МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 640
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Ето резултата: обем 1,9 , ph 8 , vitality 75% , концентрация 330 млн., еякулат 627 млн. , мотилитет 61,78%   , прогресивно подвижни 56%, тип А 44%, тип В 12%, непрогресивно подвижни 5%, неподвижни 38%, кръгки клетки 16.41, левкоцити не, Крюгер:  нормални форми 10, патологични 190, деформации на глава 186, деформации на шийка 37, дефект само глава 76%, Заключение: normozoospermia, морфология: прогноза за намален оплодителен потенциал. Правена е в клиника Малинов.

# 241
Loli7, шанс винаги има.Аз лично бих заложила още 2-3 месеца на добавките да видим дали няма да мръдне малко концентрацията и тогава да се решава икси или инсе. Ние сме долу горе със същите показатели, само морфологията е 1% и ще правим икси. За фонда документи не можете ли да пуснете?

# 242
Ох не сме подали документи за фонда. Когато открихме проблемът с мъжът ми точно бяхме решили да пробваме за бебе но решихме първо да направим изследвания дали няма някакъв проблем за да не са окаже че правим опити а има проблем и само сме изгубили време. Та прави мъжът ми спермограма и като излязоха резултатите направо ни връчиха документи за фонда и никой не ни пита правили ли сме изобщо опити или нещо ... Беше голям шок за мен но тръгнахме по уролози да видим къде е проблемът  и какво се оказа като идем при уролог който работи към инвитро клиника ни казва има варикоцеле ама с операция без, нищо няма да стане направо сте за икси.

Отиваме при Кацаров и той казва варикоцелето е много тежко 3-та степен оперираме го и ще се оправи.
И в крайна сметка аз виждам че за 2 месеца след операцията имаме 3 пъти увеличение в показателите с изкл на морфологията.

И не съм готова психически да подавам документи за фонда и да се подлагам на такива процедури просто не мога да премина през този стрес. Живота дотук толкова шамари ми заби че просто не съм готова и за такъв.

Organza за мен резултатът ви е чудесен то си и пише де Normozoosperimia не виждам кое тук им се вижда намален оплодителен потенциал, може би морфорогията но при тази концентрация  newsm78

# 243
Loli7, разбирам те и на нас ни беше нужно време да осъзнаем проблема, но все пак имай предвид, че за фонда се чака около година, така че не е казано, че утре ще правите икси.
А и наистина имате подобрение в показателите, за това казах, че аз бих изчакала още малко да видим пък дали няма да има още по-голямо подобрение. Има и други фактори, които също трябва да се вземат предвид като възрастта, ако сте млади не е проблем да изчакате още няколко месеца.

# 244
Ми не сме в първа младост на 34 и досега се блъсках с толкова проблеми - загуба на родители в последствие  развито хронично заболяване и сега наистина просто не мога и през това да мина. Стресът вече ми е в повече и дори сега едвам издържам ако тръгна и по клиники няма да издържа психически.

Съжалявам момичета не искам никой да товаря с моите проблеми но ако някой може да ми къде къде мога да прочета при какви резултати от спермограмата може да се прави инсе ще съм благодарна.

# 245
Предполагам сте се насочили към някоя репродуктивна клиника, най - добре говори с лекаря си там.Иначе има тема за инсеминациите, в този раздел, потърси я, че в момента не мога да дам линк.

# 246
Loli7 и мен ме притеснява морфологията заради неуспешната бременност.Утре сме на преглед при уролог.Може да се дължи на варикоцелето.

