СЕДМИ клас - 2

• 56 316
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
А пък химията на мен винаги ми е била трудна, а пък дъщеря ми изкарва само шестици и я моля да ми я обясни  Laughing Но учителката си говори, те децата крещят, въобще не ги интересува дали разбират нещо.

# 436
  • София
Айяла, май в нашия случай "препускат" означава - дават контролни още преди детето да е усвоило материала, т.е. движат се по-бързо, отколкото е неговото темпо... Иначе като гледам никак не са напред с материала, почти завършват геометричния отрязък, скоро ще почват уравненията.

# 437
Една приятелка е учителка по бел и изискването наистина е такова,само че повечето учители предпочитат да дават преразказ-при нас още не е казано какво ще е ,а класното е др седмица.

ей затова аз много се ядосвам на нашата учителка по БЕЛ-никога със сигурност не е ясно какво ще дава на класни и контролни.Обикновено в последния момент си променя решението.

# 438
  • София
И при детето ще е съчинение-разсъждение ни казаха на родителската среща, въобще според МОН тази година няма залегнало правене на преразкази в учебната програма. Каквото научили 3-6 клас това им е. Преразказите се правят с доза неудоволствие, но пък не са чак неприятни за щерката, но съчиненията - офффn, може цял ден да откара в размисъл какви 10 реда да съчини  Mr. Green Не си и представям какво ще измисли на класното в ограниченото време. Последно някакви тестове им връщаха по български, има 5.92, и 33 точки на преразказа от предната седмица. Иначе една културна програма за декември сме спретнали, дано не пострада ученето.

# 439
май в нашия случай "препускат" означава - дават контролни още преди детето да е усвоило материала, т.е. движат се по-бързо, отколкото е неговото темпо...

.♥.Петя.♥., ние сме в подобно положение по БЕЛ - темпото в училище е много различно от това на школата. В училище са на 10 глава от "Немили-недраги" и скоро им предстои контролно, а на школата още пишат тези върху "На прощаване" и не са започнали Вазов. За моето дете по-удачната формула би била школата да върви успоредно или малко по-напред. Замислям се и за индивидуални уроци, но синът ми не е съгласен, защото харесва преподавателката и групата на школата, а и според мен, работи по-добре в конкурентна среда.

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 11:33 от Cappuccino2014

# 440
В пощата е качен тестът от състезанието "Св. Иван Рилски".

# 441
И при нас почнаха уравненията по математика. По БЕЛ класното ще бъде също съчинение-разсъждение върху "Немили-недраги". Върху "На прощаване" вече правиха преди време. Утре ще имат контролно върху "Немили-недраги", също и по физика.

# 442
  • най-шареното място
Класните работи са тази година. Не знам какво ще включват.
Алгебрата я почнаха относително скоро.

Светле, охрана и ние не плащаме.
Скрит текст:
Нашата касиерка е много инициативна - менюта, украси, дижей, подаръци на класната за Коледа.  Фотокопирането е доста - много често имат домашни, освен тестовете, на копия.

# 443
Здравейте!
Днес мина и нашето класно по БЕЛ- трансформиращ преразказ на (част от) непознат текст.

Физиката се оказва голяма мъка за нас, но го разбрах едва вчера!

Тази събота и неделя сме на пробни изпити.

# 444
Ние сме май много по-назад по литература..., едва на 1-ва глава от "Немили-недраги", учат как се пише съчинение-разсъждение и правят разни тези.
    Петя, защо им е съчинение-разсъждение? Да ги обърка при преразказа ли? Защото там се забраняват елементите на разсъждение.

Редактирам се, видях, че Ели го е обяснила въпроса, но това не ме успокоява особено. На нашите са им дали преразказ на класното...

# 445
  • Пловдив
Мари дьо ла Фер, не съм Петя, но в 7 клас се учи как се пише съчинение-разсъждение по програма и на това трябва да бъде и класната работа за първия срок.
Та по-скоро въпросът трябва да бъде зададен на МОН.
Защо децата пишат съчинение-разсъждение в 7 клас, а не преразказ с дидактическа задача?

# 446
    Е, отговорът на това се крие в цялостната насоченост на всички действия на МОН - целта е: все по-малко знаещи и можещи деца в тази държава, това е!

# 447
  • у дома
Една приятелка е учителка по бел и изискването наистина е такова,само че повечето учители предпочитат да дават преразказ-при нас още не е казано какво ще е ,а класното е др седмица.

ей затова аз много се ядосвам на нашата учителка по БЕЛ-никога със сигурност не е ясно какво ще дава на класни и контролни.Обикновено в последния момент си променя решението.

Всъщност поправям се.днес до нас дойде една съвестна девойка от класа му да си разменят книги за четене и аз я попитах-много добре си се знаело-преразказ на непознат текст,само моето явно не знае,да не би случайно да му дам някой преразказ да се поупражнява  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 448
Еех много съм разочарована! Втора четворка по физика! Не знам как ще направим на 6тица  Sad

# 449
  • Стара Загора
Днес моята дъщеря се прибра с две 6-ци по Български и География, и 5-ца по История.
Най-много чете и се подготвя по История, а резултатът е обратен Wink

И при нас физиката е "черна мъка". За съжаление и на мен не ми се отдава, затова съм впрегнала инженера в къщи - баща й. Мъчат се и двамата, но .... трудна работа. С Химията нещата са по-спокойни. Там и аз мога да обяснявам, и детето определено повече разбира материала.

Сега ни предстои следващата класна по Математика. Ъглите са малък ужас за моята дъщеря.  Cry Надявам се да се справи на прилично ниво.

Общи условия

Активация на акаунт