СЕДМИ клас - 2

• 56 279
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
  • I want it all and I want it now.
Професионалната гимназия по телекомуникации имам впечатления от учителите, че доста се учи   Peace Имат и много специализирани предмети в по горните класове и трябва да залягат над учебниците  Peace Добро е училището.

# 556
  • София
Здравейте,

При нас подготовката върви май добре, по математика проблеми няма (разбира се, никога не е застрахован от тъпи грешки или блокаж Wink), по БЕЛ преразказите и съчиненията не съвсем. Проблемът е, че младежът иска да си остане в СМГ, ако може даже с класа. Което води всъщност при нас по - сериозния проблем - той иска и му е необходимо да учи английски (досега никога не е ходил на школи), повечето приятели май искат немски (или поне си знаят английски и отиват за втори език, колко искат - не знам Simple Smile). Та това е сега - едни сметки, едни чудеса ... кой в кой език ще учи и т.н. А, да, и било "по - престижно да те приемат в немската на СМГ" Simple Smile Та трябва да имаме разговори по тази тема, защото ще му стане гърч с немския от нулата (доста труден език си е) и английски паралелно ... а и не виждам защо му е да учи немски реално (нито той вижда нужда, просто иска да е с приятелите) Simple Smile
Иначе на пробните изкара максимум по математика (изкарали са точки, предполагам 100 точки = 6.00) и 5.438 по БЕЛ (което май не стига за немската в СМГ, но трябва да стигне за английска, т.е. перфектен резултат Mr. Green)

Някой проучвал ли е НПМГ? Едно време беше едно от най-елитните училища...
В ТУЕС и другите технически гимназии има ли подготвителен (езиков клас)?
При нас вариант за ЕГ просто не се допуска ...  Confused

# 557
  • Пловдив
rally, в професионалните паралелки, мисля че и ТУЕС влиза в това число, в 8 клас учат по 13 часа седмично език. При моята са 15, понеже ЗИП-ът е разделен на 2 часа език и 2 часа МАТ.  Peace

# 558
Иначе на пробните изкара максимум по математика (изкарали са точки, предполагам 100 точки = 6.00) и 5.438 по БЕЛ (което май не стига за немската в СМГ, но трябва да стигне за английска, т.е. перфектен резултат Mr. Green)
При две шестици от удостоверението тази година би му стигнало за немски в СМГ. Паралелките вече са две и това леко свали бала.

# 559
  • най-шареното място
Уж са вече големи да си избират профил по съучениците, но като гледам продължава да се случва.
Има време за щастие все още - и да обмисли, и те да размислят.

# 560
Класирането на Вектор от пробните изпити във Варна вече е на сайта им.
http://www.cio-vektor.eu/realizacia.htm

# 561
[quote author=rally

Някой проучвал ли е НПМГ? Едно време беше едно от най-елитните училища...
В ТУЕС и другите технически гимназии има ли подготвителен (езиков клас)?
При нас вариант за ЕГ просто не се допуска ...  Confused

[/quote]
rally,тази година бала за СМГ с немски падна до 35.067,така че ще ви трябва пълно 6 на математика и поне 5.200 на БЕЛ за да влезне с немския.Обаче защо е това юркане с тоз труден език.За мен това е и мода.За СМГ с английски беше необходим бал около 34.200 на първо класиране.На второ вече падна до 33.900.Сама можеш да изчислиш какви оценки ще са ви достатъчни,за да останете в СМГ с АЕ (в което не се съмнявам)
Големият ми син е бивш СМГ-ец и в момента е 8 клас в НПМГ,математика и информатика с АЕ.Учат 18 часа седмично английски,6 часа математика + 4 часа школа математика.Много е доволен от екипа преподаватели,които му се паднаха.Той и заради тях избра НПМГ.
За мен най-важното е че продължава да се развива като математик   и че се чувства добре с новите си съученици.