# 247
Loli7, пуснете си документите по фонда, нищо не ти пречи. Така или иначе докато си вземете заповедта ще пробвате. Ако стане спонтанно - фонда ще ти пазят документа до 43 г., но ако не стане ще си имате заповед и като решите за процедура в някоя клиника, просто няма да чакате 8-10 месеца. ММ го оперираха февруари 2015 и до края на годината показателите му се влошиха и не можах да забременея спонтанно. То и ИКСИ не можах, но това е друга тема Wink

# 248
Marelianka много съжалявам че при вас са се влошили резултатите, кой ви прави операцията?
За фонда имаме 2 спермограми, пускала съм ФСХ беше към 4, нещо друго трябва ли? Предполагам трябва да съм избрала лекар и клиника а аз не съм и ако подам документи може ли впоследствие да се сменят?
Има ли срок след като си одобрен от фонда? Сигурно не е тук мястото за тези въпроси

# 249
Двете спермограми трябва да са с разлика един месец, от две различни клиники и задължително едната да е по Крюгер.
Трябва да избереш клиника,с която да оформите документите и да ги подадете. След одобрение и като ти се обадят да вземеш заповедта, отнема около 9 месеца, можеш да смениш клиниката, но трябва да ги предупредиш още като ти се обадят да ти кажат кога да отидеш да вземеш заповедта.

Понеже и моят мъж има варикоцеле,на нас ни обясниха, че операциите имат по-голям ефект при мъже до 38 години.
Успех!

# 250
Мъжът ми е на 34 и един уролог ме стресна че вече било непоправимо, бил увреден завинаги и операцията няма да помогне #2gunfire знам че не помага на всички ама може ли такива неща да говорят аз щях да получа инфаркт. Кацаров каза че това са пълни глупости че е оперирал негов колега на 50 години и човека после имал 2 деца.
А колко съм ревала след като ми го каза това първия уролог няма да ви казвам.
А някой знае ли какво се случва ако си одобрен от фонда и мине една година но не предприемеш нищо? Губиш си правото и наново ли и пак 8-10 мес чакане?

# 251
Кацаров го оперира и не се подобри. След последващ преглед ни каза, че на 50% помага операцията, на другите не. Късмет!

# 252
Здравейте! Урологът изписа Андротизол 3 месеца по 2 пъти на ден и изследвания за хламидии и др. бактерии.Каза, че спермограмата не е толкова лоша и шом не е пил нищо за репродуктивната система трябва да подействат.Проблема не е във варикоцелето,защото е в ранна фаза, а "охладителната система" не работи добре.Започваме лечение и дано се повлияе.Успех на всички!

# 253
Organza за морфологията помагала възможно най-често изпразване така сперматозоидите имали по-малко време да се увредят. Естествено от това намалява бройката но при вас тя е много добре така че ако може  преди овулация примерно 5-7 дена всеки ден предполагам ще се подобри. Това съм го чела и като рецепта на някаква клиника за по-качествен материал преди инвитро..... но само ако няма проблем с бройката както е  при вас.
Иначе според моето проучване от чужди форуми най-голям ефект на морфологията оказвал един екстракт от кора на бор Пикногенол се казва дозата е 100-200 мкг на ден. Много силен антиоксидант който предпазвал спермата от увреждане.
Успех

Последна редакция: чт, 28 яну 2016, 13:24 от loli7

# 254
Здравейте !
Вчера ходихме в Щерев и резултатите от спермограмата са:
Дни въздържание 4 
Даден на място
Време на втечняване:15 мин.
Цвят:слонова кост /обем:6.5 (2.0-6.0 мл)
PH:7.2-7.8
Вискозитет:0 (0,1,2,3)
Мирис:нормален
Желатинови конгломерати:не
Бактерии:не , Аглутинати:атипични
Кръгли клетки:3-5 (<5млн/мл)
Обща концентрация на сперматозоиди/1мл:36.1 (20.10/ml
)
Нормокинетични (А+В):41%(>50%)
А.с бързи ЛПД :27%
В.с бавни ЛПД :14%
Хипокинетични:16%
Акинетични:43%
Концентрация нормокинетични сперм.(А+В)1мл :14.801 (10.10/мл)
Обща концентрация на нормокинетични сперм. :96.207(20.10/мл) в обема
Заключение:Astenozoospermia ,Hipervolemia
МНОГО ЩЕ СЪМ БРАГОДАРНА ,АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА КОМЕНТИРА.ИНАЧЕ ЩЕ ЗАПИШЕМ ЧАС ПРИ БЪЧВАРОВ

Общи условия

Активация на акаунт