МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 609
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София
в "Селена" мисля че също имаха ИМСИ.  newsm78
даже май повечето по-големи клиники имат.

# 691
Ние в Тутракан правихме опит ИКСИ с МАКС, но за съжаление беше неуспешен. Вече 3-ти месец ММ пие Ортомол фертил плюс, нямаме търпение да видим дали е дал резултат вече!

# 692
Има ИМСИ в Селена, да  Peace

# 693
Подкрепям мнението на Пънчето, че София е най добрият избор : Надежда, Малинов или Щерев (четох че и там прилагат МАКС).

Моето мнение е да си запишете часове и в трите клиники и да видите къде какво ще ви предложат на база тази спермограма и СДИ тест  Peace

Успех  bouquet

Искам да споделя своя горчив, за съжаление, опит в Щерев. По трудния начин разбрахме, че не са на ниво при такива тежки диагнози при мъжки фактор.Не успяха да ни направят SDI  теста и го пуснахме в Малинов, там даже беше по -евтин! Освен това, в деня на пункцията казаха , че нямат материал нито за МАКС , нито за Имси и точка, аз исках да се направят, и така си изгорихме първия опит по фонда и повече от година от важното ни време. Наскоро в Надежда ми казаха, че в такива случай просто се налага партньора да даде материал няколко пъти, но в Щерев никой не спомена такава опция...Предстои ни опит в Надежда и се надявам да е успешен, ще поискам всички екстри, които можем да си позволим, но мое лично мнение и съвет е, ако сте с тежък МФ, пропуснете Щерев.
Успех на всички!

# 694
Здравейте,
Резултат от СГ- наблюдават се единични слабоподвижни и неподвижни сперматозоиди- олигоастенозооспермия. При преглед при андролог всичко изглежда ок. От изследванията до сега се вижда отклонение в FSH- 14.9 и LH- 9.6. Всичко останало е ок. Чакаме Резултатите от ДНК. Някой с подобни резултати? Има ли варианти за подобряване на резултатите от fsh и lh? Благодаря предварително!

Момичета, след като излязоха и останалите резултати всичко е ок, освен гореспоменатите отклонения в хормоните. Лечението е Прегнил (3м). Др Бъчваров е лекуващия лекар. Според него отклоненията не са значителни.
Някой може ли да сподели подобен опит/резултати? Много благодаря!

# 695
Здравейте,

А искам да попитам за СДИ теста , който се води генетичен.

Ако се установи генетична аномалия , която води до спонтанни аборти или спиране на развитието на плода ( не знам как се води) , това значи ли , че всяка бременност ще е неуспешна ?

Или въпреки това има шанс за нормална бременност ?

При какви случаи се препоръчва донор- при няколко неуспени износвания или от резултатите на самото изследване може да се заключи?  Thinking

Много страшно ми звучи тоя СДИ тест. Praynig

# 696
  • В сърцето на любимия човек
При лош резултат от SDI тест се прави MACS, за да се отстранят увредените сперматозоиди  Peace

# 697
Здравейте,

А искам да попитам за СДИ теста , който се води генетичен.

Ако се установи генетична аномалия , която води до спонтанни аборти или спиране на развитието на плода ( не знам как се води) , това значи ли , че всяка бременност ще е неуспешна ?

Или въпреки това има шанс за нормална бременност ?

При какви случаи се препоръчва донор- при няколко неуспени износвания или от резултатите на самото изследване може да се заключи?  Thinking

Много страшно ми звучи тоя СДИ тест. Praynig

Ние сме с висок процент за спонтанни, успяхме с първи опит ICSI с MAKS. Другите ни показатели трябва да позволяват естествено забременяване, но за 2 години опити (+ 3 инсета) имам съмнения само за една биохимична.

# 698
Аз имам един мисед в 8-ма седмица преди 4 год., естествено забременяване и затова си мисля, че ако оплодителната способност е в норма , може би генетично има проблем. newsm78

Мерси , дано с Икси-микси да имаме шанс.  Praynig

# 699
Естествено, клиниката , която съм си избрала не прави ИМСИ.. Rolling Eyes
Ние не знаехме, че сме с мъжки фактор.

Куин Би, а какво точно е ИКСИ МАКС- не е ИМСИ, а нормално ИКСИ, така ли?
Четох описаните процеси на сайта на нашата клиника и не видях ИМСИ, МАКС - имаше описано ИКСИ като процедура и някакво спасително ИКСИ като отделен процес.

Аз задавах уж въпроси , обаче бяха по-скоро за реалните ни шансове и забравих за детайлите.

# 700
  • В сърцето на любимия човек
ИМСИ-то като процедура е като ИКСИ, но се използва многократно по-голямо увеличение и ако не ме лъже паметта се вижда, кои сперматозоиди са привидно добри, но увредени и така се избират само най-качествените.

# 701
Да, четох нагоре, че е ИКСИ с допълнително увеличение.
Дано имаме късмет с обикновено ИКСИ- 2% морфология ( но пък добро количество) , малко бавни...
По принцип ме успокоиха, че имало и много по-лоши случаи, но то какво да ми кажат хората.  newsm78

# 702
Пънчето вече ти е отговорила, ИМСИ е с по-голямо увеличение, за избор на сперматозоид с правилна форма и т.н. С ИКСИ успяват много двойки с подобни показатели.

# 703
Здравейте и ние сме с лоша морфология. EmbarassedМъжът ми приема добавки,но въпросът ми е следния:Мислите ли ,че всекидневното семеизпразване подобрява морфологията?Чували ли сте за американската схема за семеизпразване (7 дни семеизпразнане ,един ден въздържание и полов акт или спермограма) дали действа? newsm78Някой може ли да сподели впечатления ако е пробвал Grinning

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 19:46 от stz2

# 704
Тази схема, поне при нас,имаше ефект, а ние сме с много лоши показатели. Освен схемата и добавките, обаче и самият режим на хранене също има значение,както и повече почивка и разходки в планината. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт