МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 8

• 103 589
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, моля да коментирате следните резултати:

Въздържание: 3 дни
 Обем на еякулата: 4,0 мл.
pH: 7,5
Време на втечнавяне: 12 мин.
Вискозитет-нормален
Брой сперматозоиди: 69 000 000.  Подвижни: 54%, Слабо подвижни: 16%, Неподвижни: 30%
Време на Хание: 6 мин. 30 сек.
Скорост 10 микр. сек
Левкоцити: 10-12 на поле
Морфология: 52% нормални, 48% патологични

Диагноза: Олигозооспермия

# 661
  • София
Здравейте, моля да коментирате следните резултати:

Въздържание: 3 дни
 Обем на еякулата: 4,0 мл.
pH: 7,5
Време на втечнавяне: 12 мин.
Вискозитет-нормален
Брой сперматозоиди: 69 000 000.  Подвижни: 54%, Слабо подвижни: 16%, Неподвижни: 30%
Време на Хание: 6 мин. 30 сек.
Скорост 10 микр. сек
Левкоцити: 10-12 на поле
Морфология: 52% нормални, 48% патологични

Диагноза: Олигозооспермия

Къде е правена спермограмата?

# 662
Така като гледам май не е в репродуктивна клиника...?

# 663
Да не е в репродуктивна клиника. ММ ходи при уролог, който се съмняваше за проблем с простата и му изписа антибиотик. След месец го е изпратил да си направи спермограма в тази лаборатория. Лекаря, който я е направил не е специалист андролог и е казал на съпруга ми, че възпалението  на простата е причинено от трибестана, който му бяха изписали да пие 3 месеца, след неуспешния ни опит.
 По принцип имаме проблем със морфологията и му бяха изписали освен трибестана, спимен, витамин Е и селен. Този лекар е казал да спре да пие всички добавки.  #Cussing out А на нас скоро ни предстои нов опит.
 Като повечето мъже тук, както чета и на мен ми беше много трудно да го убедя да пие добавки и сега това.
 Въпроса ми е възможно ли е наистина от тези лекарства да се получи такова възпаление, и тази спермограма дава ли някаква представа какво е положението.

# 664
Според мен и на двата въпроса отговора е Не!

# 665
 Да и според мен е така, сега остава да убедя ММ. А този лекар, който на всичкото отгоре е гинеколог направо ми иде да го  #2gunfire.

# 666
  • София
elza85 на базата на тази спермограма не може да се каже нищо, защото резултатите не са достоверни. Трябва да се направи в клиника по репродуктивна медицина. Също така е добре партньорът ти да посещава уролог също в такава клиника и той да прецени какви изследвания и съответно лечение да се предпише. Не може на базата на една спермограма, доколкото разбирам да се изпише лечение. Няма смисъл да губите време и пари в "кварталните" кабинети. Поздрави и успех Simple Smile

# 667
Благодаря за отговора Cveti, на мен тези неща са ми пределно ясни. Вече имаме записан час в нашата клиника и ще видим, реално как стоят нещата. Иначе вредата, не беше пълна, защото все пак убедих ММ, да си взима добавките.

# 668
Здравейте!

Някой има ли инфо или опит как и дали влияе нисък хемоглобин на тежкия мъжки фактор?
Вчера бях в клиниката, в която ще правим опит, но получих противоречиви мнения, и доста се обърках, та ако някой има какво да сподели, ще съм много благодарна!
Успех, момичета!

# 669
  • София
Момичета, много сме притеснени от последната СГ. Първата нямахме Крюгер, а подвижността (A+B) беше 19%, сега е около 25%. Крюгер е едва 2%. Предстои да го обсъдим с доктора ни, аз съм и с намаляващ яр. Вече започнахме да се съмняваме,че ще стане по естествен начин.

# 670
А концентрацията как е?
С 2% не е невъзможно, но е по - трудно. Предвид и твоята диагноза май не е добре да чакате много.

# 671
  • В сърцето на любимия човек
Ние сме с такава комбинация от фактори - за 5 години имам една спонтанна бременност, която беше биохимична.
Имам две стимулирани инсеминации с резултат 0
3 пунции на естествен цикъл от които се получи само един ембрион със забележки
2 стимулирани опита със средно силна и силна стимулация от които заради НЯР вадиха по 4 яйцеклетки, а заради мъжлия фактор накрая имахме съответно 2 и 1 ембрион.

Личен съвет - не си губете времето в опити за спонтанно забременяване, ако стане ще е добре дошло. Ориентирайте се към клиника за асистирана репрофукция, където се прилагат МАКС и ИМСИ за мъжкия фактор.

# 672
Пънче, казваш че заради мъжкия фактор от 4 яйцеклетки са останали 2 и съответно 1 ембриона. Това след какъв тип процедури? Някой от опитите бил ли е ИМСИ? На мен ми предстои ИМСИ и съм с отчайващ АМХ, ММ е с 3% по Крюгер, около 41% подвижност и много добра концентрация. Та се надявам с ИМСИ-то да преодолеем поне мъжкия фактор  Praynig Защото отделно от това се притеснявам какво ще се окаже качеството на яйцеклетките ми Sad И май имам склонност към хиперовулации. Този месец на 7-ми ден бях с 2 огромни фоликула - 26мм и 20.5мм.

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 22:34 от boby_pl

# 673
При нас с 1% по Крюгер  само с ИКСИ се оплодиха всички 14 яйцеклетки и 8 стигнаха до бластоцист.

# 674
  • В сърцето на любимия човек
Като се преместихме в Надежда започнахме първо с опити на ЕЦ, общо 3:
- първи опит - използван МАКС + ИМСИ - бластоцист със сериозна забележка - вакуола, но въпреки това го замразиха;
- втори опит - лоша Я не са я оплождали;
- трети опит - МАКС + ИКСИ - спря развитие на 4-ти ден;
Отказах се от ЕЦ и минах на стимулации;
- първи опит  - МАКС + ИКСИ  - 4Я, 2 бластоциста, РВМС преди трансфер, едноплодна бременност до 6 гс; коментара беше, че ембрионите не са били с добро качество;
- втори опит - МАКС + килимче + ИМСИ + ембриоскоп - 3 годни Я, 1 бластоцист, РВМС , трансферираха го заедно със замразения от най-първия опит на ЕЦ. Лентичката ми е от този опит.

Общи условия

Активация на акаунт