СЕДМИ клас - 2

• 56 303
  • 766
  •   1
Отговори
# 480
Вие закупихте ли си по няколко сборника по математика? Защото ние имаме един от училище, за който госпожата ни от уроците се изказа лошо. Задачите били прекалено лесни, а тя искала да решават на високо ниво, за да не й се стирят трудни на изпита. И имаме два зелени-единия по-малък на издт. Коала прес и другия е Веди, тестови задачи, но са доста сложни. И двата сборника съдържат такива задачи, даващи се на изпита. А онзи ит училище, госпожата каза че бил съвсем нескопосан. Ядосваше се, че толкова повърхностно преподават в училище, а после децата изненадани от трудността на задачите на изпита и казват:"Ама ние тези неща не сме ги учили!"  Crazy

# 481
  • у дома
Вие закупихте ли си по няколко сборника по математика? Защото ние имаме един от училище, за който госпожата ни от уроците се изказа лошо.

Кой е лесния за училище,защото ми стана интересно  newsm78

# 482
На издт. Просвета, 1820 задачи пише. Има една голяма, червена седмица отпред, а иначе самия сборник е шарен. Мисля, че ще се сетиш.

# 483
  • София
Сборникът си е много хубав даже.

# 484
Не мога да кажа нищо. Цитирам госпожата, при която дъщеря ми ходи на уроци. Тя е много взискателна.
П.П Дори когато дъщеря ми има домашна от този
сборник се затруднява. Ако това е лесно, не зная какво ще бъде на изпита  #Crazy

# 485
  • София
Този сборник се обсъждаше в миналата тема. Щом немалко учители са го избрали, сигурно е подходящ.
Моят син решава от Коала-та, не съм купувала други, тъй като и на този едвам смогва.
Моля ви, ако имате подходящи текстове за преразказ, споделете ги.

# 486
Не мога да кажа нищо. Цитирам госпожата, при която дъщеря ми ходи на уроци. Тя е много взискателна.
П.П Дори когато дъщеря ми има домашна от този
сборник се затруднява. Ако това е лесно, не зная какво ще бъде на изпита  #Crazy
Нещо не разбирам май както трябва.
Първо, дъщеря ти работи по сборник, който учителката при която ходи на частни уроци намира за прекалено лесен и въпреки това има затруднения на тези " прекалено лесни задачи"?

Не разбирам и това:
А онзи ит училище, госпожата каза че бил съвсем нескопосан. Ядосваше се, че толкова повърхностно преподават в училище, а после децата изненадани от трудността на задачите на изпита и казват:"Ама ние тези неща не сме ги учили!"  Crazy
Втора, тя би трябвало да подготвя частните си ученици за двата модула на НВО. Ако после идват и й казват, че тези неща не са ги учили, каква тогава е била ползата от частните уроци?

# 487
  • София
ЕлинаКалина, времето в училище не стига. Ако няма допълнителни часове по математика (СИП или ЗИП), няма как в час да решават повечко задачи. Като цяло учителите се стремят да дадат основното.
Дидева, ами има немалко деца, които се затрудняват и на лесните задачи. Аз си имам вкъщи едно такова.
А практикува ли се при вас подобно нещо - седмият час да е намален на 30 минути?

# 488
Дидева, ами има немалко деца, които се затрудняват и на лесните задачи.

Разбира се, че е нормално децата да срещат затруднения. Лесното за един, може да е трудно за другиго.
Нямах предвид децата, а друго.Тази госпожа, която не одобрява сборника, като е толкова печена, защо не подготви учениците си така, че да не се затрудняват на тия " прекалено лесни задачи" и на НВО?

# 489
  • София
Дидева - сега те разбирам, напълно съм съгласна с теб.
Но пък може жената да го е казала в контекст - в смисъл, че децата не успяват да се подготвят в училище и прочие (в духа на това, което масово се дискутира).
От друга страна, не е много етично да подкопава авторитета на учителката в училище. Би трябвало да я допълва и да взимат онова, за което времето в час не е стигнало.

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 18:56 от мюмла

# 490
Да, тя имаше впредвид, че без уроци става много трудно положението, понеже в училище недостига времето и за това уроците биват предадени много повърхностно. Но не обвиняваше учителката в училище, тя самата знае че не може да научи перфектно децата-поради много причини. За това много от нас сме принудени да отиваме на частни уроци. Но едно нещо ми направи впечатление.
 Госпожата по урока, каза, че задачите които били преди години на изпитите и общо в материала, били къде къде по-трудни. Сегашните задачи били лесни като песен. Недоумяваше голямото количество двойки. Децата били свикнали да не правят нищо. Предположих, че тази година изпитс ще бъде олеснен, заради многото двойки миналата година, а тя каза: "Да бъде олеснен? Колко по-лесно от това? Следващия етап ще е да кандидатстват без никакви изпити." а на мен ми се струва труден материала, не знам дали аз бъркам, но баща ми който е завършил висша математика се пулеше на тези задачи и каза, че никога не бил виждал подобно нещо. Самия той не можел да ги реши.  newsm78

# 491
  • Русе
  След като са толкова лесни задачите, защо тази учителка не може да ги обясни на едно или друго дете.Много от децата стигат до разбиране,като виждат зависимостите по-бързо или по-бавно с повторение на типови задачи и ролята на учителя е просто да ги посочи Но има такива, които не могат да забележат някои зависимостти, които за други са очевидни. Не е въпрос на интелигентност само, а на различна гледна точка. Понякога не знам кой е по-ограничен - този, който не вижда, или този, който не може да покаже.

# 492
  • у дома
.
А практикува ли се при вас подобно нещо - седмият час да е намален на 30 минути?

Не,а даже в два от дните имат и осми час,та когато е първа смяна излиза в 7 часа и се прибира след 14 и 30,а когато са втора смяна 7-ми и 8-ми час ги взимат преди училище-тогава излиза към 11 и 15 и се прибира към 19ч.

# 493
  • Пловдив
ElinaKalina, не знам на каква възраст си, но лично аз съм учила всичко това в училище. Проблемът в 7 клас е препускането по материала и малкото часова за упражнение. Като добавим незаинтересованите ученици и загубилите мотивация за работа учители, картинката с математиката става плачевна. И не само по математика. Има учители, които работят здраво, както и учещи деца, но стават все по-малко. За съжаление.
А математика се учи с решаване на задачи.  Peace

# 494
  • Русе

А математика се учи с решаване на задачи.  Peace
  И преди всичко с разбиране.

Общи условия

Активация на акаунт