# 562
  • София
Mnogodetna mama, аз НЕ искам немски език, нито той иска, просто такава е тенденцията сред приятелите, а и било по - престжино ... Sad Тенденцията според мен се налага от родителите, защото днес масово децата учат английски от детската градина по школи ("английски до 7-ми клас, немски в гиманзията"), другото са родителските амбиции за университет в Германия или Австрия.
При нас са тийнейджърски истории  Confused Английски все ще трябва да знае, а към момента не го знае (никога не е ходил на страничен английски, в училище - толкова), така че АЕ си е напълно за него Simple Smile
Надявам се да го вразумя (още повече имайки самата мен за пример - учила n години немски, който съм ползвала няколко пъти за кеф, не че не можех с наглийски да мина и тогава Simple Smile)

Интересно ми е защо сте избрали НПМГ - имаме и други общи познати деца, които избраха НПМГ пред СМГ, значи поне алтернатива имаме Simple Smile

# 563
Mnogodetna mama, удобно ли е да споделите кои са учителите от НПМГ, които сте избрали. Заинтригувахте ме и мен.
А в СМГ се избира немска паралелка не само заради модата и амбицията на родителите. Доколкото знам, подготовката по езика е добра благодарение на учителката. За съжаление, не съм чула някой да е доволен от нивото на преподаване по английски.

# 564
Уна е права. НЕ в СМГ в 8 клас ще даде една много добра основа, която може да се развие следващите години.
Рали, и аз много се учудих, че е масово желанието на настоящите семегейци да продължат в немската. Включително на моя син и приятелите му.
Аз нямам против. Mr. Green Само дето ми е жал за детето. Чува се, че гърча по езика е голям. От друга страна той е много добре по АЕ и ще е абсолютна загуба на време.
А от 3- та страна- да не правим сметки без кръчмар, поне аз. Защото, пак казвам, желанията са едно, но възможностите- друго. Ако не седне да учи по БЕЛ/ 2 произведения вече минаха/ въобще няма никакви шансове , за никъде.  Sad

# 565
  • най-шареното място
И на мен ми е интересно избирането на език. Интересна ми е мотивацията за избор на немски, изключвайки следване в Германия/Австрия /понеже те са известен мотив/. И "престижността" е ясна.

Какво друго ви кара да изберете /или избегнете/ език? Няма нужда да е немски.

ПП Искаше ми се до гимназията да има един научен език, та в гимназията да е друг. Но стана така, че избор нямаше и тази стратегия се наложи да отпадне още в начална степен. Немския има много минуси. Френския още повече май. Англйиският пък общо взето е достатъчно лек език за да се учи почти между другото /или с какъв да е учител/.

# 566
   А, да се уточним, докато е време на чудене. Френският е много близък като логика до българския, аналитичен език - т.е. отношенията между участниците в изречението се изразяват чрез предлози, а не чрез падежи /синтетичните езици/. При добро преподаване и интерес от детето, френският е не просто език, той е удоволствие, поезия и истинско предизвикателство. Но си трябва най-вече любов към съответния език. Не знам как ще ме убедите, че език като немския може да бъде обичан, напливът към него са най-вече родителски амбиции за уж евтино образование. Но не забравяйте, че от тази година Германия е вече друга - мнения на доста приятели с роднини там. Ами отказаха се да се изнасят натам.

# 567
Аз не бих казала, че някой език има минуси, предвид това, че само плюсове може да ти донесе в бъдеще.
За моите избрах немски по абсолютно рационални причини. Иначе всички обожаваме звученето на италианския, нали. Малкият онзи ден ми заяви, че иска да учи холандски или португалски. Може би му звучат екзотично и е решил, че по този начин ще е готин. Даже е свалил някакво приложение и си учи сам холандски. Има сходство с немския и му е интересно. Обаче няма как мама да е за. Опитвам се лекичко да му кажа, че си губи времето.

# 568
   О, не го спирайте за холандския. В колцентровете изключително много се търсят хора с тези германски езици - скандинавските и холандски. И им предлагат много по-високи заплати от тези на популярните езици-Дори да е само докато следва, защо да не поработва 4 часа и да си изкарва една добра заплата - ето ви пак рационалност.

# 569
И следват в Холандия ...

Общи условия

Активация на акаунт