СЕДМИ клас - 2

• 56 307
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Renate_R , пожелавам ви успех. И мен тръпки ме побиват за тази математика, дано се справим!  Hug

# 451
  • Варна
Класното по български ще е на 16 декември и ще е тест. Няма да е съчинение или преразказ. Ще има преразказ през януари.

# 452
Дъщеря ми още спи. Забелязах, че не й е особено жал за оценките. Не учи както другите деца, въпреки че попринцип ми носи 6 и 5 и тук там 4. Обяснява ми, че много помнела какво говори госпожата, но според мен това въобще не е достатъчно. И напоследък я виждам как съвсем не си отваря учебниците, онзи ден имаше забележка за без домашна работа по български! Поговорихме си сериозно. Обясних й, че я пускам да прави каквото си иска, но само тази година да учи. Но не мога да я контролирам. На работа съм, докато тя се подготвя за училище. И сега се ядосвам! Накрая няма да я приемат там където желаем, заради мързела й. Вашите деца учат ли? Как ги карате да го правят?

# 453
  • Бургас
и аз забелязвам, че доста пъти оценките са най-ниски по предметите, по които се учи най-много, например история и биология са с повечко материал и повечко  чете моичкият, но повече от 5 не може да изкара, а по физика и география с по-малко четене изкарва 6-ци,  по немски например  е учил вкъщи не повече от час-два за целия срок, ама на последния тест има 6-ца, та подозирам, че е попреписал...ама то си е субективно всичко, зависи и какво ниво дава учителят, така че не го мисля, моят младеж без много учене изкарва 5-ци и 6-ци, по-рядко -4-ки, имаме 2-ка само по музика, ама там класът нещо бойкотира учителката, която е много строга и всеки час ги изпитвала на уроците, които никой не погледжа, ние още от 5 клас сме скарани с тази музика, въпреки че сменяме трета учителка и имаме все 4-ки за годината, така че вече хич не ми пука, тази година съм му казала да внимава само за Бел и Мат, другите предмети - малко учене, а каквото изкара

# 454
  • най-шареното място
Вашите деца учат ли? Как ги карате да го правят?
Сякаш да. Никак.
Това се учи в първи-втори клас. Сега само можем да се надяваме да не са супер заплеси.
Затова формула май никой няма.

# 455
Ами моето не учи като за в 7 клас, особено по БЕЛ.
По математика не питам, би трябвало да е ок там. Ще отиде на ПИ , но не съм го планувала още.
БЕЛ ме притеснява, защото не си дава никакъв зор. Като че ли това му е най- лежерната година до сега.
След НГ ще се съветвам дали трябва да включа допълнителна подготовка. Ако се наложи, аз лично предпочитам частни уроци.

В тази връзка смятам да му дам ПИ от Св. Иван Рилски и ми трябват отговори.

# 456
  • Пловдив
gerka, отговорите на Ив. Рилски по принцип излизат на сайта им. Но от някои доставчици на интернет няма достъп до страницата. Аз съм на такъв. Така че пробвай да ги видиш там.  Peace

То не че е голямо успокоение, ама и моята миналата година не си даваше много зор. Пролежа си 7ми клас. И продължава в същия дух и сега. Та, ако детето не иска да учи, никой не може да го накара да го направи. Всичко е въпрос на лична мотивация. А и някъде след зимната ваканция започва да им мирише на изпити и нещата се променят.  Peace

# 457
Утре почиваме. Детето си заслужи все пак, донесе доста хубави оценки. А пък иначе нито един ден няма почивка-в събота и неделя от сутрин до вечер е на уроци.  Laughing но така е

# 458
gerka, отговорите на Ив. Рилски по принцип излизат на сайта им. Но от някои доставчици на интернет няма достъп до страницата. Аз съм на такъв. Така че пробвай да ги видиш там.  Peace

То не че е голямо успокоение, ама и моята миналата година не си даваше много зор. Пролежа си 7ми клас. И продължава в същия дух и сега. Та, ако детето не иска да учи, никой не може да го накара да го направи. Всичко е въпрос на лична мотивация. А и някъде след зимната ваканция започва да им мирише на изпити и нещата се променят.  Peace

Не ме пуска и мен на сайта им.

Тогава да помоля някой , ако е правил този изпита да даде техните отговори и ще сравняваме.

# 459
Вижте така дали се вижат отговорите (през кеширана версия)
И дали са тези де;)
Скрит текст:
http://www.svetyivanrilski.com/new/index.php/7 Ако не става, ще кача файл.

# 460
пак не при мен.
Ако някой ги вижда може ли да ги пусне?

# 461
  • Пловдив
Вижте така дали се вижат отговорите (през кеширана версия)
И дали са тези де;)
Скрит текст:
http://www.svetyivanrilski.com/new/index.php/7 Ако не става, ще кача файл.

Ако си на виваком, няма да се видят. Имат си някакви неразбирателства по отношение на сайта, така ми обясниха на мен преди 2 години от организаторите. Така че трябва да се копират.  Peace теленор, мтел, близу и т.н. доставчици със собствена мрежа, би трябвало да нямат проблем с достъпа.

# 462
Скрит текст:
7. клас
въпрос   верен отговор   точки
1   А   1
2   Б   1
3   петата   1
4   Г   2
5   епитаф   2
6   Б   1
7   1. не се разбирам, не се погаждам с някого
2. изразявам, засвидетелствам уважение, признание
3. насаме
4. не се покорява, не се подчинява   4
8       2
9   определително   2
10   Важно е да се спазват законите.   2
11   А   2
12   Б   1
13   Б   2
14   Г   2
15        През 2007 година чрез национално телевизионно допитване на БНТ Васил Левски бе поставен на първо място в списъка на най-великите българи за всички времена. В навечерието на 142- годишнина от гибелта му за пореден път ще сведем глави пред паметта му и ще си припомним уроците му по родолюбие и свободолюбие.
     Някои от вещите му са запазени и до днес и се съхраняват в различни музеи. Това са кръстчето му, револверът, сабята, камата, дяконските му одежди. Няколкото предмета са ценни реликви, които ни помагат да се докоснем до личността на Дякона.   19
16   Г   2
17   Б   1
18   Б   1
19   1. Левски - "Немили-недраги", Х глава
2. Ботев - "Една българка", I част
3. Радецки - "Опълченците на Шипка", същинската част
4. Бенковски - "Немили-недраги", Х глава   4(х0,5)
20   В   1
21   1. оксиморон - съчетаване на логически несъчетаеми думи; едно име ново, голямо, антично
2. градация - степенуване; своя майка, свой спасител, свое провидение
3. инверсия - разместване на думите, епитетът стои след думата, която пояснява; майка юнашка
4. метонимия - преносно значение въз основа на вътрешна, неразривна връзка между обектите; върхът отговори    4(х0,5)
22   "На прощаване"   1
23   В   1
24   Б   1
25       5
Максимален брой  65

# 463
Дунди, не знам на кой съм. Но няма значение вече.

lorenca, изключително много ти благодаря! smile3525 Обаче май си ми дала отговори на друг тест. Аз търся от този, който е проведен на 28/11/2015. Има го качен в пощата.

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 20:12 от gerka

# 464
gerka, вероятно са от предишна година. Аз затова писах, че не съм сигурна.
Не са активни отговори и резултати.

Общи условия

Активация на акаунт