МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 641
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Момичета много ме обнадеждавате Simple Smile

Но ако при мен няма проблем и ако и тази спермограма ви се вижда ок пак сме в изходна позиция с вече година неуспехи.

Ще запиша един час за този доктор Кацаров, за който всички говорят. А ако имате по-добри предложения ще се радвам да ги чуя.

Аз се надявам, че сега след хидротубацията на която се установи, че тръбите са ми наред и просто ги прочистихме може да ми се усмихне късмета.
Почвам да подсилвам и мъжлето с витаминки Simple Smile Макар че от няколко месеца сериозно се подслваме и всеки ден с плодови и зеленчукови смутита Wink

# 271
kiksito,заповедта сме я вземали август,но все пак имаме време да Simple Smile Днес бяхме на консултация с андролог и се видя,че освен с морфологията има проблем с подвижността...TSH и пролактин не са му изследвали-пуснаха му микробиология,уреаплазма и реактивен протеин,за да видят дали има някаква инфекция,което да влошава качеството.До 10дни ще имаме резултат и от там терапия.Андроложката каза добри отзиви за Просийд-някой има ли впечатления от продукта?

Някой по-горе беше попитал за корени от мака-аз ги купувам от магазинчетата за здравословни храни Simple Smile

# 272
  • София
Биляна Янева, имате нужда от консултация с андролог/уролог.
морфологията ви е 0/всички са с някакви дефекти/, подвижните са малко, количеството и концентрацията също.

# 273
Биляна, обърнете се към андролог, за съжаление резултатите не са добри, концентрацията е много ниска, както и морфологията! Потърсете някаква причина за този резултат, лекарят ще му назначи необходимите изследвания.Успех!
Мака и аз съм купувала от биомагазините.

# 274
  • София
kiksito,заповедта сме я вземали август,но все пак имаме време да Simple Smile Днес бяхме на консултация с андролог и се видя,че освен с морфологията има проблем с подвижността...TSH и пролактин не са му изследвали-пуснаха му микробиология,уреаплазма и реактивен протеин,за да видят дали има някаква инфекция,което да влошава качеството.До 10дни ще имаме резултат и от там терапия.Андроложката каза добри отзиви за Просийд-някой има ли впечатления от продукта?

Някой по-горе беше попитал за корени от мака-аз ги купувам от магазинчетата за здравословни храни Simple Smile

Не знам какво ви е препоръчала андроложката - не ми е познато това, което си изписала, но ние сме ползвали Пре сийд гел - това преди години, преди да разберем, че морфологията ни е проблемна. При тази морфология аз лично не виждам смисъл...., но знае ли човек...всеки има право да опита.

# 275
Здравейте, направихме изследванията за хламидия и други бактерии,назначени поради "нормозооспермия,с намален  оплодителен потенциал".Резулатите за хламидията са готови: lgG - 0.34 ratio реф.стойност 1.1 , lgA - 0.28 ratio реф.стойност 1.1, стерилна урина - без бактериален растеж.Отрицателен ли е разултата от хламидията?

# 276
Биляна Янева, имате нужда от консултация с андролог/уролог.
морфологията ви е 0/всички са с някакви дефекти/, подвижните са малко, количеството и концентрацията също.

Благодаря ви!

# 277
  Здравейте, настоящи и бъдещи мами!

Предстои ни Икси, но чакаме фонда, така че по мои сметки ще е Май-Юни.. С много обезкуражаващ мъжки фактор сме, и по препоръка на Кацаров ММ пие билки и 3 месеца преди опита ще взима Ортомол.
Но аз искам да си почне подсилването от сега (даже отдавна, но не ме слуша и "все е рано"). Та, чета, чета и все си ми е хаос и безпорядък в главата, но основно знам, че трябва да набляга на антиоксидантите, за да подобрим морфологията и надявам се и оплодителната способност някак да се пооправи. Понеже не иска да пие една торба с хапчета, четох и взех Пикногенол, бил с по-силно действие от вит.Ц и Е и според жената в аптеката е помогнал за много бебета. Има ли някоя от вас наблюдения от тази добавка, щото е доста скъпа и се чудя дали да купувам отново като ни свърши? Взех му и Селен, и исках да питам може ли да пие от моята фолиева киселина, аз пия Неофолик мета, или трябва да взема някаква "унисекс" Simple Smile ? От целия букет с екстри( морфология - 4%, единични подвижни, SDI-50%, олигоастено....майко....мия), които има при него се надявам да подобрим малко и бройката, но ме кара аз да отсея няколко неща, които са най-добри и само тях да пие, и аз вече не знам кое от всичко, дето чета наистина променя нещо.
Знам, че всичко е индивидуално и никой не може да даде рецептата, но моля, ако някой в нашето положение има наблюдения върху дадена добавка и т.н. да сподели опита си.
Поне почна да ходи на фитнес, че си е едър мъж и му дудна, че кг много пречат, казва, че не яде сладко и боклуци...ама не виждам още ефект визуален Simple Smile, дано поне спермограмен има! Simple Smile

