре намазано с олио, виж за повече информация в гугъл или дори във форума

# 443
Лайка и мента, и двете действат успокоително и не е нужно да са горещи, ползата не е толкова от температурата. Изпробвани са многократно вкъщи. Компресът с ракия също, върху мен, когато бях малка.

При Кица кашлянето при спане понякога и цял час трае, от секретите, които се стичат в гърлото. Физиологичен разтвор и пак, и пак, докато се разкарат гнусните секрети. Също изпитано. И инхалации, но не знам дали Оц ще се навие.

# 444
  • гр. София
Компресите с ракия и аз съм ги минала едно време. Но Оц няма проблеми надору (и слава богу!), от гърлото му е всичката гадост.
Направих ум сироп от лук, ще видим как ще действа.
Лайка ще купя утре, че нямам. Заедно ли с ментата се прави на чай или поотделно?
Мислех и за по-висока възглавница.  Rolling Eyes
За инхалациите - нямаме инхалатор. С тенджера дали ще стане?  newsm78

# 445
  • Пазете Гор
Ще стане ами, защо да не стане.

Препоръчвам преди лягане почистване на носа и гърлото от секрети. Научихме нашите деца още от най-ранна възраст да си промиват носа с вода чрез едно специално криво чайниче, и после да издухват и прочистват усилено, да правят гаргари. Много се забавляват да пръскат сополи, да ме простоте за натурализма. Поставяме ги на малко по-височка възглавница да спят, обърнати настрани. Слагаме в носа малко ксилометазолинови капки непосредствено преди лягане, щото да няма секреция оттам.

При по-жилави секрети правим лека ревизия на менюто, щото има някои храни които ги усилват. Чорба от нахут предлагаме, хляб с мед, ей такива.

Всичките лечения се катализират ако майката и бащата потребяват, с мярка, де -  греяна сливова или люто вино.

Грузия, 18+:
Скрит текст:
Грузин вернулся из Москвы к себе и рассказывает другу что там и как:
- Я зоопарке был, зебру видел!
- А что это?
- Ишак знаешь?
- Знаю!
- Такой же, только полосатый! Жирафа видел!
- А это что?
- Ишак знаешь?
- Знаю!
- Такой же только шея длинная! Удава видел!
- А это что?
- Ишак знаешь?
- Знаю!
- Член у ишака знаешь?
- Знаю!
- Член есть, ишак нету!

Превод, ениуан?

# 446
Аз в тенджерка я правя. То голяма инхалация, де, но все пак напоследък се пресраши да държи глава над тенджерката и да диша парата.

Лайката и ментата заедно ги правя, да, няма да я моря два отделни чая да пие, я.  Mr. Green На мен също ми харесва повече така, защото ментата поубива гнусния вкус на лайката.

А ракията си помага дори да е гърлеста кашлица, при мен така беше. Като се затоплят гърдите и гърлото не дразни толкова. Предпоплагам, че все пак и алкохолните пари действат успокоително.  Laughing

# 447
  • гр. София
Ще пробвам с тенджерката тогава. Нали не покриваш главата с кърпа, Пуци?
Като бях малка баба ми бъркаше мед с ракия и ми даваше с лъжицата преди сън.
Иначе носа и аз промивам, аспирирам, но по някое време през нощта почва да кашля и е ужас. Нощес насмалко да повърне от кашляне  Confused
Още ми е криво, че пи антибиотик. Но поне до три годишен го опазих.
А, и компрес с ракия на гърлото се сетих, че ми правеха у нас.

# 448
Така е, да, щото се стичат сополите в гърлото.  Hug Кица и в момента кашля. Вече си знам, едно денонощие не ни мърда, каквото и да правим, но с промивките и чая е доста по-добре от преди, когато отказваше да пие чай и не знаехме за промиването.

Забележете какво заглавие на тема зърнах преди малко: инплантация или менсруация?

hahaha hahaha hahaha

Не го мисли антибиотика, случва се, свършило, няма страшно.

# 449
  • гр. София
Чух за някакви капки за нос с лайка, които се ползват за промивка и промиват цялата носоглътка, но така и не можаха да ми кажат как точно се казват. Да сте чували?

А това заглавие е.... само като за тая тук тема  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт