МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 104 774
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Стара Загора
Simple Smile Да и аз това щях да питам за колко време излизат? Нашата обикновенна май за 5 дни беше. Снощи въобще не очаквато мм се съгласи пак да пусне сг с морфология!

# 541
Лаборантката каза, че ще са готови до 1,30 - 2 ч.,ако минем през клиниката,ако не -  но резултата ще го изпратят на следващият ден по пощата.Аз със сигурност не вярвам да ги е качил на 15%. Имах намерението пак да правим в Малинов, но вече на ММ ще му дойде в повече. Та смятам, че дори да не са 15%, все е покачил малко. И в Малинов е за няколко часа, но ние не сме от СФ и на др.ден я взехме.

# 542
  • В сърцето на любимия човек
Органза - вашата СГ беше с космическата концентрация, нали?
Спри да тормозиш човека, нямате проблем при него. Очевидно няма проблем със забременяването и при теб, щом от първия път сте успели. Ако си решила да търсиш някаква причина за случилото се ( не помня дали беше биохимична или спонтанен аборт), пусни си изследвания за тромбофилия и за листериоза и микробиология с включени мико-и уреаплазми и трихомони. Толзкоз. Дори и Сигридов няма да ти назначи друго на този етап и ще ви прати вкъщи да опитвате пак. Убедена съм, че щом се престрашиш , до няколко месеца (ако не и от първия път), ще си бременна.

# 543
Да, нашата беше.Биохимична бременност беше и благодаря за съветите.Мисля да се отдам на спокойствието.  Hug

# 544
Най-добре ще направиш  Peace
Една биохимична абсолютно нищо не значи, въпрос на шанс е. Хиляди жени даже и не разбират, че са имали биохимична бременност - цикъла им закъснява малко и толкова. После си имат живи и здрави деца. Спри да си търсиш проблем, а се отпусни малко и помогни и на мъжа си да се успокои, защото си го метнала по върбите и него. Идват празници, починете си, не мисли кога ти е овулацията, а се радвайте един на друг.
Успех  bouquet

# 545
  • Стара Загора
Искам да питам.... сори предварително за невежия въпрос. Хипокинетични сп-ди са бързо подвижни ? 26% хипокитетични добра оплодителна способност ли са? Може ли да се прогнозира по това?

# 546
Хипокинетичните сперматозоиди са живи, но трептят на едно място или се въртят в кръг и не се придвижват напред.
За оплодирелната способност са важни нормокинетичните (тип А+В) и общият им брой при нормална спермограма трябва да е над 40%.
Акинетичните са неподвижни (мъртви) сперматозоиди.

# 547
  • Стара Загора
Ами пишеше под подвижност 52%  и реф.ст да са над 32% амаааа дали са нормо не знам.
Хипокинетичните сперматозоиди са живи, но трептят на едно място или се въртят в кръг и не се придвижват напред.
За оплодирелната способност са важни нормокинетичните (тип А+В) и общият им брой при нормална спермограма трябва да е над 40%.
Акинетичните са неподвижни (мъртви) сперматозоиди.

# 548
Е, очевидно са в норма, какъв е проблема?
Какво е заключението на спермограмата?

# 549
  • Стара Загора
Нормозооспермия ама без морфология .

# 550
  • София
Мда, мисля че сте прави за разликите, не се бях замислила за методите по които се прави анализа на морфологията. Ние така или иначе си чакаме заповедта от фонда, ако стане по нормален път ще съм щастлива, ако ли не действаме с тежката артилерия. Аз не съм правила само биопсия, генетични и имуологични, но така или иначе последните две ще ги правим преди процедурата. Спирам да мисля защото само задълбавам, а това със сигурност не е най-доброто което мога да направя.  Hug

# 551
Нормозооспермия ама без морфология .
При тази подвижност, морфологията едва ли е проблемна и най-вероятно е в норма.
Обикновено лошата подвижност и концентрация е съчетана с намалена морфология.

# 552
  • Стара Загора
Оф сега видях,че пише нормокинетични 52%  Hug

# 553
Здравейте, момичета.Много ви моля за съвет и помощ.За пръв път пуснахме спермограма на съпруга ми и резултатите ни шокираха.Знам, че резултатите може да ги разчете и потвърди единствено специалист в областта,но часът ни е чак за след 2 седмици,а до тогава ще превъртя.Вие сте минали по този път и имате поглед над нещата,наистина ли е толйова лошо положението при нас?.Изследването е направено в МЦ КИРМ Плевен.
Години 38
Материалът е даден: на място
Материалът е даден чрез: маструбация
Време на въздържание: 3 дни (норма 3-5 дни)
рН 8,3 (норма 7,2-8,0)
Обем на еякулата: 1.2 (норма 1,5-6,0ml)
Цвят: бял
Втечняване: 45 мин (норма 60 мин)
Визкозитет: 5-6 (норма 0-2см)
Левкоцити:1.10^6 (норма 1.10^6 ml)
Агрегация: да
Аглутинация: 3 (норма 0-1 степен)
Епителни клетки:N
Незрели клетки: N
Желатинови телца: не
Детрит: да
Брой сперматозоиди ml/l: 98 000 000
Брой сперматозоиди еякулат: 118 000 000
Подвижност (групи СЗО):
Група а: 0% (норма >25%)
Група b: 28%
Брой а+b 27 440 000
Група а+b 28% (норма >32%)
Група с: 19%
Група d: 53%

Виталност: 87% живи (норма >58%) 13% мъртви

Тератозооспермален индекс по Kruger-Tygerberg`s strict criteria (TZI)

Брой изследвани сперматозоиди: 200

С нормална морфология: 2% ( норма >4%)
С абнормална морфология 98%
С главични дефекти: 97%
С дефекти на шийката/средна част: 27%
С опашни дефекти: 8%
С цитоплазмен остатък: 2%
TZI (норма <1.6) 1.37

Преобладаващи дефекти:
Пириформени,амфорни главички,сперматозоиди с ъс задебелен среден сегмент

Заключение:
Астенотератозооспермия,Хипоспермия,Левкоцитоспермия

# 554
Нина, отидете при специалист - уролог - андролог. Ще трябеа да пуснете изследвания за инфекции- хламидия, мико/ уреплазма, МБ на еякулат. Има левкоцити, което говори за инфекция. Дано оправите нещата.

Общи условия

Активация на акаунт