Малко се отплеснах, съжалявам, че стана дълго  Embarassed

Успех на всички тук и из другите теми с бебечакане, дано скоро стигнем успешно на финала  Praynig bouquet

# 278
fioreto   и ине сме с морфология по Крюгер 4, обема ни е почти 1мл и почти всички са мързеливи. Та моя го тъпча с андрозитол, селен, геритамин, витамин ц, омега 3 и му давам от от моята фолиева  , но не е мета., мед и орехи и май още нещо му давам ама честно казано вече не помня хи хи

# 279
Здравейте момичета!За първи път от 7 години неуспешни опити, най-после съм бременна и то по естествен път и след едно неуспешно инсе при др Андреева от Щерев.Бяхме се отчаяли след диагнозата на съпруга ми и сега сме не знаем да се радваме или не....Резултатите от спермограмата  са:
нормокинетични(A+B) 38%
А с бързи линеарни постъпателни движения(ЛПД)21%
B с бавни ЛПД 17%
хипокинетични 13%
акинетични 49%
Оценка на морфологията по Крюгер:
нормални 9%
абнормални 91%
Тератозооспермичен индекс 1.51
Деформационен индекс 1.37
нормални 18 бр.-9%
аморфна глава 182 броя-91%
шийни дефекти 48 бр.-24%
опашни дефекти 26 бр.-13%
цитоплазмен дефект 18 бр.-9%
Заключение морфология-занижена оплодителна способност

Момичета,като чета-аморфна глава,опашни дефекти,шийни дефекти и т.н. и изпадам в ужас.Не знам да се радвам ли, че съм бременна или не.Не че разбирам много, но явно опасността от увреждане на бебето и спонтанен аборт е твърде голяма.Умирам от страх!
Има ли от вас забременели с подобна диагноза по естествен път и какви са били последствията и крайния резултат.Пишете моля ви,че ще се побъркам от ужас!

krasolka02, и аз съм бременна естествено след 4 години опити, 1 неуспешно инсе и 1 неуспешно инвитро. Спермограмата ни беше почти същата, водеха ни мъжки фактор.

# 280
Момичета, искам да Ви попитам възможно ли е да има грешка в спермограмата на съпруга ми? Правена е в лаборатория унидиамед в Благоевград. Просто не мога да повярвам, че е толкова трагична. Уж търсим причината в мен заради къс цикъл, а се оказва, че и при сп е зле. Има лли значение, че има 6 дни въздържание после едно "свършване", после 3 дни въздържание и спермограмата. Моля да ме извините, ако пиша объркано и несмислено. Hug

# 281
Биляна, задължително я повторете в някоя репродуктивна клиника. Обикновено в лабораториите правят грешки при определяне на морфологията, но все я завишат, а при вас не е така. Не губете време, повторете я.

# 282
Биляна, задължително я повторете в някоя репродуктивна клиника. Обикновено в лабораториите правят грешки при определяне на морфологията, но все я завишат, а при вас не е така. Не губете време, повторете я.

Да, непременно ще я повторим. Благодаря Ви! Много, много, много ми се иска този резултат да е грешен. Успех на всички! Hug Hug Hug

# 283
  • София
понякога е и моментно състояние, така че повторението е задължително.

# 284
  • Пловдив
аз даже съм склонна да вярвам, че може и да не се окаже такава спермограмата, тези от лабораториите поне преди години не бяха достоверни, повторете в репродуктивна клиника Peace

Общи условия

Активация на акаунт