МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 104 774
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, след две спермограми и консултация при др. Кацаров, моят съпруг е с диагноза олигоастенотератоспермия. При прегледа др. каза, че всичко друго му е нормално ( няма варикоцеле, простата, тестиси -всичко е добре), имало 40% мъже, които били с такава спермограма без основателна причина. Изписа му клостилбегит и андрозитол за 3 месеца, ако през това време няма забременяване да ходим за контролна спермограма  и консултация.

П.п. На мен ми е тъпо, защото братята на съпругът ми си пушат по 2 кутии цигари и имат деца, а нито аз, нито  той пушим и нъцки Blush Освен да го ударим на живот и каквото дойде, омръзна ми всеки месец-разочарование. Blush Naughty

Съжалявам за резултатите, и при нас е така, братът на ММ с три деца вече, ама шанс. ..не се вторачвайте е това (знам колко е трудно и страшно) , а опитайте и тази бърканица с мед, както и билки. Нас Кацаров ни прати при един билкар в Симеоново, отскоро правим и бърканицата и малко добавки, че скоро ще правим опит. ..
Успех и мн късмет! ♡

# 436
  • Стара Загора
Здравейте,имам въпрос относно показатели от СГ. Нормокинетични сперматозоиди 52% , 26%хипокинетични . Това нормален показател ли е? Диагнозата- Нормозооспермия.  Благодаря предварително.

# 437
Да, нормално е!

# 438
  • Стара Загора
Благодаря!

# 439
Момичета, какво означава силно повишен вискозитет? Предполагам има нещо общо с втечняването?

# 440
Здравейте, момичета.Нова съм във форума и имам нужда от малко помощ.Виждам, че повечето от вас са доста добре запознати с проблема на спермограмите.Много ще съм ви благодарна ако може да ми кажете какво да правя, тъй като имаме проблем със забременяването.

Цвят:      Слонова кост   
Втечняване:   60 (норма до 60 мин.)   Агрегация:    ДА   
Визкозитет:   3 (норма до 0-2см.)   Аглутинати:   1 (норма 0-1 степен)
Левкоцити:   <1.10^6 (норма <1.106/ml)   Епителни клетки:   N (норма 0-1/поле)
Незрели клетки: N (норма <1.106/ml)  Желатинови телца:  ДА    Детрит:     НЕ
Брой сперматозоиди:  24 000 000 /ml (норма>15.106/ml)
Брой сперматозоиди:  120 000 000 /еякулат (норма>39.106)
Подвижност (групи СЗО):
Нормокинетични сперматозоиди - гр. a    1  %   (норма >25%)     гр. b  43
брой а+б:  10 560 000 /ml     гр. а+б  44 % (норма>32%)
Хипокинетични сперматозоиди - гр. с  25 %   Акинетични сперматозоиди - гр. d  31 %
Виталност:  % живи (N>58%)   % мъртви   

Тератозооспермален индекс по Kruger-Tygerberg`s strict criteria (TZI)
Брой изследвани сперматозоиди:   200   с дефекти на шийна/средна част   36%
с нормална морфология (N>4%)   1%   с опашни дефекти   7%
с абнормална морфология   99%   с цитоплазмен остатък   5%
с с главични дефекти   86%   TZI (N<1.6)   1.35
* преобладаващи дефекти:
Елонгирани, пириформени, аморфни главички, сперматозоиди със задебелен, абаксиално прикрепен и пречупен среден сегмент.

Заключение:
Тератозооспермия.

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 10:12 от Help_me

# 441
Момичета, какво означава силно повишен вискозитет? Предполагам има нещо общо с втечняването?
Ами да свързан е с втечняването, но и аз не съм запозната  много, поне това ни е наред. Но си мисля, че за инвитро не е проблем.
Нelp me, срещнете се с уролог/андролог. Можете да опитате с добавки да оправите малко подвижността и морфологията, макар че последната се повлиява трудно, но все пак опитайте. Запазете си час в репродуктивна клиника, за да обсъдите варианти - може и с инсеминация да опитате, ако решите.

# 442
При нас е силно завишен, док. каза, че това е сгъстяване на някаква плазма, слуз и така плувците не оцеляват (по спомен), но че това не им е проблем, имали методи с които го борят лесно и да не го мислим Simple Smile ...

# 443
  • В сърцето на любимия човек
Морфология 1% не става за инсе, направо за ИКСИ е с препоръка за МАКС при обработката преди оплождането или поне СДИ тест за да се определи оплодителния потенциал и степента на фрагментираната ДНК в сперматозоидите.

# 444
При нас е силно завишен, док. каза, че това е сгъстяване на някаква плазма, слуз и така плувците не оцеляват (по спомен), но че това не им е проблем, имали методи с които го борят лесно и да не го мислим Simple Smile ...
Ясно, благодаря  Hug

# 445
здравейте момичета
да си разкажа историята преминахме едно икси с тежък мъжки фактор неуспешно! Сега ще почваме второ, но през последните 3 месеца диагнозата на СГ рязко се подобри поради /щом се чудеха и маеха защо и как сме го постигнали и как е възможно и дали да правиме МАКС ПРЕДИ САМАТА ПУКНЦИЯ./подобри се след едно приемане на трансметил за чистене на черни дроб от омазняване просто сами открихме че хапчетата за кръвно който пиеше съпруга ми много са увреждали спермограмата сега мисля да насоча усилята си в подобряването на качеството на сг след като нито един специалист не го взе под внимание това подобряване и има шанс да не правим отново ин витро смятам че това е голям шанс да си спестя много тревоги притесниния и кредити .
ясно е че проблема не се търси къде е и направо се минава на решението , моля за съвет ако на някой от вас му се случило това подобри ли сте спермограмата да пише 
Благода ря ви

# 446
Инсе с 1% и ние не сме правили, но пък гледам, че има хора , който са се пробвали.Въпрос на личен избор. SDI тест - никога не сме правили, защото за мен резултата е ясен, няма да е добър.

# 447
Ние направихме ИКСИ+ИМСИ с 1%, но за ИНСЕ с този % няма смисъл. До SDI не можахме да стигнем.

# 448
Здравейте ,къде по принцип д-р Кацаров изпраща пациентите си да правят спермограма и за колко време е готова,тъй като сме в чужбина и говорих с него и той ми каза, че един ден е достатъчен за да направим изследванията(с криптозозспермия сме).

# 449
здравейте момичета
да си разкажа историята преминахме едно икси с тежък мъжки фактор неуспешно! Сега ще почваме второ, но през последните 3 месеца диагнозата на СГ рязко се подобри поради /щом се чудеха и маеха защо и как сме го постигнали и как е възможно и дали да правиме МАКС ПРЕДИ САМАТА ПУКНЦИЯ./подобри се след едно приемане на трансметил за чистене на черни дроб от омазняване просто сами открихме че хапчетата за кръвно който пиеше съпруга ми много са увреждали спермограмата сега мисля да насоча усилята си в подобряването на качеството на сг след като нито един специалист не го взе под внимание това подобряване и има шанс да не правим отново ин витро смятам че това е голям шанс да си спестя много тревоги притесниния и кредити .
ясно е че проблема не се търси къде е и направо се минава на решението , моля за съвет ако на някой от вас му се случило това подобри ли сте спермограмата да пише 
Благода ря ви
Здравей Таня!
Ние също сме с много лоша СГ .Били споделила какви хапчета за високо кръвно  е взимал мъжът ти.

Общи условия

Активация на акаунт