МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 601
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Знаем, че е зле положението, но много се надяваме да се получи още от първия опит. Септември мислим да го направим.
Концентрацията е 34.47 млн. (>=15млн), 193.01 млн (>=39 млн).

# 676
  • София
При нас с 1% по Крюгер  само с ИКСИ се оплодиха всички 14 яйцеклетки и 8 стигнаха до бластоцист.
Бананче, стискам ти палци Hug. Понеже и ние сме като вас - да знаеш, че ми вдъхна много надежда като видях миналата седмица какъв резултат сте постигнали. Докторът е свършил перфектна работа. Не помня само предишния ти опит в същата клиника ли беше?

# 677
При нас с 1% по Крюгер  само с ИКСИ се оплодиха всички 14 яйцеклетки и 8 стигнаха до бластоцист.
Бананче, стискам ти палци Hug. Понеже и ние сме като вас - да знаеш, че ми вдъхна много надежда като видях миналата седмица какъв резултат сте постигнали. Докторът е свършил перфектна работа. Не помня само предишния ти опит в същата клиника ли беше?
Това ми е първи опит! Simple Smile

# 678
  • София
Нещо съм останала с грешни спомени Embarassed. Попаднала си на добър специалист, стискам палчета за понеделник bouquet

# 679
момичета моля предложете ми някакви витамини,които действат и са за по качествени сперматозоиди,вие какви витамини сте давали на мъжленцата си,от кои сте доволни

# 680
Момичета какво е МАКС и ИМСИ ?

# 681
Момичета какво е МАКС и ИМСИ ?
Аз мога да се включа за ИМСИ-то, защото ми предстои такова.

IMSI - инжектиране на морфологично селектиран сперматозоид в цитоплазмата на яйцеклетката – като средство за повишаване на успеваемостта от ICSI процедурите.

Това е от сайта на моята клиника:

Методът IMSI (Intracytoplasmic morphology selected sperm injected) е подобен на метода ICSI. При него се използва DIC микроскопия и оптично увеличение на образа с имерсионен обектив – над 16 000 пъти. Това позволява много по-прецизен анализ на сперматозоидите и изключително фин подбор на най-добрите в зависимост от подвижността и морфологичните им особености. Благодарение на този метод може да се подбере не само жизненоспособен, но и морфологично качествен сперматозоид. Този метод се прилага при неуспешна бременност без видими причини, неуспешно оплождане след ICSI, при пациенти с висок процент на сперматозоиди с лоша морфология или ДНК фрагментация.

# 682
В скрития текст пускам за МАКС
Скрит текст:
Една от основните причини за неуспех при прилагане на АРТ процедурите са т.нар апоптични сперматозоиди – сперматозоиди с намалена оплодителна способност.

Метода представлява изолиране на сперматозоидите с ниска оплодителна способност и подбор на такива с високи шансове за оплождане.

Апоптотичните сперматозоиди са клетки с увредена/фрагментирана ДНК, активирана каспаза - 3 и нарушен трансмембранен митохондриален потенциал, за които нарушения е доказано, че корелират с оплодителната способност на сперматозоидите, което е установено посредством спермален пенетрационен тест. Доказано е, че такива апоптотични сперматозоиди присъстват в еякулата, като се предполага, че наличието на тези абнормални сперматозоиди с генетични дефекти допълнително допринасят за субоптималния процент успеваемост при АРТ. Още повече, че сперматозоидите с фрагментирана ДНК могат да имат нормална морфология и подвижност и не подлежат на селектиране (отстраняване) с класическите техники за предварителна обработка на спермата, което и провокира търсенето на възможности за отстраняването им от еякулата, с което се цели подобряване качеството на сперматозоидите, използвани при АРТ.

Какво е MACS?

Това е система, базирана на използването на магнитни микрогранули, към които се прикрепват антитела или други протеини, какъвто е конкретния случай, а именно Анексин - 5. Така натоварените с Анексин - 5 микрогранули се добавят към клетъчната суспензия (спермата), при което Анексин - 5 се свързва специфично за ФС по повърхността на апоптотичните сперматозоиди.

Формират се комплекси, включващи сперматозоид, Анексин - 5 и микрогранула (това позволява индиректното прикрепване на клетката за магнитната микрогранула).

В последствие клетъчната суспенсия се натоварва в колонка, поставена в магнитно поле, което задържа формираните комплекси с абнормални сперматозоиди, а нормалните сперматозоиди преминават свободно.

Какви са индикациите за прилагане на MACS?
 влошени показатели на сперомграмата;
 понижени показатели за качество на ембрионите (от предишна/и процедура/и);
 повтарящи се имплантационни неуспехи.

# 683
Много благодаря за инфото.ММ е с олигоастенотератозооспермия и ниска оплодителна способност на sdi теста. Знаете ли колко струват процедурите и в кои клиники се правят?

# 684
  • В сърцето на любимия човек
В Надежда и Малинов знам, че се правят (може и другаде).
Ние за МАКС и ИМСИ в Надежда доплатихме 300лв. Отделно правихме т.нар. "килимче", което е специална хранителна среда, в която се поставят сперматозоидите преди оплождане. То също струва 300лв.

# 685
А някой знае ли във Варна дали има клиники, където правят МАКС и ИМСИ ?

# 686
С толкова тежък мъжки фактор изобщо не си губете времето и средствата във Варна.
Или се насочете към София или към клиника в чужбина (Чехия, Турция, Гърция).
Във форума има много жени загубили ценно време, а понякога и възможността да имат деца, заради подценен мъжки фактор или погрешно избрана клиника, само заради по-удобна локация.

# 687
С толкова тежък мъжки фактор изобщо не си губете времето и средствата във Варна.
Или се насочете към София или към клиника в чужбина (Чехия, Турция, Гърция).
Във форума има много жени загубили ценно време, а понякога и възможността да имат деца, заради подценен мъжки фактор или погрешно избрана клиника, само заради по-удобна локация.
Имаме вече две ИКСИ в Надежда, но тогава не ми предложеха друго и ми казаха, че не не могат да направят нищо друго за нас, това беше преди 3 години. После правихме и другаде, освен пак в София щом ползват нови методи при мъжки фактор.

Последна редакция: вт, 21 юни 2016, 12:19 от kremy80

# 688
Моята лентичка, както писах и по-горе, е резултат от МАКС+ИМСИ+килимче+ембриоскоп+РВМС направени в Надежда. Опитът беше по фонда и за всичко гореизброено доплатихме 850лв.
Не агитирам никого да ходи в определена клиника, просто в България малко клиники разполагат с необходимата техника за тежък мъжки фактор, а да не говорим, че и ембриолозите са малко и не всички са добре обучени.
За да се поддържа висок стандарт в толкова бързо развиващ се дял от медицината, трябва да инвестираш много - както в обучение на екипа, така и в техника.

# 689
Определено във Варна с такъв мъжки фактор няма кой да ви помогне  Peace
Ние сме от Варна, но съм бременна благодарение на ИМСИ правено в Малинов  Praynig Heart Eyes

Подкрепям мнението на Пънчето, че София е най добрият избор : Надежда, Малинов или Щерев (четох че и там прилагат МАКС).

Моето мнение е да си запишете часове и в трите клиники и да видите къде какво ще ви предложат на база тази спермограма и СДИ тест  Peace

Успех  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт